REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vyriausybė pirmadienį patvirtino Lietuvos nacionalinę kibernetinio saugumo strategiją.

 Vyriausybė pirmadienį patvirtino Lietuvos nacionalinę kibernetinio saugumo strategiją.

REKLAMA

Šią strategiją Krašto apsaugos ministerija parengė Seimui birželį pritarus naujai Kibernetinio saugumo įstatymo redakcijai.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabartinė strategija, tai yra Elektroninės informacijos saugos plėtros 2011-2019 metais programa, turi būti keičiama, nebeatitinka šiandienos realijų ir kibernetinio saugumo iššūkių Lietuvos ir pasaulyje“, – Vyriausybės posėdyje sakė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

REKLAMA

Strategijoje teigiama, kad pastaraisiais metais Lietuvoje daugėjo kibernetinių išpuolių prieš viešąjį ir energetikos sektorius, oro uostus, žiniasklaidos priemones, nacionaliniam saugumui svarbių objektų infrastruktūrą.

Dokumente išskiriami penki tikslai – stiprinti kibernetinį atsparumą ir gynybos pajėgumus, efektyviau kovoti su nusikaltimais kibernetinėje erdvėje, skatinti kibernetinio saugumo kultūrą ir inovacijų plėtrą, plėtoti glaudesnį privataus ir viešojo sektorių bendradarbiavimą, stiprinti tarptautinį bendradarbiavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pavasario sesijos pabaigoje priimtas Kibernetinio saugumo įstatymas detaliai apibrėžia atskirų institucijų įgaliojimus kibernetinio saugumo srityje. Jo nuostatos suderintos su neseniai priimta Europos Sąjungos direktyva.

Lietuvos žvalgybos tarnybos teigia, kad dauguma priešiškos veiklos kibernetinėje erdvėje yra susijusi su Rusija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų