REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį į Lietuvą sugrįžo Europos čempionu šią savaitę tapęs disko metikas Andrius Gudžius, kur jį pasitiko minia žmonių bei žurnalistų.

Šeštadienį į Lietuvą sugrįžo Europos čempionu šią savaitę tapęs disko metikas Andrius Gudžius, kur jį pasitiko minia žmonių bei žurnalistų.

REKLAMA

„Norėjau, tikėjausi medalio. Norėjau aukso, aišku. Visas darbas tam ir buvo. Puiku, kad planai išsipildė, sėkmė nusišypsojo ir viskas taip sukrito“, – linksmai nusiteikęs kalbėjo 27-erių A.Gudžius.

Lietuvis dramatiškame disko metimo finale pergalę iš švedo Danielio Stahlio rankų išplėšė paskutiniu bandymu.

Ketvirtuoju metimu D. Stahlis diską švystelėjo 68,23 m, o A.Gudžius atsakė 67,66 m. Išsiveržti dar kartą į priekį pavyko paskutiniuoju bandymu, kada įrankis nuskriejo 68,46 m.

„Ne, tokių scenarijų geriau nereikia. Jie labai nervus tampo, – paklaustas apie metimą juokėsi lietuvis. – Aišku, žiūrovams labai smagu, smagu ir patiems tas emocijas apgalvoti. Bet labai viskas sudėtinga, kai viskas paskutiniu bandymu. Planas buvo pirmais bandymais toli mesti. Gavosi, kaip gavosi. Aplinka, įtampa, nervų karas.. kai viskas susideda, ne visada tas planas pavyksta“.

REKLAMA
REKLAMA

Šį titulą A.Gudžius pridėjo prie pasaulio čempiono medalio, tad žmonių lūkesčiai dar labiau išaugs. Vis tik dideliais pažadais kuklusis čempionas nesisvaido.

REKLAMA

„Toliau kryptingai su treneriu ir komanda dirbsime, stengsimės maksimaliai. Planai visada yra aukščiausi, bet prižadėti nieko negalime. Svaistytis pažadais ir žadėti medalius būtų neetiška“, – sakė jis.

Dabar jo laukia varžybos Lenkijoje ir Deimantinės lygos finalas. Paklaustas apie pasaulio rekordo pagerinimą, A.Gudžius trūktelėjo pečiais – tam meistriškumo nepakanka.

Dabartinis rekordas nuo pat 1986 metų priklauso vokiečiui Jurgenui Schultui – 74,08 m.

„Jeigu pavyktų kada nors karjeroje tą padaryti, būčiau be galo laimingas. Atversti istorijos puslapį, kurio niekas neatverčia jau ilgai ir įrašyti Lietuvos vardą… Bet dar toli ir reikia tam tikrų specialių sąlygų, kad tai susiklostytų. Reikia gero vėjo. Vokietis tą padarė esant tobuloms sąlygoms“, – kalbėjo čempionas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiteirautas, kaip vertina palyginimus su Virgilijumi Alekna, A.Gudžius teigė, jog bando eiti savo keliu: „Tas lyginimas neatsiejamas, jis legenda ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje.

Aš stengiuosi eiti savo keliu. Niekada nebūsiu Virgis, niekada nebūsiu Alekna. Aš Andrius, aš Gudžius“, – juokėsi jis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų