REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Pasiruoškite tikram orų iššūkiui: karštis ir liūtys smogs išvien

Nors šiąnakt didesnių orų permainų nenumatoma, tačiau rytojaus dieną laukia tikras išbandymas.

30

Nors šiąnakt didesnių orų permainų nenumatoma, tačiau rytojaus dieną laukia tikras išbandymas.

REKLAMA

Ciklonas ir žemo slėgio sritis rytoj plės savo valdas Europoje, tad ne tik vakaruose, bet ir gerokai plačiau numatoma apniukusi, lietinga ir apyvėsė diena. Karščiai pasitrauks į rytus – į Ukrainą. Šiluma lepins ir atostogaujančius Bulgarijoje. Egipte ir Turkijoje stabiliai laikosi kaitra. Čia +40. Romoje rytoj +28, Londone ir Paryžiuje +24 laipsniai. Rygoje ir Maskvoje šils iki 23, o visai greta – Minske – jau 30-ties laipsnių kaitra.

Lietuvoje ateinanti naktis bus rami, sausa ir gaivi, vėsoka. Temperatūra nuo +11 iki +16 laipsnių. Tačiau rytoj dieną ramu jau nebus. Iš pietų plūstelės vėl karščiu alsuojantys orai, o didėjanti oro drėgmė ir tvankuma išsilies liūtimis ir perkūnijomis.

Vakariniame šalies pakraštyje – Žemaitijoje ir pajūrio ruože – lietus gali pasirodyti jau priešpiet, tad čia išliks vėsiau, apie 22–24 laipsnius, kitur Vidurio ir Rytų Lietuvoje liūtys ir perkūnijos prasidės popietę, įkaitus orui iki 27–30 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

Po tvankios ir lietingos trečiadienio nakties Žolinės šventės orai jau bus gaivesni, pūs stiprokas vakarų vėjas, plukdydamas debesis. Protarpiais trumpai palis, vietomis galima ir perkūnija. Termometrai Lietuvoje rodys nuo 21 iki 25 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį tikimasi palankių orų ir poilsiaujantiems, ir dirbantiems lauko darbus. Gausesnio lietaus tądien sinoptikai nenumato. Trumpai palis nebent vidurio Lietuvoje ir Kaune. Bus gana saulėta ir ramu. Dieną temperatūra kils iki 22–23 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų