REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Jonas Valančiūnas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Jonas Valančiūnas kitą sezoną turėtų pratintis prie visiškai naujo vaidmens Toronto „Raptors“ komandoje, mano Kanados klubo žaidimą apžvelgiantis žurnalistas Luke’as Zahlmannas.

23

Jonas Valančiūnas kitą sezoną turėtų pratintis prie visiškai naujo vaidmens Toronto „Raptors“ komandoje, mano Kanados klubo žaidimą apžvelgiantis žurnalistas Luke’as Zahlmannas.

REKLAMA

„Modernioji NBA remiasi žemais penketais ir šio plano turėtų laikytis „Raptors“. Kitą sezoną startinis penketas turėtų atsisakyti Jono Valančiūno ir vietoj jo naudoti žaidėją, kuris gali išplėsti puolimą“, – sako žurnalistas.

J.Valančiūnas „Raptors“ rungtyniauja nuo pat 2011 metų, kai penktuoju šaukimu buvo pašauktas NBA naujokų biržoje.

„Jis yra puikus puolime, atakuodamas iš po krepšio, tačiau tokių vidurio puolėjų era eina į pabaigą. Buvęs „Raptors“ treneris Dwane’as Casey tą matė jau senokai. Praėjusį sezoną lietuvis visas 77 rungtynes pradėjo starte penkete, bet aikštėje praleisdavo vos po 22 minutes“, – konstatuoja L.Zahlmannas.

Kartu jis pateikia savo siūlymą, kad kitą sezoną centro poziciją starto penkete turėtų užimti Serge’as Ibaka. Šalia jo rungtynes nuo pirmų minučių siūloma pradėti OG Anunoby, Kawhi Leonardui, Danny Greenui ir Kyle’ui Lowry.

REKLAMA
REKLAMA

„Bėda ne paties J.Valančiūno įgūdžiai, o besikeičiantis lygos veidas, kurį išpopuliarino „Golden State Warriors“, – pastebi JAV žurnalistas.

REKLAMA

Taip, J.Valančiūnas praėjusį sezoną neblogai atakavo iš toli, bet per rungtynes išmesdavo vos po vieną tritaškį ir dažniausiai būdavo paliekamas laisvas, todėl puolimo neišplėsdavo.

Tiesa, L.Zahlmannas pastebi, jog lietuvis vis dar bus vertingas žaidėjas, kuris sustiprins ir taip ganėtinai stiprų „Raptors“ atsarginių žaidėjų suolą.

„Ir tai nebūtinai sumažins jo praleidžiamą laiką aikštėje. JV žaidė vos po 22 minutes – tiek jis gali susirinkti ir kildamas nuo suolo. Toks sprendimas taip pat leistų paslėpti jo klaidas gynyboje“, – svarstė apžvalgininkas.

J.Valančiūnas jau rugsėjo 15 d. pradės pasiruošimą naujam sezonui, o oficiali treniruočių stovykla prasidės 25 dieną. Ją „Raptors“ pasitiks stipriai atsinaujinusi – ekipai pirmus metus vadovaus treneris Nickas Nurse’as, o buvusią klubo žvaigždę DeMarą DeRozaną pakeitė Kawhi Leonardas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų