REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaizdo klipus, kuriuose vienas geriausių pasaulio krepšininkų ir buvęs Čikagos „Bulls“ lyderis Michaelas Jordanas apgaulingais judesiais klaidindavo varžovus, jo metimai skrosdavo tinklelį, o dėjimus, kuriuose amerikietis iškišęs liežuvį, ir dabar prisimena visa krepšinio bendruomenė.

Vaizdo klipus, kuriuose vienas geriausių pasaulio krepšininkų ir buvęs Čikagos „Bulls“ lyderis Michaelas Jordanas apgaulingais judesiais klaidindavo varžovus, jo metimai skrosdavo tinklelį, o dėjimus, kuriuose amerikietis iškišęs liežuvį, ir dabar prisimena visa krepšinio bendruomenė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena tokių ir keturiolikmetė Rusnė Augustinaitė, kuri vaikystėje peržiūrėjo daugybę vaizdo klipų.

REKLAMA

„Vaikystėje daug žiūrėjau NBA vaizdo klipų, tėtis man rodydavo, žiūrėdavau kaip Michaelis Jordanas deda į krepšį, nuo tada ir susižavėjau krepšiniu. Net ir pati noriu įdėti“, - juokiasi R.Augustinaitė.

Tas klipų žiūrėjimas tikrai nenuėjo veltui, nes Rusnė kartu su dviem metais vyresnėmis merginomis šiuo metu pluša Lietuvos jaunučių (U16) merginų rinktinėje ir ruošiasi jau rugpjūčio 17 dieną Kaune prasidėsiančioms „Always“ Europos A diviziono krepšinio čempionato kovoms.

REKLAMA
REKLAMA

„Su krepšinio kamuoliu pradėjau gyventi būdama 3-4 metų, nes mano mama žaidė krepšinį, vesdavosi mane į savo treniruotes ir rungtynes. Man patiko žaisti ir taip priartėjau prie treniruočių“, - pasakoja iš Šiaulių kilusi keturiolikmetė.

Tiesa, dabar R.Augustinaitė nesilygiuoja į M.Jordaną, o šiuo metu jos mėgstamiausi krepšininkai yra - Toronto „Raptors“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas, Atėnų „Panathinaikos“ atakų organizatorius Lukas Lekavičius, triskart moterų NBA ir šešiskart moterų Eurolygos čempionė Diana Taurasi bei olimpinė čempionė Elena Delle Donne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jos mane žavi savo užsispyrimu. Treneris Rolandas Radvila daug pasakojo apie D.Taurasi, jos darbo kokybę, intensyvumą. Tai gerai žaidžianti ir daug rekordų pasiekusi žaidėja“, - vardina R.Augustinaitė.

Pati R.Augustinaitė šiuo metu atstovauja Šiaulių krepšinio akademijos „Saulė“ komandoms. Savo metų pirmenybėse ji vidutiniškai pelnydavo po 35 taškus, atkovodavo po 11 kamuolių ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus, o su keturiais metais vyresnėmis merginos, Jaunių U18 čempionate, pelnydavo po 10 taškų ir atkovodavo po 3 kamuolius.

REKLAMA

„Šiuo metu man labiausiai įsiminusi pergalė yra Ramūno Šiškausko vardo turnyre su U15 rinktine, - sakė „Always“ Europos čempionato dalyvė. - Dar svarbi pergalė EYBL (European Youth Basketball League) turnyre su Šiaulių miesto komanda, ir Moksleivių krepšinio lygos vyriausiųjų (U18) čempionate užimta antroji vieta.“

Šiuo metu iki „Always“ Europos čempionato Kaune liko vos 2 savaitės, o Tado Stankevičiaus auklėtinės dar turi daug darbų. „Labai geras jausmas vilkėti Lietuvos rinktinės marškinėlius...

Džiugu, kad manimi kažkas pasitiki ir noriu įrodyti, jog esu verta. Žinoma, kažkiek kamuoja jaudulys, tačiau reikia su tuo susitvarkyti“, - tikino R.Augustinaitė.

REKLAMA

Lietuvės kovas pradės D grupėje ir varžysis su Vokietija, Danija ir Rusija.

„Visos turime pasitikėti savimi, gerai susižaisti, jeigu pažinsime vietą kitą, manau, mums seksis tikrai gerai. Šiuo metu visos labai gerai sutariame, puikus kolektyvas, daug treniruojamės ir leidžiame laiką po pratybų“, - sėkmės formulę bando atrasti Lietuvos šešiolikmečių rinktinė.

O po sėkmingo Europos jaunučių čempionato, bus galima svajoti toliau. Nes merginos įsitikino, kad svajonės ir sunkus darbas treniruotėse duoda rezultatų.

„Labai noriu žaisti moterų rinktinėje, noriu gerai žaisti, noriu padėti komandai ir atnešti pergalių. Svajoju, kad laimėtume ne tik Europos čempionate pirmą vietą, tačiau ir Pasaulio pirmenybėse“, - viliasi R.Augustinaitė.

Jau rugpjūčio 17-25 dienomis Kaune varžysis 16 stipriausių Europos komandų, kurios rungtyniaus Kauno krepšinio mokyklos „Žalgiris“ salėje (Naglio g. 4a) ir Kauno sporto halėje. Lietuvos jaunučių merginų rinktinė kausis D grupėje kartu su Danijos, Vokietijos ir Rusijos rinktinėmis. Lietuvės grupės ir aštuntfinalio rungtynes žais Kauno sporto halėje. Įėjimas į visas rungtynes nemokamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų