REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiūrimiausia pasaulyje Anglijos „Premier“ lyga vėl užkariauja televizijos žiūrovų širdis. Kiekvieną savaitę bene aukščiausią futbolo lygį demonstruojančios komandos gerbėjams pateikia ne vieną siurprizą, tad šis savaitgalis – ne išimtis. Pateikiame jums, skaitytojai, 6 šio šeštadienio intrigas, kurių geriau nepraleisti.

Žiūrimiausia pasaulyje Anglijos „Premier“ lyga vėl užkariauja televizijos žiūrovų širdis. Kiekvieną savaitę bene aukščiausią futbolo lygį demonstruojančios komandos gerbėjams pateikia ne vieną siurprizą, tad šis savaitgalis – ne išimtis. Pateikiame jums, skaitytojai, 6 šio šeštadienio intrigas, kurių geriau nepraleisti.

REKLAMA

„Wolverhampton Wanderers“ prieš „Manchester City“. Namų komanda į aukščiausiąjį divizioną sugrįžo tik šiais metais, todėl, ko gero, pagrindinis ekipos tikslas – išsaugoti šią kelis metus siektą poziciją. Kitokios nuotaikos turėtų tvyroti svečių komandoje. „Manchester City“ praėjusiame sezone surinko rekordinį taškų skaičių ir be didesnių kėblumų iškovojo pirmąją vietą bendroje lentelėje, tad šie metai – puikus šansas „miestiečiams“ įrodyti savo pajėgumą darkart ir sustiprinti savų gerbėjų gretas.

Per pirmus du „Premier“ lygos turus komandoms sekėsi skirtingai: „Wolverhampton Wanderers“ iškovojo tašką ir užima 14 poziciją, o „Manchester City“, panašu, toliau diktuoja sąlygas likusioms lygos ekipoms. Per du mačus pelnyti 8 įvarčiai ir šiuo metu užimama pirma vieta, ekspertų nuomone, leidžia tikėtis lengvos ir rezultatyvios pergalės ir šeštadienio susitikime.

REKLAMA
REKLAMA

„Arsenal“ prieš „West Ham“. Tai – dvi Londono miesto komandos, susitiksiančios derbyje. Abi komandos šią vasarą siekė sukomplektuoti tokią sudėtį, kuri leistų tikėtis geresnių rezultatų nei praėjusiame sezone. Nesibaigiančios „West Ham“ problemos ir vos išsaugota vieta „Premier“ lygoje sustiprino komandos gerbėjų kantrybę, tačiau, ko gero, šis sezonas – paskutinis šansas įrodyti tikrąjį ekipos pajėgumą. Žinoma, rezultatai kalba patys už save: „Arsenal“ namų aikštelėje tarpusavio susitikimuose iškovojo 4 iš 5 galimų pergalių.

REKLAMA

Pirmieji šių metų „Premier“ lygos turai abiems komandos nesisekė vienodai – nei vienai Londono komandai nepavyko pelnyti taškų, todėl ekipos šiuo metu dalinasi 17 ir 19 vietas. Visgi, ekspertai šiame mače prognozuoja namų komandos pergalę.

„Bournemouth“ prieš „Everton”. Bene stipriausiais lygos vidutionkais laikomi „Bournemouth“ jau ne kartą įrodė galintys kovoti su kur kas pajėgesniais varžovais, o tam įtakos šiame susitikime gali turėti ir tvirtos namų sienos. „Everton” komanda jau ne pirmus metus lieka stirpiausiųjų lygos komandų šešėlyje, tačiau vis dar išlaiko itin aukštą žaidimo lygį ir užima 6-8 vietas. Prognozuoti šio susitikimo baigtį itin sunku, o tai įrodo ir „bookmakerių“ abejonės – už abi komandas šiuo metu siūlomi identiški koeficientai.

REKLAMA
REKLAMA

Per pirmus du „Premier“ lygos turus komandos išlaikė prajėusių metų tempą ir savo žiūrovus džiugino ne tik kokybišku žaidimu, bet ir renkamais taškais. Šiuo metu „Bournemouth“ komanda dalinasi 1-6 vietas, „Everton“ rikiuojasi tiesiai po jų – užima 7 vietą.

„Huddersfield“ prieš „Cardiff“. Apatinėje turnyrinės lentelės dalyje išsidėsčiusių komandų susitikimai Anglijoje dažnai būna patys įdomiausi – juose kova vyksta iki paskutinės minutės, nes, kaip sako futbolininkai, tokiose rungtynėse žaidžiama ne dėl 3, o dėl 6 taškų. „Cardiff“ į aukšiausiąjį divizioną grįžo tik šiais metais, todėl ekipos žaidimą prognozuoti sunku – jis, kaip įprasta, paremtas žaidimu nuo gynybos ir kontraatakomis. Savo ruožtu „Huddersfield“ praėjusiame sezone sukūrė bent kelias sensacijas, tačiau įsitvirtinti stipriausijųjų 15-uke komandai taip ir nepavyko. Nežymiu favoritu šiose rungtynėse, nepaisant ypač sunkaus lygos starto, ekspertai laiko namų, „Huddersfield“ komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Cardiff“ šiuo metu užima 16 vietą ir yra surinkę vieną tašką, o „Huddersfield“ (20 vieta) šios rungtynės bus puikus šansas reabilituotis po dviejų skaudžių pralaimėjimų prieš „Chelsea“ ir „Manchester City“ bendru rezultatu 1:9.

„Southampton“ prieš „Leicester“. Ko gero, retas neprisimins prieš dvejus sezonus „Leicester“ sukurto stebuklo ir užimtos pirmosios vietos bendroje turnyrinėje lentelėje. Komanda iki šių dienų išlaiko aukštą žaidimo lygį ir sugeba „įgelti“ net ir stipriausioms lygos komandoms. „Southampton“ praėjusiame sezone buvo viena nerezultatyviausiai žaidžiančių komandų, dažnai kritikuojamų dėl nuobodaus žaidimo stiliaus, tačiau pastoviai pasiekiamų vidutinių/gerų rezultatų. Namuose „Southampton“ žaidžia kur kas kokybiškiau, todėl ekspertai nežymiais favoritais šiame susitikime laiko būtent šią komandą.

REKLAMA

Per pirmus du „Premier“ lygos turus komandoms sekėsi skirtingai - „Southampton“ iškovojo tašką ir užima 13 vietą, „Leicester“ su viena pergale ir trimis taškais šiuo metu rikiuojami 8 vietoje.

„Liverpool“ prieš „Brighton“. Praėjusių metų „Premier“ lygos pasidižiavimu tapusi „Liverpool“ komanda (žaidė Čempionų lygos finale, tačiau jame pralaimėjo prieš „Real Madrid“) šiame susitikime sieks dar labiau sutvirtinti savo rezultatyvų žaidimą ir vis augantį ekipos palaikimą, o „Brighton“ savo ruožtu sieks pratęsti kiek sensacingą lygos startą ir šiose rungtynėse iškovoti bent tašką. Būtent „Brighton“ komanda praėjusiame ture nugalėjo tituluotą „Manchester United“ ekipą, kuriai sugebėjo įmušti net triskart. Visgi, bookmakeriai šiame susitikime prognozuoja lengvą ir rezultatyvią „Liverpool“ pergalę.

REKLAMA

Šiuo metu „Liverpool“ su dvejomis pergalėmis rikuojasi antroje lentelės vietoje, o „Brighton” po minėtos sensacingos pergalės šoktelėjo į 11 vietą.

Trečiojo „Premier“ lygos turo rungtynes galima stebėti per „TVPlay Sports“ (buvusį „Viasat Sport Baltic“) ir vaizdo transliacijų internetu platformą Viaplay.lt

Linkime jums gražaus futbolo.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų