REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
Teisme nuspręstas S. Grafininos vyro likimas

Šiaulių apylinkės teismas pirmadienį dar savaitei pratęsė suėmimą sutuoktinės nužudymu įtariamam britui.

35

Šiaulių apylinkės teismas pirmadienį dar savaitei pratęsė suėmimą sutuoktinės nužudymu įtariamam britui.

REKLAMA

Teismo posėdis prasidėjo po pietų. Į jį iš pradžių atvyko įtariamojo gynėjas, prokurorė, įtariamasis nebuvo atvežtas.

„Įtariamasis pageidavo, kad jį atvežtų, dabar yra pertrauka. Pareigūnai įtariamąjį atveš į posėdį“, – BNS sakė teismo atstovė Nijolė Damulė.

Įtariamasis Nigelas Jeremy Macaulay (Naidželas Džeremis Makaulis) vėliau buvo atvežtas į posėdį, praėjusį pirmadienį jis buvo suimtas savaitei. Prokuratūra prašė jį suimti dviem mėnesiams.

Dabar įtariamojo nužudymu suėmimo terminą prašyta pratęsti taip pat dviem mėnesiams.

Posėdis užtruko, jame apie valandą kalbėjo įtariamojo gynėjas, advokato padėjėjas Erikas Pavlovičius, pasisakė ir įtariamasis.

REKLAMA
REKLAMA

Užsieniečio gynėjas teisme žurnalistams sakė, kad skųs abi nutartis dėl jo kliento suėmimo.

Šiaulių apskrities vyriausiojo vyriausiojo policijos komisariato atstovas Artūras Šliavas BNS yra sakęs, kad užsienietis buvo sulaikytas policijos, paskui dėl jo suėmimo sprendė teismas.

REKLAMA

„Moteris ieškoma kaip dingusi be žinios, paskelbta tarptautinė paieška, tiriama ir nužudymo versija, tyrimas perkvalifikuotas į nužudymą“, – BNS sakė A. Šliavas.

Portalas lrytas.lt skelbė, kad Šaulių apskrities policijos Šiaulių miesto ir rajono komisariato pareigūnai liepos 19 paskelbė be žinios dingusios 28 metų Sandros Grafininos paiešką.

Į policiją kreipėsi minėtos moters sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 dienos negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi S. Grafinina. Tiek Anglijoje, tiek Lietuvoje pradėta dingusiosios paieška.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad S. Grafinina liepos 1 dieną grįžo į Lietuvą. Tai užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius. Toliau istorija tapo dar mįslingesnė po to, kai paaiškėjo, kad mažametė moters dukra dėl nepriežiūros atsidūrė globos įstaigoje.

Birželio 28-ąją iš nesaugios aplinkos buvo paimta tuomet šešių mėnesių mergaitė. S. Grafininos sutuoktinis, neoficialiais duomenimis, buvo neblaivus, bute buvo ir dar keli asmenys. Paimta mergaitė išvežta ir apgyvendinta Šiaulių kūdikių globos namuose.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų