REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
52
Rungtynių akimirkos (nuotr. fotodiena/Justino Auškelio)

„Sevilla“ žvaigždės pasistengė, kad net menka viltis užgestų labai anksti. Europos lygos atrankos trečiojo etapo atsakomosiose rungtynėse Vilniuje ispanai jau per pirmas septynias minutes įmušė du įvarčius į „Žalgirio“ vartus ir pabaigė šalies vicečempionų tarptautinį sezoną.

52

„Sevilla“ žvaigždės pasistengė, kad net menka viltis užgestų labai anksti. Europos lygos atrankos trečiojo etapo atsakomosiose rungtynėse Vilniuje ispanai jau per pirmas septynias minutes įmušė du įvarčius į „Žalgirio“ vartus ir pabaigė šalies vicečempionų tarptautinį sezoną.

REKLAMA

Aikštėje dominavę svečiai mušė dar tris kartus ir rungtynes pabaigė užtikrinta pergale 5:0 (3:0). Pirmasis tarpusavio mačas Ispanijoje buvo pasibaigęs „Sevilla“ pergale 1:0.

Svečiai nuo pat pirmų minučių naudojosi žalgiriečių klaidomis visoje aikštėje ir uraganiniu puolimu pasiuntė į nokdauną. 6-ąją rungtynių minutę Pablo Sarabia perdavimą „uždarė“ Nolito, o vos po minutės jau tas pats P.Sarabia padvigubino savo ekipos persvarą.

Vaizdas aikštėje ir toliau nesikeitė, nors „Žalgiris“ kelis kartus sukūrė pavojingų epizodų. Prieš pat pirmojo kėlinio pertrauką P.Sarabia mušė antrą savo įvartį ir „Sevilla“ triuškino „Žalgirį“ 3:0.

REKLAMA
REKLAMA

Antrajame kėlinyje vilniečiai jau atrodė geriau, o „Sevilla“ leido lengviau kvėpuoti ir taip nebespaudė lietuvių.

Tai leido sukurti keletą pavojingų progų, o arčiausiai įvarčio buvo R.Baravykas, kuris 55 min. paleido galingą smūgį, kliudžiusį vartų skersinį.

REKLAMA

Antrą puikią progą sušvelninti rezultatą „Žalgiris“ turėjo 70 min., kai T.Šimkovičius paleido galingą ir tolimą smūgį tiesiai į viršutinį vartų kampą, bet įspūdingai sureagavęs varžovų vartininkas T.Vaclikas atrėmė smūgį.

Galiausiai žalgiriečių spaudimas ir bandymas pelnyti paguodos įvartį baigėsi ketvirtu tiksliu „Sevilla“ smūgių. Gražų įvartį kaire koje, nukreipdamas kamuolį į vartų kampą, 80-ąją minutę pelnė G.Arana.

Tuo viskas nesibaigė - 83 min. antrą savo įvartį pelnė Nolito. Žiūrovai jau paliko stadioną, švieslentėje matydami skaičius 0:5.

REKLAMA
REKLAMA

Mačo pabaigoje per pridėtą laiką „Žalgiris“ turėjo dar dvi puikias progas bent sušvelninti rezultatą, bet vėl buvo pataikyta į skersinį, o kitą smūgį atrėmė vartininkas.

***

Rungtynių eiga. Antrasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Sevilla“ 0:5 (0:3)

46 min. Antrą kėlinį „Sevilla“ pradeda atlikdama du keitimus. Du įvarčius pelniusį P.Sarabia keičia L.Murielis. Vietoj S.Escudero pasirodė G.Arana.

Keitimą atliko ir „Žalgiris“. S.Mikoliūną pakeitė S.Nyuiadzi.

54 min. Antras „Žalgirio“ keitimas. Vieto J.Manzorro pasirodė D.Šimkus.

55 min. R.Baravykas atliko galingą smūgį, kuris sudrebino vartų skersinį.

55 min. E.Banegą keičia J.Berrocalas.

66 min. T.Malecas keičia Oganą.

70 min. T.Šimkovičius paleido galingą ir tolimą smūgį tiesiai į viršutinį vartų kampą, bet įspūdingai sureagavęs varžovų vartininkas T.Vaclikas atrėmė smūgį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

75 min. Rungtynėse parodyta pirma geltona kortelė. Ją užsidirbo „Sevilla“ žaidėjas G.Arana.

80 min. Galiausiai žalgiriečių spaudimas ir bandymas pelnyti paguodos įvartį baigėsi ketvirtu tiksliu „Sevilla“ smūgių. Gražų įvartį kaire koje, nukreipdamas kamuolį į vartų kampą, 80-ąją minutę pelnė G.Arana.

83 min. 0:5. Antrą savo įvartį pelnė Nolito.

Pirmas kėlinys: „Žalgiris“ – „Sevilla“ 0:3

6 min. „Sevilla“ pasinaudoja šeimininkų klaida gynyboje ir pelno įvartį. Jį po puikaus komandos draugo perdavimo į tuščius vartus muša Nolito.

7 min. Vilniečiai atsiduria nokdaune. Vėl grubiai suklydę jau atsilieka 0:2. Pasižymėjo Pablo Sarabia.

REKLAMA

25 min. „Sevilla“ išnaudodavo beveik kiekvieną žalgiriečių klaidą ir sukūrė dar dvi itin pavojingas atakas. „Žalgiris“ beveik visą laiką gynėsi ir kamuolį kontroliavo vos 28 proc. laiko.

35 min. „Žalgiris“ turėjo realią progą įmušti įvartį, kai D.Slijngardas įsiveržė į baudos aikštelę, tačiau perdavimo „neuždarė“ komandos draugas. R.Baravykas dar smūgiavo, bet jo bandymą blokavo „Sevilla“ gynėjas.

44 min. Prieš pat pertrauką antrą savo ir trečią „Sevilla“ įvartį muša P.Sarabia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų