REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija sulaikė moksleivių stovykloje „Žilvitis“ prie mergaičių priekabiavusį vyrą. Šis savo dukrą atvažiavęs į poilsiavietę įsiprašė pernakvoti. Anot liudininkų, bluosto jis nesudėjo. Nuolat sukosi aplink vaikų namelius. Prabilo ir stovykloje dirbantys vadovai: vyro elgesys esą sukėlė įtarimų kur kas anksčiau, negu apie priekabiavimą prakalbo vaikai.

Policija sulaikė moksleivių stovykloje „Žilvitis“ prie mergaičių priekabiavusį vyrą. Šis savo dukrą atvažiavęs į poilsiavietę įsiprašė pernakvoti. Anot liudininkų, bluosto jis nesudėjo. Nuolat sukosi aplink vaikų namelius. Prabilo ir stovykloje dirbantys vadovai: vyro elgesys esą sukėlė įtarimų kur kas anksčiau, negu apie priekabiavimą prakalbo vaikai.

REKLAMA

Šeštadienio vakarą į Karklėje esančią moksleivių stovyklą vyko ir policijos pareigūnai, ir vaiko teisių apsaugos specialistai. Buvo gautas pranešimas, jog vyras seksualiai priekabiavo prie trijų 10-12 metų mergaičių.

Policijos atstovų teigimu, pradėtas ikiteisminis tyrimas, tvirkinimu kaltinamas vyras uždarytas į areštinę.

Priekabiautoją įsileido patys

Poilsiavietės „Žilvitis“ direktorius Bronius Kalvaitis apie incidentą policijai pranešė pats. Tv3.lt jis sakė, jog priekabiavimu įtariamą vyrą gerai pažįsta daugelį metų, todėl jam ir leido čia pasilikti.

REKLAMA
REKLAMA

Seksualiniu priekabiavimu kaltinamas vyras prieš tai vaikų stovykloje lankėsi ne kartą. Čia dirbo ne tik vadovu, bet ir fotografu.

„Čia ypatingas atvejis, niekada tokio dalyko nebuvo. Jis nei vadovas, nei kas, o tėvelis atvežęs savo dukrą. Tokiu būdu jis atėjo į būrį ir pradėjo siekti savo tikslų. Vaikai patys pasisakė, kad diedas atėjo ir mus glosto. Viskas įvyko būryje, kuriame vaikai 10-12 metų.

REKLAMA

Anksčiau jis yra buvęs „Žilvityje“ ir kaip stovyklautojas, ir vadovu yra dirbęs, ir fotografu. Maniau, kad gerai jį pažįstu“, - teigė B. Kalvaitis.

Vadovai – gerai pažįstami

Anot pašnekovo, apie incidentą pranešta nukentėjusių vaikų tėvams, tačiau visi nutarė leisti vaikams tęsti stovyklą.

„Vaikai liko stovykloje. Jie viską yra jau užmiršę, kas kaip buvo. Ir jo mergaitė yra tame pačiame būryje. Ji liko čia“, - tikino poilsiavietės direktorius.

Šiuo metu „Žilvityje“ veikia 4 pamainos. Būriuose yra po 30 – 35 vaikus. Šie suskirstyti pagal amžių, nuo 7 iki 18 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Būriuose už vaikus atsakingi 2 vadovai. Pasak poilsiavietės direktoriaus, naujokų tarp jų nėra. Visi vadovai – gerai pažįstami ir laiko patikrinti asmenys. Beje, prie vaikų seksualiai priekabiavęs vyras, taip pat buvo nepriekaištingos reputacijos.

Nakvoti nebeleistų

„Jis gi – pažįstamas žmogus. Buvęs čia „Žilvityje“. Tėvas, jis su aukštuoju išsilavinimu, apsigynęs disertaciją. Paprašė leisti pernakvoti vieną naktį, aš nemačiau didelės problemos.

Vadovų prie kiekvieno būrio yra po du: auklėtojas ir vadovas. Dauguma jų dirba stovykloje daug metų.

Tai arba studentai, arba mokytojai, o visi būrio auklėtojai – tik mokytojai. Aš juos pažįstu visus. Jie daugelį metų čia dirba, naujų žmonių neieškom“, - teigė B. Kalvaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar kitų stovyklaujančių vaikų tėvams paprašius, būtų leista pernakvoti, pašnekovas tikino, jog – ne.

„Jeigu aš nepažįstu, niekada neleisčiau pernakvoti. Aš jį pažinojau, pilnai buvau įsitikinęs, kad tai normalus žmogus ir t. t. Esu šokiruotas ir netikiu dar ir dabar“, - sakė B. Kalvaitis.

Budėjo naktį

Tv3.lt apie įvykį stovykloje pakalbino ir vieną iš vadovų. Anonimu likti norėjęs asmuo teigė, kad pagalbininkų stovykloje nereikia: vadovų pakanka. Tačiau priežasčių, kodėl neleisti priekabiavimu įtariamam vyrui pasilikti – nebuvo. Neva jis stovyklavietės direktoriaus gerai pažįstamas, ne kartą čia dirbęs, o ir savo dukrą poilsiauti atvežė.

REKLAMA

Pašnekovas tikino, kad vaikų tvirkinimu įtariamas vyras siūlėsi ne vienam būrio vadovui padėti. Esą likęs tą naktį, jis nemiegojo – budėjo.

„Tas vyras gerai poilsiavietės direktoriaus pažįstamas. Pats čia dirbęs ne kartą. Savo mergaitę atvežė pailsėti. Tad kaip ir nebuvo priežasties, kodėl jam neleisti pasilikti. Jis gavo namelį atskirai nuo vaikų, kur vadovai gyvena, ir siūlėsi padėti dirbti.

Naktį poilsiavietėje visuomet vienas iš vadovų budi po teritoriją, prižiūri tvarką. Tad jis vadinamam apsaugininkui pirmiausiai ir pasisiūlė.

Apsaugininkui sukėlė įtarimų tai, jog pagalbininkas visą naktį vaikštinėjo po teritoriją. Įprastai taip nedaroma. Teritorija stebima nuolat, bet nebūtina po ją vaikštinėti. Prie vaikų namelių prieinama tuo atveju, jei kažkas išgirstama, pamatoma, jog vaikai išėjo į lauką, nemiega ir panašiai. Visa tai paaiškinus pagalbininkui, jis vis tiek aktyviai vaikščiojo aplink vaikų namelius.

REKLAMA

Vėliau vyresnio amžiaus mergaitės papasakojo, kad tą naktį, jis buvo užėjęs pas jas į namelį. Domėjosi ar nešalta, siūlėsi sušildyti. Jos vyrą ignoravo“, - pasakojo pašnekovas.

Sodinosi ant kelių

„Kitą dieną, kai vienas iš būrių buvo prie jūros, jis ten taip pat nuėjo. Pasisiūlė padėti, pasaugoti vaikus. Vadovui sutikus, jis jūroje žaidė su mergaitėmis, pasisodino jas šalia savęs, sodinosi ant kelių. Kol nežinojome jo kėslų, tame nieko blogo neįžvelgėme. Bet, kai visa tai išaiškėjo, ši situacija jau nebe atrodo tokia nekalta.

O tą vakarą, kai jis užsuko į mažesnių mergaičių namelį ir prie jų lindo, viena iš mergaičių paskambino mamai ir apie tai papasakojo. Tuomet viskas ir prasidėjo“, - pasakojo pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, vyras neišsiskyrė ypatingais bruožais ar įtartinu elgesiu. Buvo malonus, nuolat besišypsantis. Esą jis turi žmoną, advokatų kontorą, kilęs iš Gargždų.

Istorijos liudininko paklausus, gal vaikai ne taip suprato vyro veiksmus, šis buvo tikras, kad tai neįmanoma.

„Mačiau tas mergaites. Buvo baisu. Jos drebėjo apimtos panikos, buvo tikrai baisu“, - teigė pašnekovas.

Tuo metu įtariamojo dukra stojo ginti tėvą.

„Įtariu, jog jo dukra – primokyta. Kai jos prašėme duoti mamos numerį, ji nedavė. Rėkė, kad sugadinome tėčiui gyvenimą. Ji gynė tėvą“, - teigė stovyklos darbuotojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų