REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Dainius Adomaitis (nuotr. Fotodiena.lt/Josvydo Elinsko)

Dainius Adomaitis atvertė kortas. Vyriausiasis Lietuvos krepšinio rinktinės treneris paskelbė komandos sudėtį artėjančiam FIBA „langui“.

13

Dainius Adomaitis atvertė kortas. Vyriausiasis Lietuvos krepšinio rinktinės treneris paskelbė komandos sudėtį artėjančiam FIBA „langui“.

REKLAMA

Sąraše – 15 pavardžių. Tarp jų nėra Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) žaidžiančių bokštų: Toronto „Raptors“ vidurio puolėjo Jono Valančiūno ir Indianos „Pacers“ aukštaūgio Domanto Sabonio.

D. Adomaitis į savo sudėtį įtraukė Eurolygos krepšininkus – Milano „Armani“ duetą Artūrą Gudaitį ir Mindaugą Kuzminską, Atėnų „Panathinaikos“ įžaidėją Luką Lekavičių.

Sąraše atsirado vietos žalgiriečiams. Nepaisant to, kad pirmadienį vyriausiasis Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius viešai pareikalavo priešingai.

„Situacija nedėkinga, labai prasta. Oficialiai žaidėjų stabdyti negalime, bet tikrai nenoriu, kad jie važiuotų į rinktinę, nes man reikia galvoti apie „Žalgirio“ reikalus. Galų gale, nuspręs patys krepšininkai, bet situacija labai prasta rinktinei, mums, blogai ir žaidėjams. Dabar jie ruošiasi viena specifika, krepšinį galbūt pradėsime žaisti rugsėjo 2-ąją, o rinktinėje jų greitai lauktų oficialios rungtynės. Labai sunku, nežinau, kaip išsisuksime“, – atviravo Š. Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Į rinktinę kviečami keturi D. Adomaičio treniruojamo Vilniaus „Ryto“ nariai – Eimantas Bendžius, Mindaugas Girdžiūnas, Martynas Echodas ir Evaldas Kairys.

REKLAMA

Likę rinktinės kandidatai artėjančiame sezone žais užsienio klubuose. Dauguma jų rungtyniaus Europos taurėje arba FIBA Čempionų lygoje.

Sąraše tradiciškai nėra Kinijoje ir toliau žaisiančio Donato Motiejūno. Savaitgalį D. Adomaitis socialiniame tinkle viešai pareiškė, kad kol kas šio krepšininko savo treniruojamoje rinktinėje nemato.

Lietuviai rugsėjo 14-ąją svečiuose žais pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynes su kroatais, o 17-ąją namie priims olandus. Prieš šiuos mačus Lietuvos rinktinė rugsėjo 9-ąją Vilniuje praktikuosis su galingaisiais kaimynais latviais.

REKLAMA
REKLAMA

Visas Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:

Eimantas Bendžius (Vilniaus „Rytas“),

Martynas Echodas („Rytas“),

Rokas Giedraitis (Berlyno ALBA),

Mindaugas Girdžiūnas („Rytas“),

Marius Grigonis (Kauno „Žalgiris“),

Artūras Gudaitis (Milano „Armani“, Italija),

Adas Juškevičius („Nanterre 92“, Prancūzija),

Evaldas Kairys („Rytas“),

Mantas Kalnietis (Vilerbano ASVEL, Prancūzija),

Arnoldas Kulboka (Bambergo „Brose“, Vokietija),

Mindaugas Kuzminskas (Milano „Armani“),

Lukas Lekavičius (Atėnų „Panathinaikos“, Graikija),

Renaldas Seibutis (Saragosos „Tecnyconta“, Ispanija),

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“),

Edgaras Želionis („Afyon Belediye“, Turkija)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų