REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Judy Malinowski (kairėje) (nuotr. YouTube)

Vieniša mama Judy Malinowski seniai buvo įpratusi kovoti su gyvenimo metamais iššūkiais. Ji buvo ryžtinga ir gyvybinga, ir niekada neprašė pasigailėjimo. Viena augindama dvi dukteris, buvusi grožio konkursų nugalėtoja išgirdo kiaušidžių vėžio diagnozę, rašoma mirror.co.uk.

11

Vieniša mama Judy Malinowski seniai buvo įpratusi kovoti su gyvenimo metamais iššūkiais. Ji buvo ryžtinga ir gyvybinga, ir niekada neprašė pasigailėjimo. Viena augindama dvi dukteris, buvusi grožio konkursų nugalėtoja išgirdo kiaušidžių vėžio diagnozę, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

Gydymo metu Judy buvo paskirti nuskausminamieji, kurie sukėlė priklausomybę nuo opiatų, tačiau pasiryžusi būti gera mama, rankų ji nenuleido.

Išsigydžiusi vėžį ir atsikračiusi priklausomybės nuo vaistų, ji tikėjo pagaliau atradusi tikrą meilę su 41-erių Michaeliu Slageriu. Tačiau porai nebuvo lemta kartu laimingai gyventi.

Judy šeima pasakoja, kad viena jos nuostabiausių savybių buvo sugebėjimas besąlygiškai mylėti žmones ir jų neteisti. Galbūt todėl ji nepastebėjo, kokį pavojų jai kėlė Michaelas.

REKLAMA
REKLAMA

Apipylė degalais ir padegė 

2015 metų rugpjūčio 2 dieną Judy ir Michaelas buvo degalinėje Gahannoje, Ohajo valstijoje. Pora susiginčijo ir ėmė konfliktuoti. Įpykusi Judy į savo draugą metė gazuoto gėrimo skardinę.

REKLAMA

Už tai atsilygindamas, Michaelas kitų vairuotojų akivaizdoje, aikštelės viduryje Judy apipylė degalais – pradėdamas nuo jos galvos, iki pat pėdų, kol ji visa permirko. Degalams patekus moteriai į gerklę, jie ėmė kelti deginantį skausmą – Judy šaukėsi pagalbos ir maldavo nustoti.

Nepaisant to, Michaelas nuleido akis žemyn, spragtelėjo žiebtuvėlį ir padegė Judy. Pasigirdo nežmoniškas moters klyksmas ir liepsnos apimta ji nusvirduliavo link pievelės.

Kažkas iš aplinkinių iškvietė greitąją pagalbą ir pranešė, kad degalinėje ką tik padegta moteris, kuri bemat užsiliepsnojo. Greitosios pagalbos darbuotojui paklausus, ar ji dar vis dega, žmogus atsakė, kad iš degalinės vidaus kažkas paėmė gesintuvą, tuo tarpu moteris guli ant žemės, situacija labai baisi.

REKLAMA
REKLAMA

Neatpažįstamas atvaizdas 

Judy tuo metu merdėjo. 90 proc. jos kūno buvo sužalota trečiojo ir ketvirtojo laipsnio nudegimais – gydytojai prognozavo, kad Judy išgyvens daugiausiai kelias valandas, tačiau moters stiprybė neleido prognozėms pasitvirtinti. Po aštuonių mėnesių komoje, Judy pagaliau pabudo, tačiau jos gyvenimas ir jos atvaizdas veidrodyje buvo nebeatpažįstami.

Moteris prarado abi ausis ir du pirštus, o ant nugaros jai liko atviros nesugyjančios žaizdos. Judy nebegalėjo vaikščioti ir dėl didelės trachėjai padarytos žalos vos galėjo kalbėti nešnabždėdama. Kvėpuoti ji galėjo tik per ventiliatorių.

Judy mama, Bonnie, ir abi jos dukros, besitikėdamos moters atsigavimo, nesitraukė nuo jos lovos. Kai Judy pamatė tikrąjį sužalojimų kiekį, jai teko susitaikyti su tuo, kad nuo šiol yra įstrigusi šiame subjaurotame, sužeistame kūne. Jai buvo atlikta bemaž 60 operacijų ir ji laikėsi įsikabinusi į gyvenimą tik dėl savo šeimos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant nuolatinės agonijos, moteris net rado jėgų trumpai pasišnekėti su žiniasklaidos atstovais, tikėdamasi, kad ją išgirs kitos smurtiniuose santykiuose gyvenančios moterys. „Ieškokite pagalbos, bėkite“, – maldauja ji.

Vienuolika metų kalėjime

Judy kovojant dėl savo gyvybės, Michaelas apkaltintas tyčiniu padegimu sunkinančiomis aplinkybėmis, nusikalstamų įrankių laikymu ir užpuolimu. Jis tvirtino esą norėjęs prisidegti cigaretę ir Judy padegė netyčia. Degalinės stebėjimo kameros įrašas rodė visai ką kitą.

2016 metų gruodį 41-erių Michaelas nuteistas kalėti 11 metų – tai maksimali už tokio pobūdžio nusikaltimus Ohajo valstijoje skiriama bausmė. Teisėjas Michaelui sakė: „Iš viso to, ką mums parodei, aišku, kad esi širdies neturintis žmogus ir nusipelnai būti įkalintas.“

REKLAMA

Tačiau šis teismo nuosprendis sukėlė Judy artimųjų pasipiktinimą – jie pasirašė peticiją, kad būtų pakeistas įstatymas ir nusikaltėliams, dėl kurių veiksmų naudojant katalizatorių nukentėjusieji lieka sužaloti visam gyvenimui, bausmės būtų sugriežtintos. Teisme liudijo net ir vyresnioji, trylikametė Judy dukra, o pati Judy pasakojo apie skausmą, kurį jaučia pabudusi kiekvieną rytą ir apie tai, kaip prisimena tą siaubingą įvykį, apie jos dukroms kylančius klausimus dėl jų ateities ir apie tai, kaip joms tenka suprasti, kad jų mama nebegalės jų auginti ir iki galo dalyvauti savo vaikų gyvenimuose.

„Sako, kad laikui bėgant truputį pagerėja, bet vos tik užgyja vienas sužalojimas, ima skaudėti kitą. Todėl turiu nuolat dėti nežmoniškas pastangas, kad išgyvenčiau kiekvieną dieną ir iš tiesų turiu sau atsakyti į klausimą, kodėl tai darau“, – sakė ji.

REKLAMA

Moters gyvybė užgeso

Po jos liudijimo praėjus penkiems mėnesiams, būdama 33-ejų, Judy mirė. Už gyvybę prakovojusi dvejus metus ir paskleidusi savo žinią, ji išėjo palikdama dvi devynerių ir trylikos metų dukras. Po jos mirties Ohajo valstijoje buvo priimtas vadinamasis „Judy įstatymas“, kuriuo sugriežtintos bausmės nusikaltėliams, subjaurojusiems savo aukas.

Michaelui tuo metu pareikšti kaltinimai dėl žmogžudystės sunkinančiomis aplinkybėmis. Teisėjas išimties tvarka priėmė sprendimą leisti teismo metu naudoti Judy liudijimą – pirmą kartą valstijos istorijoje žmogžudystės auka liudijo prieš savo žudiką. Šiais metais, prieš prasidedant teismui, Michaelas, žinodamas, kad prieš jį surinkti visi įrodymai, kaltinimus pripažino. Judy liudijimą pateikus teisme, jis taip pat buvo išplatintas visuomenei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų