REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
86
Baisiausi nudegimai saulėje (buzfeed.com nuotr.)

Dauguma nori vasarą švytėti dailiu įdegiu. Kaip nepažeidžiant odos įdegti intensyvesniu, ilgiau išliekančiu įdegiu, pataria portalas thesun.co.uk.

86

Dauguma nori vasarą švytėti dailiu įdegiu. Kaip nepažeidžiant odos įdegti intensyvesniu, ilgiau išliekančiu įdegiu, pataria portalas thesun.co.uk.

REKLAMA

Vasara jau įsibėgėjo, ir nors visi tegalvojame apie atostogas ir įdegį, svarbu nepamiršti apsaugoti odos.

Dailus įdegis visai nereikalauja odos kankinimo... Štai keli pagrindiniai būdai greitai ir intensyviai įdegti nepakenkiant odai.

1 patarimas: Naudokite tinkamą kremą nuo saulės

Odos vėžio asociacija pataria naudoti 30 ar aukštesnio SPF kremą. Šią informaciją žino daugelis, tačiau tik retas kuris taip pat yra girdėjęs, kad dar svarbiau yra ieškoti „plataus spektro“ ir „aukšto UVA“ etiketėmis pažymėtų gaminių.

Renkantis kremą nuo saulės visuomet geriau įsigyti vandeniui atsparią priemonę bei nepamiršti ja teptis kas pusvalandį – taip, kas pusvalandį! – o ne tik vieną kartą, kaip esame įpratę.

REKLAMA
REKLAMA

Laikydamiesi šių kremo nuo saulės naudojimo taisyklių tikrai nenusvilsite, ir įdegis išliks ilgiau.

2 patarimas: Dėvėkite apsauginius aksesuarus

Akių apsaugai nuo žalingų saulės spindulių pakaks kokybiškų ultravioletinius spindulius blokuojančių akinių nuo saulės.

REKLAMA

Taip pat pravartu įsigyti plačiakraštę skrybėlę – ne tik paplūdimyje atrodysite puikiai, bet taip pat apsaugosite saulei jautrias vietas – galvos ir kaklo odą.

Bet kaip tai padeda jums įdegti? Jei prisimerkę vargstate saulėkaitoje arba nuo stiprios saulės pradeda skaudėti galvą, ilgai nesideginsite.

Nors ir rekomenduojama ypač stipriais saulės spinduliais mėgautis su pertraukomis, tiek saulėkaitoje, tiek pavėsyje maloniau laiką leisti su akiniais nuo saulės ir skrybėle.

3 patarimas: Visada venkite soliariumų

Galimybė prieš atostogas truputį įdegti soliariume ir taip išvengti nudegimų atostogų metu gali skambėti viliojančiai – deja, tai yra mitas.

REKLAMA
REKLAMA

„Cancer Research UK“ informuoja, kad „soliariumų spinduliuotė yra kenksminga ir nedaro jokios įtakos natūralių saulės spindulių galimai žalai.“

Tyrimai taip pat rodo, kad vidutinė soliariumo keliama odos vėžio rizika gali būti net dukart didesnė už Viduržemio jūros saulėje praleistos popietės pavojus. Vadinasi, soliariumai yra tikrai pavojingi ir neprailgina jūsų įdegio.

4 patarimas: Žinokite savo deginimosi laiką

Nors galimybė visą dieną praleisti saulėkaitoje gali skambėti labai viliojančiai, „Holland and Barratt“ kompanija teigia, kad „pernelyg intensyvus deginimasis nepadės labiau įdegti – jei deginsitės pamažu, dažnai ir po truputį, įdegis laikysis ilgiau“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Papildomas patarimas: kad paplūdimyje neužmigtumėte ir tiksliai žinotumėte, kiek laiko praleidote saulėje, užsistatykite žadintuvą.

5 patarimas: Įdegį galima ir suklastoti – niekas nepastebės!

Galite rinktis iš visos gausybės dirbtinio įdegio kremų, putų, losjonų, gelių ir dailiai įrudusia oda džiaugtis visus metus. Tokiu būdu galite nuspręsti, kokio intensyvumo įdegio norite ir nešvaistyti laiko gulėjimui saulėkaitoje.

Pasirūpinę dirbtiniu įdegiu taip pat galite ramiai keliauti atostogauti – taip nejausite spaudimo būtinai kuo greičiau įdegti. Jei norite ilgiau išliekančio efekto, rinkitės purškiamas priemones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų