REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Viena iš II-os pakopos pensijų kaupimo reformos, kuri įsigalios nuo kitų metų, naujovių – darbdaviams suteikiama galimybė prisidėti prie būsimos darbuotojų pensijos.

Viena iš II-os pakopos pensijų kaupimo reformos, kuri įsigalios nuo kitų metų, naujovių – darbdaviams suteikiama galimybė prisidėti prie būsimos darbuotojų pensijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo kitų metų sausio įsigaliosiančioje II-os pakopos pensijų kaupimo reformoje numatyta, kad žmonėms, norintiems gauti didesnę pensiją, nei mokės „Sodra“, labiau apsimokės patiems ją kaupti šiuose fonduose. Be to, darbdaviai taip pat galės prisidėti prie būsimos jų pensijos.

REKLAMA

Kol verslininkai svarsto, ar tai padės papildomai motyvuoti darbuotojus ir padidinti jų lojalumą įmonei bei kiek tai kainuos, praeivių teiraujamės, ar jie norėtų, jog kaupti pensiją jiems padėtų ir darbdavys.

Dauguma kalbintųjų į šį klausimą atsakė „taip“. Pasak Siginos ir Svetlanos, norėtųsi ir senatvėje gyventi oriai, todėl papildomas darbdavio indėlis į būsimą jų pensiją tikrai praverstų: „Mes ir taip jaučiame, kad darbdavys mus vertina, bet būtų neblogai, jei prisidėtų. Be abejo, norėtume“. Pašnekovai užsimena, kad šiuo metu darbdaviai kaupti asmeninės pensijos jiems nepadeda, tačiau Eglė pabrėžia, kad tie darbdaviai, kurie vertina savo darbuotojus, randa kitų būdų juos paskatinti, pavyzdžiui, suteikia papildomų poilsio dienų.

REKLAMA
REKLAMA

Darbdavio spredimas pasirūpinti, kad jo darbuotojai senatvėje neskurstų, patiktų ir Ligitai, bet ji sako suprantanti, kad verslininkai pirmiausia apsvarstys visus „už“ ir „prieš“. O štai Jurius nelinkęs laukti, kad darbdavys ar kas nors kitas juo pasirūpintų. „Nemanau, kad reikia viską krauti ant darbdavių pečių. Žmonės patys turi būti atsakingesni ir daugiau galvoti apie savo ateitį“, – sau ir kitiems primena jis.

Darbdaviai, kurie nuspręs prisidėti prie būsimos jūsų pensijos, nuo kitų metų sausio įsigaliojus II-os pakopos pensijų kaupimo reformai galės pasinaudoti pelno mokesčio lengvata. Bet padėti kaupti pensiją jie galės tik tiems darbuotojams, kurie patys ją kaupia II-os pakopos pensijų fonduose. Apsispręsti, ar kaupsite pensiją pagal naująją sistemą, galėsite iki 2019 m. birželio 30 d.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų