REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
66
Michaelis Schumacheris (nuotr. SCANPIX)

Michaelis Schumacheris ir toliau kovoja savo svarbiausiose gyvenimo lenktynėse. 2013 metų gruodį slidinėdamas Alpių kalnyne sunkią galvos traumą patyręs vokietis iki šiol nebuvo pasirodęs viešumoje.

66

Michaelis Schumacheris ir toliau kovoja savo svarbiausiose gyvenimo lenktynėse. 2013 metų gruodį slidinėdamas Alpių kalnyne sunkią galvos traumą patyręs vokietis iki šiol nebuvo pasirodęs viešumoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo šeimos nariai itin retai dalijasi informacija apie piloto sveikatą, tačiau legendinį lenktynininką jo namuose aplankę draugai per šį laikotarpį atskleidė daug koduotos informacijos.

REKLAMA

Michaelis negali vaikščioti, nesugeba rišliai kalbėti, jo raumenys sunykę, kūno svoris pavojingai sumažėjęs ir jis nė iš tolo neprimena to Schumacherio, kokį buvo įpratusios matyti mūsų akys.

Nepaisant to, vokiečio šeimos nariai nenuleidžią rankų – šalia Michaelio kasdien budi 15-20 medikų komanda, kuri visais įmanomais būdais stengiasi sugrąžinti pilotą į normalų gyvenimą.

Prancūzijos žurnalo „Paris Match“ atstovai šią savaitę atskleidė, jog terapijos metu M.Schumacheriui paleidžiamas garsus „Formulės-1“ bolidų variklių skleidžiamas garsas, taip pat jis skatinamas sukti savo „Volkswagen Golf“ vairą viloje.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu būdu stengiamasi atkurti bent dalį M.Schumacherio atminties. Kasdieniai susitikimai su fizioterapeutais legendiniam pilotui padeda daryti progresą, nors ir nedidelį. Teigiama, kad baseine jis jau gali atlikti keletą judesių.

Šią informaciją prancūzų leidiniui atskleidė du neįvardinti asmenys iš M.Schumacherio aplinkos. Jie panoro likti neatskleisti, nes piloto žmona Corina visiems griežtai draudžia skleisti informaciją apie vokietį.

7-is kartus Formulės-1 čempionas jau ilgą laiką yra gydomas savo namuose Ženevoje (Šveicarija), šalia ežero kranto. Čia M.Schumacherį prižiūrintys asmenys atskleidė, jog vokietis dažnai į aplinką reaguoja verkdamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai Michaelis pasodinamas į neįgaliojo vėžimėlį ir pamato įspūdingą kalnų panoramą šalia ežero, matydamas gamtos grožį jis kartais nesulaiko ašarų“, - vokiečio aplinkos žmones cituoja „Paris Match“.

Be to, jis dažnai verkia girdėdamas savo vaikų ir žmonos balsus.

Anot specialistų, tai įrodo, kad jis atpažįsta savo artimuosius, tačiau nesugeba jiems nieko pasakyti, dėl to susijaudina ir pradeda ašaroti.

Specialistai įsitikinę, jog piloto ašaros tik patvirtina, jog taikomi metodai sugrąžinti M.Schumacherio atmintį yra veiksmingi.

REKLAMA

Anot jų, daugelis patyrę tokius smegenų sužeidimus, pradeda ženkliai atsigauti tik po 5-10 metų, todėl vokietis vis dar turi laiko pažangai padaryti.

Beje, neseniai Schumacherių šeimos vadybininkė Sabine Kehm paneigė gandus neva Michaelis kartu su savo šeima persikels gyventi į Ispanijos salą Maljorką.

Lenktynininko žmona liepą įsigijo naują vilą Andratx mieste, visai šalia Viduržemio jūros.

Šio miestelio merė Katia Rouarch tvirtino, jog į 30 mln. eurų kainavusius apartamentus su visa reikalinga gydymo įranga bus perkeltas gyventi ir Šumis, tačiau ši informacija netrukus buvo paneigta.

REKLAMA

Šią savaitę apie Michaelio sveikatos būklę prakalbo ir jo buvęs agentas Willis Webberis, tačiau jo žodžiuose skambėjo pesimizmas.

„Užverčiau Michaelio skyrių savo gyvenime po ilgo gedėjimo laiko, nes kitaip būčiau išprotėjęs. Kartu perėjome viską, jis buvo puikus ir atsidavęs draugas“ – žurnalui „Bunte“ tvirtino vokietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų