REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Liepsnojantys Graikijos kurortai (nuotr. SCANPIX)

Už policiją atsakingas Graikijos vyriausybės narys Nikas Toskas penktadienį atsistatydino dėl tragiškų miškų gaisrų, praeitą mėnesį nusinešusių dešimtis žmonių gyvybių, pranešė premjero kanceliarija.

45

Už policiją atsakingas Graikijos vyriausybės narys Nikas Toskas penktadienį atsistatydino dėl tragiškų miškų gaisrų, praeitą mėnesį nusinešusių dešimtis žmonių gyvybių, pranešė premjero kanceliarija.

REKLAMA

Vyriausybės pranešime sakoma, kad N. Tosko atsistatydinimą priėmė premjeras Aleksis Cipras, susitikęs su juo penktadienį.

„Ministras pirmininkas priėmė p. Tosko atsistatydinimą“, – sakoma premjero biuro pranešime.

Liepos 23 dieną įsiplieskę ir dėl smarkaus vėjo staigiai išplitę gaisrai nuniokojo Mačio rajoną prie jūros į šiaurės rytus nuo Atėnų. Per juos žuvo mažiausiai 88 žmonės, tarp jų – daug vaikų. Dar 40 tebegydomi ligoninėse, iš jų devyni – kritinės būklės. Vienas žmogus iki šiol nerastas.

Po šių gaisrų A. Cipras buvo spaudžiamas atleisti kai kuriuos savo administracijos narius.

Anksčiau penktadienį vieno ugniagesio žmona, per šią gaivalinę nelaimę jau praradusi šešių mėnesių kūdikį, mirė ligoninėje nuo sunkių nudegimų, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokios daugybės žmonių netektis Matyje pranoko mano norą tęsti darbą“, – sakė buvęs tankų generolas N. Toskas piliečių apsaugos ministro pavaduotojo pareigas ėjo nuo 2015 metų.

REKLAMA

Opozicijos partijos kaltino vyriausybę nesugebėjus tinkamai perspėti ir evakuoti žmonių iš dažnai gaisrų niokojamos vietovės, o vėliau mėginus nuslėpti tragedijos mastą.

Po gaisro ugniagesiai ir policija – N. Toskui pavaldžios tarnybos – skelbė prieštaringus pareiškimus dėl nelaimės priežasčių.

Viena policijos profsąjunga šią savaitę nurodė, kad pareigūnai ne iš karto gavo ugniagesių informaciją apie gaisro vietą, todėl buvo netinkamai pasirinktos vietos kelių užkardoms. Dėl šios priežasties daug vairuotojų buvo nukreipti į gaisro zoną ir žuvo įstrigę siaurose gatvėse, kai jas pasiekė ugnis.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai taip pat buvo kritikuojami, kad surengė ypatingąjį pasitarimą tik praėjus kelioms valandoms nuo gaisro pradžios, kai Mačio kurortas jau degė.

Taip pat kelias dienas buvo skelbiama netiksli informacija apie žuvusių ir dingusių žmonių skaičių.

N. Toskas sakė pasisiūlęs palikti postą iškart po gaisrų bangos, bet A. Cipras jam liepė dirbti, kol baigsis ši krizė.

Dviejų žuvusiųjų artimieji padavė vietos tarnybas į teismą dėl aplaidaus darbo ir pavojaus sukėlimo.

Gaisrai taip staigiai plito šiame poilsiautojų pamėgtame pajūrio kurorte, kad daugelis žmonių buvo priversti gelbėtis šokdami į jūrą, palikę visus savo daiktus ugniai.

N. Toskas ir kiti pareigūnai tvirtino, kad pučiant iki 120 km per valandą vėjui veiksmingai evakuacijai organizuoti nepakako laiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų