REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
37
Andrius Mamontovas (nuotr. M. Penkutės)

Jei praėjusiais metais į 50-ąjį savo gimtadienį vienas garsiausių šalies atlikėjų – Andrius Mamontovas – kvietė visą Lietuvą, šiemet jis šią dieną sutinka kur kas ramiau.

37

Jei praėjusiais metais į 50-ąjį savo gimtadienį vienas garsiausių šalies atlikėjų – Andrius Mamontovas – kvietė visą Lietuvą, šiemet jis šią dieną sutinka kur kas ramiau.

REKLAMA

Tiek jaunam, tiek senam gerai pažįstamos dainos „Geltoni krantai“, „Laužo šviesa“, „Marso kanjonai“ vis dar skamba iš žymaus atlikėjo lūpų koncertuose, į kuriuose renkasi tūkstančiai gydančios muzikos gerbėjų.

Praėjusiais metais į du didžiuosius koncertus, skirtus penkiasdešimtmečiui – „AM50“ – susikoncentravęs atlikėjas šiemet koncertavo kur kas daugiau.

„Man labai patinka ir dideli koncertai, ir labai maži. Buvimas scenoje, kontaktas su klausytojais, tai yra mano gyvenimas ir be to savęs neįsivaizduoju“, – sakė jis.

Garsus atlikėjas taip pat pridūrė, jog gimtadieniai jam patinka, tačiau jų švęsti nemėgsta. „Nesu didelis gimtadienių gerbėjas, mes visuomet su šeima susirenkame pavakarieniauti ar namuose, ar restorane. Gimtadienis yra smagu, gauni dovanų, sveikinimų, tačiau to nesureikšminu“, – šyptelėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Andrius Mamontovas taip pat aktyviai domisi ir Lietuvos muzikos padangėje atsirandančiomis naujomis grupėmis ar atlikėjais. Tai, pasak jo, yra neatsiejama kūrybos dalis.

REKLAMA

„Man labai įdomu tai, kas yra naujo. Jei Lietuvos padangėje atsiranda grupė, kuri patraukai dėmesį, visuomet jos paklausau, pasidomiu. Tai yra kūrybinio gyvenimo dalis – domėtis tuo, kas nauja. Tai maitina ir fantaziją, ir duoda įkvėpimo, reikia stebėti, kas yra naujo“, – teigė A. Mamontovas.

Nori keliauti daugiau

Jau anksčiau Andrius buvo užsiminęs, jog iki pilnos laimės jam trūksta tik daugiau kelionių. Šiemet jis tvirtina, kad užsibrėžtą tikslą jam pavyko pasiekti: „Jau šiemet aplankiau, turbūt, septynias šalis vien su savo koncertais... O jei viskas pavyks, rudenį turėčiau išsiruošti ir į tolimuosius kraštus – Aziją. Kol kas nesu tikras, bet gali būti, jog keliausiu ir į Australiją bei Naująją Zelandiją, tad šiemet Kalėdas gal švęsiu labai toli, kur bus vasara“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Didelių norų ir svajonių A. Mamontovas neturi. Didžiausias jo noras – likti kartu su muzika. „Aš noriu turėti galimybę ir toliau kurti muziką. Tai yra mano gyvenimas, mano pašaukimas. Noriu tęsti tai, ką darau“, – sakė gimtadienį švenčiantis atlikėjas.

Su muzika nuo vaikystės

Andriaus Mamontovo muzikinė karjera prasidėjo prieš 33 metus Antakalnio vidurinėje mokykloje. Čia jis drauge su bendraminčiais sukūrė grupę „Sunki muzika“, kuri neilgai trukus buvo pavadinta „Foje“. Per 14 savo gyvavimo metų kultinis šalies kolektyvas išleido 9 studijinius, 3 koncertinius ir kelis geriausių dainų albumus.

„Foje” laimėjo visus įmanomus to meto muzikinius apdovanojimus. Iki šiol oficialiai yra parduota daugiau kaip 100 000 šios grupės albumų kopijų – tai yra vienas geriausių rezultatų nepriklausomoje Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sėkminga solinė karjera

Surengusi didžiausią visų laikų koncertą mūsų šalyje, grupė „Foje” iširo 1997 metais. Paskutinio vilniečių pasirodymo sostinėje klausėsi 60 tūkst. žmonių. Šio pasiekimo iki šiol nėra pavykę pakartoti nė vienai Lietuvos grupei.

Dar būdamas grupės „Foje” nariu Andrius Mamontovas pradėjo savo solinę karjerą. Pirmas jo solinis debiutas – 1995 metais išleistas albumas „Pabėgimas” – iki šiol vadinamas vienu geriausių Lietuvos albumų. Daugiau kaip 30 metų aktyviai muzikinėje veikloje dalyvaujančio atlikėjo diskografijoje – 13 studijinių solinių plokštelių ir dar 21 muzikinis apdovanojimas.

REKLAMA

Andrius Mamontovas yra apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai” medaliu, Santarvės ordinu „Pro augenda concordia“, auksine „Jin-Jue“ taure tarptautiniame Šanchajaus kino festivalyje. Atlikėjas taip pat suvaidino 4 pilno metro filmuose, o Eimunto Nekrošiaus spektaklyje atliko pagrindinį – „Hamleto” vaidmenį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų