REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Vygaudas Ušackas (tv3.lt koliažas)

Laiškais su klausimu, ar turėtų kandidatuoti į šalies prezidentus, lietuvių pašto dėžutes užvertęs Vygaudas Ušackas patraukė bendrapartiečių konservatorių akį – šie ketina svarstyti jo elgesį. Tačiau pats V. Ušackas ginasi jokių taisyklių nepažeidęs, o kandidatuoti į prezidentus dar išvis neapsisprendęs.

3

Laiškais su klausimu, ar turėtų kandidatuoti į šalies prezidentus, lietuvių pašto dėžutes užvertęs Vygaudas Ušackas patraukė bendrapartiečių konservatorių akį – šie ketina svarstyti jo elgesį. Tačiau pats V. Ušackas ginasi jokių taisyklių nepažeidęs, o kandidatuoti į prezidentus dar išvis neapsisprendęs.

REKLAMA

Kaip skelbia portalas Delfi, Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijos prezidiumas gavo oficialų kreipimąsi svarstyti V. Ušacko klausimą partijos Prezidiume ir Priežiūros komitete.

Konservatoriai piktinasi

Pasirodo, konservatoriai išreiškė nepasitenkinimą, kad į prezidentus kandidatuoti ketinantis V. Ušackas, keliaudamas po savivaldybes, mieliau susitinka ne su vietiniais partijos skyriais, o, pavyzdžiui, politiniais oponentais.

TS–LKD Prezidiumo prašoma įvertinti, ar savo veiksmais V. Ušackas nepažeidžia partijos patvirtintos kandidatų kėlimo tvarkos ir pačių partijos įstatų, ar nesinaudoja konservatorių partijos resursais savo asmeniniams reitingams auginti.

REKLAMA
REKLAMA

Savo kaltės neįžvelgia

Tačiau pats V. Ušackas apie konservatorių kritiką daugžodžiauti nenori ir atsako žaidžiantis pagal „žaidimo taisykles“. Jo manymu, bendrapartiečių kaltinimai nepagrįsti.

REKLAMA

„Žmonės turi savo nuomones, aš turiu savo nuomonę. Aš elgiuosi pagal taisykles, žaidimo taisykles, kurios nustatytos. Kadangi bus atvira apklausa, kurioje dalyvaus TS-LKD partijos nariai ir kiti LR piliečiai, šiandien aš vertinu labai... Žinau naudą bei galią bendravimo su žmonėmis. <...>

Aš nieko nesijaučiu pažeidęs, esu laisvas žmogus, jeigu nuspręsiu kandidatuoti, o tokį sprendimą padarysiu rugsėjo pradžioje, apie tai paskelbsiu, sieksiu būti visų Lietuvos piliečių kandidatu ir prezidentu nepriklausomai nuo partiškumo. Jei TS-LKD mane reitinguos, būsiu dėkingas, svarstysiu jų paramą“, – tv3.lt kalbėjo V. Ušackas.

REKLAMA
REKLAMA

Klausimų konservatoriams kelia ir V. Ušacko kampanijos finansavimas. Nors pats kandidatas teigia kol kas viską apmokantis iš savo kišenės, neįvardinto portalo Delfi šaltinio teigimu, jis galimai ieško paramos ir verslo pasaulyje, jei konservatoriai atsisakytų suteikti užnugarį.

Tiesa, pats V. Ušackas nesiryžta atsakyti į klausimą, ar keltų savo kandidatūrą net praradęs konservatorių paramą, mat to klausti, jo teigimu, dar per anksti.

Nenori skubinti svarbaus sprendimo

Žibalo į ugnį pila ir visai neseniai V. Ušacko rinkėjams išsiuntinėti 600 tūkst. laiškų, kurių finansavimo aplinkybės konservatoriams iškėlė abejonių.

„Finansuoju, laiškus siunčiu, konsultuojuosi su žmonėmis, tariuosi iš asmeninių lėšų. Apie tai, jeigu pareikalaus Vyriausioji rinkimų komisija, pagal Lietuvos įstatymus deklaruosiu“, – sakė V. Ušackas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kodėl apsikritai ėmėsi neįprasto žingsnio sprendimą dėl kandidatavo į prezidentus patikėti tautiečiams, V. Ušackas patikino nenorintis neatsakingai priimti tokio svarbaus sprendimo.

„Labai rimtai, matyt, gyvenime yra du didžiausi sprendimai – kai žmogus eina prie altoriaus, ir kai žmogus nusprendžia kandidatuoti, vadovauti valstybei. Tai yra rimti sprendimai, tai nėra juokai, todėl ir noriu išgirsti žmonių nuomonę, prieš priimant sprendimą. <...> Prieš priimdamas sprendimą kandidatuoti, aš kreipiuosi į Lietuvos žmones dėl dviejų klausimų: pirmas, ar jie paremtų mano sprendimą, ir antras – kokia ta svarbiausia problema, kurios turėtų imtis valstybės vadovas“, – pasakojo V. Ušackas.

REKLAMA

Nors sako dar nepriėmęs sprendimo dėl savo kandidatūros, V. Ušackas neslepia buriantis savanorius visoje Lietuvoje, kurie jam ir padėjo siųsti laiškus, kviečia Lietuvos gyventojus į susitikimus ir galimai toliau padės rinkiminėje kampanijoje.

Turi penkis favoritus

Tarp kandidatų į prezidentus artėjančiuose rinkimuose konservatorių partijos skyriai mato Gitaną Nausėdą, Ingridą Šimonytę, Andrių Kubilių, Vygaudą Ušacką ir Žygimantą Pavilionį.

Tiesa, prieš 2019 metais vyksiančius rinkimus TS-LKD organizuos pirminius atvirus rinkimus, kur balsuoti galės ne tik partiečiai, bet ir jokiai politinei partijai ar politiniam judėjimui nepriklausantys asmenys, kurie iš anksto užsiregistruos TS-LKD rinkimų sistemoje.

Skyrių susirinkimai kandidatus gali pasiūlyti iki šių metų rugsėjo 14 dienos. Šie kandidatai negalės kelti kandidatūros Europos Parlamento rinkimuose.

Prezidento rinkimai vyks 2019 m. gegužę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų