REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
UNICEF misija

Praėjusį sekmadienį, rugpjūčio 5 dieną, į aštuntąją UNICEF misiją Etiopijoje išvyko lietuvių komanda: kunigas Ričardas Doveika, dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu ir socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino.

12

Praėjusį sekmadienį, rugpjūčio 5 dieną, į aštuntąją UNICEF misiją Etiopijoje išvyko lietuvių komanda: kunigas Ričardas Doveika, dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu ir socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino.

REKLAMA

Misijos dalyviai, siekdami padėti šeimoms, Afrikoje gyvenančioms nuolatinėmis bado sąlygomis bei kenčiantiems nuo mirtinų ligų, deja, susilaukė nemalonių komentarų.

Socialiniuose tinkluose atsirado pasisakančių asmenų, kurie teigia, jog Afrikoje gyvenantiems žmonėms pagalba iš šalies nėra reikalinga, o lietuviai nuvykę parodo Afriką tik iš blogosios pusės.

Vis dėlto, nepastebėti to, kad Etiopijoje, kur šiemet vykdoma UNICEF misija, vyrauja badas, ligos, nešvara, o padėties rimtumą sustiprina ir vidinės kovos regionuose, tikrai neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA

UNICEF komentaras:

Šiuo metu Etiopija susiduria su keliomis kritinėmis problemomis, kurias sprendžiant reikalinga skubi pagalba. Šiuo metu Etiopijoje 2.8 mln. žmonių yra vietiniai migrantai (IDP-internally displaced peolpe), net 79 proc. jų šalyje migruoja dėl Etiopiją drebinančių etninių konfliktų. Be to, 7.9 mln. žmonių reikalingas maistas ar pinigai jam įsigyti, o 350 tūkst. vaikų, išsekusių dėl nepakankamos mitybos, skubus gydymas.

REKLAMA

UNICEF, dirbdamas kartu su Etiopijos vyriausybe, teikia gyvybiškai svarbią pagalbą labiausiai nutolusiuose regionuose, užtikrindamas sveikatos apsaugą ir mitybą, vandens tiekimą ir sanitariją. Vien per 2018 m. UNICEF suteikė pagalbą 138 tūkst. vaikų iki 5 m., kurie buvo išsekę dėl nepakankamos mitybos. Tačiau UNICEF Etiopijoje susiduria su didžiuliu lėšų stygiumi, gelbstint dėl nepakankamos mitybos išsekusių vaikų gyvybes. Tai didžiausias iššūkis, teikiant skubiai reikalingą pagalbą.

„Visa komanda yra susitelkusi į mums patikėtą misiją, kurią vykdome matydami ir nepriteklių, ir skurdą, ir antisanitarines sąlygas. Savo akimis matome ir asmeniškai įsitikiname, kad UNICEF pagalbos dėka daugybė vaikų gauna jiems būtiną pagalbą. Komanda didžiuojasi būdama čia ir, dėkodami, kad daugelis organizacijų teikia reikalingą pagalbą mūsų krašto problemų sprendimui, džiaugiamės, kad ir mes turime galimybę būti kitų kraštų žmonių gyvenimo rūpesčiuose ir jiems perduoti mūsų tautos gerumo ir dosnumo dalelę. Visa komanda esame maloniai nustebinti išskirtinio Etiopijos žmonių paslaugumo ir nuoširdumo, kas liudija šio ypatingai turtingo savo istorija, religijos patirtimi ir gamtos grožiu krašto išskirtinumą“, - sakė Ričardas Doveika.

„Tokie komentarai mane žeidžia kaip moterį, kaip žmogų ir kaip Lietuvos pilietę. Po išgyventų sukrečiančių susitikimų su Etiopijos žmonėmis, nebeturiu daugiau ką pasakyti“, - kalbėjo Jazzu.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų