REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
37
Socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino

Sekmadienio rytą Vilniaus oro uoste rinkosi ypatinga komanda. Į aštuntąją UNICEF misiją Etiopijoje šiandien išvyksta kunigas Ričardas Doveika, dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu ir socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino.

37

Sekmadienio rytą Vilniaus oro uoste rinkosi ypatinga komanda. Į aštuntąją UNICEF misiją Etiopijoje šiandien išvyksta kunigas Ričardas Doveika, dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu ir socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino.

REKLAMA

tv3.lt komanda, atvykusi į oro uoste, likus vos valandai iki skrydžio, pakalbino misijos dalyvius, kurie papasakojo, ko tikisi iš misijos ir kuo žada nudžiuginti Etiopijoje gyvenančias šeimas.

Ričardas Doveika vyksta su lauktuvėmis

Širdžių kunigu vadinamas R. Doveika sakė besidžiaugiantis galėdamas jau trečią kartą prisijungti prie misijos. „Tai misija, kuri padeda susiprasti savyje. Tai tik įrodo, kad net būdami labai skirtingi galime susivienyti kilniam tikslui“, - kalbėjo kunigas.

Jis atskleidė, kad lagamine didžiąją vietos dalį užima lauktuvės vaikams. „Negalime vežti saldainių, tačiau vežame futbolo kamuolius, pripučiamus kamuolius, pusė tūkstančio balionų, pieštukų, sąsiuvinių.

REKLAMA
REKLAMA

Šie dalykai, kurie mums atrodo paprasti, jiems nėra kasdieniai.

Pamenu, praėjusiais metais, kelionėje, sutikau paauglę mergaitę, kuriai padovanojau knygelę. Tada ji prisipažino, kad tai yra jos pirmoji asmeninė knygelė“, - prisiminė R. Doveika.

REKLAMA

Justė Arlauskaitė-Jazzu neslepia nerimo 

Justė Arlauskaitė – Jazzu prieš kelionę prasitarė visą naktį nemiegojusi. „Nemiegojau. Ruošiausi morališkai. Man tai labai svarbu ir labai liečia. Nebuvo ryto.

UNICEF – pasaulinis reiškinys, kuriuo domėjausi dar iki tol, kol nebuvau pakviesta. Jis labai reikalingas, o aš ir pati gyvenime stengiuosi būti socialiai atsakinga ir humaniška. Tai didžiulės empatijos pamokos čia ir dabar, tai pamokos pagelbėti ir padėti.

Neįsivaizduoju, kas bus šios kelionės metu. Praėjusiais metais aš žliumbiau. Kaip bus dabar, nežinau“, - kalbėjo Jazzu.

REKLAMA
REKLAMA

Ji atvira – iki šiol nežino, ko tikėtis šioje kelionėje. „Mano misija – savo vardą, veidą ir tai, ką gero turiu širdį, duoti pasauliui.

Tai labai sunki misija. Praėjusiais metais verkiau labai daug. Tai, ką pamačiau, liko visam gyvenimui. Tų žmonių skausmas yra didesnis nei mano skausmas. Suimsiu save į rankas ir ten būsiu dėl kitų“, - sakė dainininkė.

Bijo savo emocijų 

Socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino tv3.lt prisipažino nedvejojusi dėl apsisprendimo. „Negalvojau nė sekundės. Kai pasiūlė, nekilo jokių klausimų. Tai man didelis iššūkis. Prisipažinsiu, bijau savo pačios emocijų, kad psichologiškai gali būti pačiai sunku. Tikiuosi, kad susitvarkysiu su viskuo“, - prisipažino garsi mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pusę Karolinos lagamino užima lauktuvės vaikams. Ji vaikams veža pripučiamų kamuolių, kreidelių, pieštukų ir to, kas galėtų juos bent trumpam pradžiuginti.

Dalyvių dienoraščius, nuotraukas, pasakojimus bei karščiausias naujienas iš Etiopijos sekite kasdien naujienų portale tv3.lt 

Apie UNICEF

UNICEF dirba, kad užtikrintų kiekvieno vaiko teises ir gerovę. Kartu su partneriais mes dirbame 190 šalių ir teritorijų, kad šį įsipareigojimą paverstume tikrove. Ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams, kad pagalba pasiektų visus vaikus ir visur.

Didžiausia ir sėkmingiausia pasaulio vaikų organizacija UNICEF Lietuvoje buvo įkurta 1993 m. vasario 16 d., suteikiant pagalbą Lietuvos ir pasaulio vaikams.

REKLAMA

UNICEF negauna jokio finansavimo iš Jungtinių Tautų ir yra finansuojamas tiktai savanoriškomis individų, verslo, fondų ir vyriausybių kontribucijomis. Tapkite nuolatiniu UNICEF rėmėju – siųskite SMS numeriu 1469 įrašę žodį VAIKAMS. Tik 10 centų per dieną (3 eurai/mėn) gali išgelbėti vaiko gyvybę.

Apie UNICEF misijas

UNICEF Lietuva misijos jau vyko į Kambodžą, Siera Leonę, Tanzaniją, Haitį, Mozambiką, Svazilandą ir Malavį. Jose dalyvavo tokie žinomi žmonės kaip dainininkai Marijus Mikutavičius, Merūnas Vitulskis, Donatas Montvydas ir Justė Arlauskaitė – Jazzu, aktorė Jurgita Jurkutė-Širvaitė, TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė, olimpiniai vice-čempionai kanojininkas Jevgenijus Šuklinas ir boksininkas Evaldas Petrauskas, žurnalistė, TV laidų vedėja Beata Nicholson, aktoriai Virginija Kochanskytė ir Giedrius Savickas, TV3 laidų vedėja Renata Šakalytė – Jakovleva, žurnalistas Vytaras Radzevičius, kunigas Ričardas Doveika.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų