REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Tomas Eigertas (nuotr. asm. archyvo)

Tomas Eigertas – renginių organizatorius ir vedėjas, galintis išsisukti iš kebliausių situacijų, rašoma pranešime spaudai.

32

Tomas Eigertas – renginių organizatorius ir vedėjas, galintis išsisukti iš kebliausių situacijų, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Išgarsėjęs kaip populiarios grupės „Pikaso“ atlikėjas, šiuo metu jis save 100 proc. atiduoda renginiams.

Neseniai tapęs „Olympic Casino“ vakarėlių vedėju, vyras patikina, kad nors jo darbe linksmybių netrūksta, viskas tikrai nėra taip, kaip daugelis įsivaizduoja.

Ant scenos – nuo 5 klasės


Tomas kaip vedėjas ant scenos pirmą kartą pasirodė dar penktoje klasėje – vedė pirmokams skirtą raidelių šventę. Nors berniukui entuziazmo netrūko, užlipęs ant scenos pamiršo visus žodžius. Kaip sako Tomas, tai buvo visiškas fiasko. „Nors pradžia buvo nekokia, tai manęs neatbaidė nuo scenos. Praėjus trejiems metams, mokykloje vėl ėmiausi vesti renginius. Viskas buvo jau šiek tiek susigulėję, labiau suvokiau, ką turiu daryti. Tai ir galima vadinti startu, po kurio iki šiol nenulipu nuo scenos“, – apie savo karjeros pradžią pasakoja T. Eigertas.

Nors, pabaigęs mokyklą, jis turėjo planų studijuoti reginių organizavimą, gerai pasvarstęs nusprendė rinktis kitą kryptį. Kaip sako Tomas, mokytis tai, ką iš esmės jau sugeba, atrodė neprasminga ir nereikalinga. Be to, jis nemanė, kad tuometė švietimo sistema Lietuvoje gali suteikti daugiau nei elementari praktika.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau T. Eigertas labiausiai išgarsėjo tapęs populiarios ir sėkmingos grupės „Pikaso“ nariu. Šį etapą jis apibūdina trumpai: viskas buvo tiesiog puiku. Nors aplinkybės ne visada susidėliodavo palankiai, netrūko streso, bemiegių naktų ir labai daug darbo, visa tai buvo tik kelias link geriausio rezultato. Pasak Tomo, viską vainikuodavo koncertai, po kurių nuovargį nuplaudavo pagyrimo žodžiai ir plojimai. „Tuo metu gal ir buvo sunku, bet kai nuskini tą ilgai brandintą saldų vaisių, viskas greitai pasimiršta“, – atskleidžia Tomas.

REKLAMA

Paklaustas apie tai, ar jis kada nors buvo sužvaigždėjęs, T. Eigertas neišsisukinėja nuo teigiamo atsakymo ir priduria, kad prie to prisidėjo ne tik grupės sėkmė, bet ir jo Zodiako ženklas: „Grupėje man tikrai buvo toks etapas, tačiau, manau, tai normalu. Tuomet tikrai buvau įnoringas, prie to prisidėjo ir mano Avino ženklo charakteris. Dabar džiaugiuosi, kad jaučiuosi visiškai kitaip ir adekvačiai vertinu situaciją. Gyvenimas moko, o patirtis ateina su laiku.“

Naujas etapas

Būdamas grupės nariu, Tomas taip pat vesdavo renginius, tačiau vėliau nusprendė palikti grupę ir atiduoti save vien veiklai, susijusiai su švenčių ir kitų progų organizavimu. Dabar Tomas dažniausiai dirba vienas, o šiemet jis, įveikęs atranką, tapo renginių vedėju.

REKLAMA
REKLAMA

„Atrankai teko ruoštis tikrai nemažai, o per ją nemažai improvizuoti. Vis dėlto net ir būnant profesionalu, kai tave vertina, stebi kiekvieną žingsnį, padėti į šalį įtampą pavyksta tikrai ne visada. Džiaugiuosi, kad man pasisekė, ir esu laimingas, patekęs naują komandą, kurioje galėsiu dar daugiau išmokti, pamatyti save nauju amplua, susipažinti su įdomiais žmonėmis.“

Tomui kalbant apie renginius, netrūksta entuziazmo ir pozityvumo. Vis dėlto, pasak jo, šis darbas nėra vien tik rožėmis klotas. Tam reikia didelio pasiruošimo ir stiprios psichologijos ne tik norint suprasti publiką, bet ir suvaldyti savo emocijas. Pasak Tomo, didžiausia įtampa apima likus maždaug valandai iki renginio, nes tuomet dar nežinai, kokie žmonės laukia ir kaip jie nusiteikę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Svarbiausias elementas šiame darbe – pats renginys. Tuo metu jau nebesvarbu, kaip buvo ruoštasi ar kokios susiklostė aplinkybės, kokia savijauta, svarbiausia, kaip vedėjas bendrauja su žmonėmis. Pasibaigus renginiu paaiškėja, ar tądien bus ant kaklo uždėtas vainikas ir visi džiaugsis, ar ne“, – neslepia T. Eigertas.

Svarbu susigrąžinti energiją

Daugeliui gali pasirodyti, kad dėl buvusios aktyvios grupės veiklos ir dažnų renginių visas T. Eigerto gyvenimas susijęs vien tik su pramogų pasauliu, todėl net ir artimiausi žmonės yra iš šios sferos. Vis dėlto su vienu brangiausių žmonių – savo žmona – Tomas susipažino ne darbo metu.

„Kai tu tampi matomas ir žinomas, aplink visada atsiranda tokių, kurie nori tuo naudotis. Iš pradžių į tai nekreipiau dėmesio, tačiau galiausiai visas netikrumas, kvaili, tuštybės pilni santykiai nusibodo. Tuomet į pasaulį pradėjau žiūrėti visai kitaip ir ieškoti ko kito. Tuo metu ir atsirado mano žmona, su kuria šiuo metu auginame sūnų“, – atskleidžia T. Eigertas.

REKLAMA

Pasak renginių vedėjo, daug patyręs ir išgyvenęs, savo gyvenime jis nesigaili dėl nieko ir dabar gali džiaugtis tuo, ką turi. Dabar jo dienotvarkė pilna renginių, įvykių ir kitos veiklos, o didžiausią užuovėją, poilsį ir pilnatvę jis randa namuose.

„Pramogų pasaulio žmonės gyvena du gyvenimus, kuriems reikia atiduoti be galo daug. Vis dėlto matome nemažai pavyzdžių, kai, neatlaikę spaudimo, dalis griebiasi žalingų įpročių. Turime dirbti nuoširdžiai, ir tas atima be galo daug jėgų. Mūsų darbas tikrai nėra lengvas. Nors renginių metu tikrai linksminamės, vėliau reikia susigrąžinti visą energiją“, – prisipažįsta T. Eigertas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų