REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
 Mirė Josifas Kobzonas (nuotr. SCANPIX)

Mirė Rusijos politikas Josifas Kobzonas

Mirė Rusijos politikos veikėjas ir dainininkas Josifas Kobzonas. Jam buvo 80 metų.

15

Mirė Rusijos politikos veikėjas ir dainininkas Josifas Kobzonas. Jam buvo 80 metų.

REKLAMA

Pastaruoju metu buvo pasirodę pranešimai apie pablogėjusią Rusijos politiko sveikatą, tačiau artimieji viešai teigė, kad tai yra „planiniai sveikatos patikrinimai“.

REKLAMA
REKLAMA

J. Kabzonui vėžys buvo diagnozuotas 2005-aisiais.

Rusijos Sinatra vadintas atlikėjas buvo įtrauktas į Vakarų sankcijų sąrašus ir, tik įsikišus V. Putinui, jam buvo leista vykti gydytis į vieną iš Vakarų valstybių. Tiesa, sužinojęs apie patekimą į sankcijų sąrašus jis viešai tikino, kad „spjovė ant jų“.

REKLAMA

2007-aisiais jis tapo Rusijos rekordininku kaip daugiausiai apdovanojimų gavęs muzikantas.

Kaip politikas jis aktyviai palaikė V. Putino vystomą politiką. Buvo vienas iš nepripažintų Donecko ir Luhansko liaudies respublikų ambasadorių, pasisakė už Krymo aneksiją.  

„Josifas Davidovičius mirė šiandien po ilgai trukusios ligos“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė jo žmonos padėjėjas.

J. Kobzonas gimė 1937 metų rugsėjo 11 dieną tuometėje sovietinėje Ukrainoje žydų šeimoje ir pradėjo savo karjerą 1959-aisiais. Jo kūryba buvo itin populiari 8-ame ir 9-ame dešimtmečiais.

REKLAMA
REKLAMA

Per Rusijos valstybines šventės be J. Kobzono, kartais vadinto „sovietų Franku Sinatra (Frenku Sinatra)“, nebuvo rengiamas nė vienas didelis koncertas. 9-ame dešimtmetyje jis dainavo SSRS kariams Afganistane, o 2016-aisiais – Rusijos pajėgoms Sirijoje.

Prezidentas Vladimiras Putinas nusiuntė atlikėjo šeimai užuojautos žinutę, pranešė Kremlius.

Į politiką pasukęs artistas nuo 2003 metų buvo valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ narys. Jis taip pat buvo vienas iš įtakingų Rusijos parlamento veikėjų, kuriems Europos Sąjunga paskelbė sankcijas už paramą Rytų Ukrainos prorusiškiems separatistams. Anksčiau jis buvo sutikęs tapti separatistų paskelbtos vadinamosios Donecko liaudies respublikos „garbės konsulu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, J. Kobzonas tvirtai palaikė Maskvos sprendimą aneksuoti Krymą. Dėl jo požiūrio į konfliktą artistas taip pat pateko į Kijevo „juodąjį“ sąrašą.

J. Kobzonas praeityje buvo Sovietų Sąjungos komunistų partijos narys; kaip ir legendinis amerikiečių dainininkas F. Sinatra, jis ilgai negalėjo atsikratyti kalbų apie įtariamus savo ryšius su organizuoto nusikalstamumo pasauliu ir tikino, kad susitikdavo su įtartinais veikėjais tiesiog kaip dainininkas.

Jungtinės Valstijos ne kartą yra atsisakiusios išduoti jam vizą.

„Jo balsas buvo girdimas iš kiekvieno lango – be jo negalima buvo atšvęsti nė vienų Naujųjų metų išvakarių“, – sakoma valstybinio naujienų portalo „Vesti.ru“ nekrologe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų