REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslo koncerno „MG Baltic“ advokatas teisme pareiškė, kad papirkimu kaltinamas Raimondas Kurlianskis neatstovavo įmonei.

Verslo koncerno „MG Baltic“ advokatas teisme pareiškė, kad papirkimu kaltinamas Raimondas Kurlianskis neatstovavo įmonei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Kurlianskio niekada nebuvo darbuotojų sąraše, jis nebuvo juridinio asmens atstovas, jam nebuvo išduotas leidimas veikti „MG Baltic“ interesais“, – teisme kalbėjo „MG Baltic“ advokatas Linas Belevičius.

REKLAMA

Advokatas teigė, kad R. Kurlianskis nebuvo koncerno viceprezidentu.

Prokurorai teigia, kad R. Kurlianskis papirkinėjo politikus, siekdamas „MG Baltic“ palankių sprendimų priėmimo Seime.

Jei bus įrodyta kaltė, „MG Baltic“ gresia bauda, veiklos apribojimas arba likvidavimas.

Byloje kaltinamam Liberalų sąjūdžiui atstovaujantis advokatas Raimundas Jurka sakė, kad partija nieko nežinojo ir neįtarė apie buvusių partijos narių veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA

„Nei partijai, nei kitiems partijos nariams nebuvo žinomi jokie E. Masiulio politinių ambicijų pagrindo ketinimai“, – sakė Liberalų sąjūdžiui teisme atstovaujantis advokatas.

Jis pabrėžė, kad liberalams nebuvo žinomi jokie E.Masiulio veiksmai, kurie gali būti traktuojami kaip neteisėti, taip pat nebuvo žinomi galimi neteisėtai Gintaro Steponavičiaus veiksmai.

Kaltinime nurodyta, kad jis R. Kurlianskio prašė pinigų parlamentaro atstovaujamai viešajai įstaigai, G. Steponavičiaus vardo paramos fondui ir jo kaip kandidato rinkiminei kampanijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot teisėsaugos, bylos duomenys patvirtina, jog iš „MG Baltic“ įmonės sąskaitos G. Steponavičiaus atstovaujamai viešajai įstaigai ir jo vardo paramos fondui buvo pervesti 15 tūkst. eurų. Dalis šių pinigų buvo panaudotos Liberalų sąjūdžio renginiams.

Vyriausioji rinkimų komisija šias išlaidas taip pat pripažino Liberalų sąjūdžio Seimo rinkimų politinės kampanijos išlaidomis – dėl to konstatuotas šiurkštus įstatymų pažeidimas. G. Steponavičius parodymų teismui kol kas neduoda, tai padaryti žadėjo vėliau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų