REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Durpėse slėpta cigarečių kontrabanda

Iš Baltarusijos atvažiavusiame traukinyje muitinės kriminalistai aptiko durpių briketuose slėptą didžiulę cigarečių kontrabandą.

15

Iš Baltarusijos atvažiavusiame traukinyje muitinės kriminalistai aptiko durpių briketuose slėptą didžiulę cigarečių kontrabandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beveik 50 tonų durpių briketų krovinį Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai sulaikė dar rugpjūčio viduryje, Vilniaus Vaidotų geležinkelio stotyje. Detaliai patikrinus keletą maišų, juose aptikta baltarusiškų cigarečių kontrabanda. Durpių krovinio patikrinimo darbai dar tęsiami, tačiau preliminariais duomenimis į Lietuvą mėginta įvežti daugiau nei 300 tūkst. eurų vertės kontrabandą.

REKLAMA

Iš Baltarusijos į Vilniaus Vaidotų geležinkelio postą traukinys su durpių briketų kroviniu atvažiavo rugpjūčio 14 d. rytą. Muitinės pareigūnai nusprendė detaliai patikrinti keletą maišų (kiekvienas jų sveria 400 kg) ir jau netrukus paaiškėjo, kad maždaug kas antrame maiše, tarp durpių briketų paslėpta po 4 dėžes cigarečių. Krovinys – 117 maišų, sveriančių 46 800 kg, buvo sulaikytas, dėl sudėtingų krovos darbų šiuo metu dar tebevyksta jo patikrinimas.

REKLAMA
REKLAMA

Preliminariais duomenimis iš viso į Lietuvą mėginta įvežti apie 230 dėžių (117 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais gali siekti apie 350 tūkst. eurų.

MKT Vilniaus skyriuje dėl sulaikytos kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Tai jau penktas stambios cigarečių kontrabandos sulaikymas geležinkelio transporte šiemet (pernai per visus metus geležinkelyje buvo sulaikytos iš viso penkios tokios siuntos). – 2018 m. sausio 24 d. Radviliškyje muitinės pareigūnai, patikrinę geležinkeliu iš Baltarusijos į Lietuvą importuojamus medienos pjuvenų briketus, traukinio vagono viduje rado įrengtas dvigubas sienas – slėptuves. Ten rasta 250 dėžių (125 tūkst. pakelių) rūkalų, kurių vertė – daugiau nei 387 tūkst. eurų. – 2018 m. kovo 26 d. Vilniuje sulaikyta beveik 300 dėžių ( 146 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių „Fest“ siunta, įvežta slepiant tarp dirbtinio akmens plytelių. Jos vertė 482 tūkst. eurų. – 2018 m. gegužės 29 d. Vilniaus geležinkelio stotyje sulaikyta apie 900 tūkst. eurų vertės nelegalių rūkalų siunta iš Baltarusijos. Daugiau nei 300 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių buvo paslėpti traukinyje, iš Baltarusijos gabenusiame medžio drožlių plokštes, kuriose įrengtos slėptuvės, vadinamieji „karstai“. – 2018 m. liepos 9 d. Vilniaus geležinkelio Terminalų valdymo centre po detalaus patikrinimo muitinės pareigūnai sulaikė traukiniu iš Baltarusijos atgabentą konteinerį su keramzito skalda. Patikrinimo metu maišuose su keramzito skalda rasta 20 tūkst. pakelių baltarusiškų kontrabandinių cigarečių, kurių vertė apie 50 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų