REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
R. Kaktytė sulaukė daugelio internautų dėmesio (Nuotr. facebook.com ir L. Kazakevičius)

Tikriausiai ne kartą esate girdėję frazę, jog kiekviena moteris savo viduje turėtų jaustis tikra karalienė. Daugelis šiuolaikinių moterų prisibijo tokių frazių, neretai gėdijasi demonstruoti savo emocijas ar net užsiimti mylima veikla. Tačiau vilnietė Rasa Kaktytė nutarė būti drąsi ir šiandien garsiai save vadina tikra dėkingumo karaliene.

24

Tikriausiai ne kartą esate girdėję frazę, jog kiekviena moteris savo viduje turėtų jaustis tikra karalienė. Daugelis šiuolaikinių moterų prisibijo tokių frazių, neretai gėdijasi demonstruoti savo emocijas ar net užsiimti mylima veikla. Tačiau vilnietė Rasa Kaktytė nutarė būti drąsi ir šiandien garsiai save vadina tikra dėkingumo karaliene.

REKLAMA

Siauros gatvelės, apsodintos žaliuojančiais medžiais ir visai netoli gatvių stovintys didingi anksčiau statyti namai. Galbūt praeiviai į juos mažai atkreiptų dėmesį, tačiau visas tokių namų ir juose įrengtų butų grožis atskleidžia tik užsukus į jų vidų.

Viename iš tokių erdvių Naujamiesčio butų yra įsikūrusi ir vilnietė Rasa, kuri šiuo metu internete susilaukė tikrai nemažai internautų dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš keletą dienų patalpinusi vaizdo įrašą savo „Facebook“ paskyroje, moteris vadino save gražiausia gyvenimo gėle ir siuntė didžiausią gėrį visiems žiūrovams. Nors tai susilaukė gana įvairių vartotojų reakcijų, anot moters, jai bet koks dėmesys yra malonus.

REKLAMA

„Aš visuomet plaukiu ant meilės debesies“, – pravėrusi savo namų duris šypsosi moteris.

Vos tik įžengus į R. Kaktytės butą, akys nesunkiai užkliūna už prabangiai įrengto interjero – aukštos lubos, vintažinės baltos miegamojo durys ir didžiulė plati erdvė. Ant tamsaus stalo guli įvairiais ornamentais išpuošti elegantiški puodeliai, šalia jų skoningai puikuojasi tamsusis šokoladas, o ant palangės žaliuoja visai neseniai pražydęs alijošius. Būtent juo moteris taip džiaugėsi savo minėtame vaizdo įraše.

Ir iš tiesų, apie spinduliuojančią moters laimę galima susidaryti gana skirtingą nuomonę, tačiau niekas nenuginčys – jos namai primena tikrų tikriausią ramybės oazę. Čia R. Kaktytė organizuoja ir individualias karalienių konsultacijas.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, kodėl moteris pasirinko organizuoti būtent karalienių susitikimus, kokia yra jų prasmė ir kur atranda laimę save vadinanti dėkingumo karalienė? Apie visą tai ir dar daugiau kalbamės su pačia Rasa Kaktyte.

Rasa, kaip pati save pristatytumėte mūsų skaitytojams?

Esu karalienes.lt įkūrėja. Anksčiau 12 metų praleidau tarptautinėje verslo aplinkoje, didžiausiose savo veiklos sektoriuose įmonėse Lietuvoje ir užsienyje (įmonių valdymas, verslo plėtra, pardavimai, eksportas, marketingas).

Gyvenau ir dirbau Amerikoje, Kazakstane, Dubajuje, Ispanijoje, Rusijoje, Anglijoje, vykdžiau projektus daugiau nei 40-yje šalių.

Dabar vedate karalienių užsiėmimus. Kaip jie vyksta?

Jie vyksta daugiau diskusijos forma, vadinamieji „workshop“. Nebūna taip, kad kalba viena moteris, o visi klauso. Susitikimai paremti dalijimosi forma, visos dalijasi savo dovanomis, patirtimis, kažką atiduoda ir pasiima sau. Tai mainų programa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš tiesų žodis karalienė pritraukia ne vieno žmogaus dėmesį. Kodėl į susitikimus kviečiate būtent vadinamąsias karalienes?

Praėjusiais metais lapkričio mėnesį aš grįžau iš kelionės po Himalajus. Ten visada vaikščiodavome keturios moterys ir visi mus aplink vadindavo karalienėmis. Po kelionės man širdyje taip ir liko tas žodis – karalienė.

Trejus metus dirbau su grožiu, vestuvių organizavimu, floristika, todėl nuolatos organizuodavau Kalėdų vakarus savo klientams. Grįžusi iš Himalajų, nuatariau suorganizuoti būtent karalienių vakarą moterims. Tuomet į susitikimą susirinko apie 40 moterų, mes drauge nuostabiai praleidome laiką – daug kalbėjome, tiesiog išsikvėpėme.

REKLAMA

Ir viskas po vieno susitikimo įgavo tokį stiprų pagreitį?

Taip, ši dovana atėjo ir man. Pradėjau vesti vadinamuosius workshop‘us, kurių tema buvo – traukos dėsnis. Labai daug metų domiuosi kvantine realybe ir metafizika.

Pirmi susitikimai buvo labai sėkmingi, moterys dar ilgai kalbėjo, kaip joms sekantys mėnesiai buvo stebuklingi: pradėjo sektis darbe ir asmeniniame gyvenime, padidėjo pajamos. Kai mes pakeičiame mąstymo modelį, viskas aplink mus taip pat pasikeičia.

Pagal ką renkatės tokių susitikimų vietas?

Mes susirenkame, kur būna labai nuostabi aura. Visada ieškau tokių vietų, kur įeini ir būna gera. Vietų, kurios pakylėja ir suteikia naujų pojūčių. Gyvenime mes norime patirti kuo daugiau ir ieškome malonumų.

REKLAMA

Individualias konsultacijas teikiate ir čia, savo namuose?

Taip, moterims reikia meilės, grožio, gėrio ir įkvepiančių ritualų. Pati gyvenu nuostabioje erdvėje, kur moterys ateina į privačias konsultacijas. Šiame bute yra didelės patalpos su židiniu, žvakėmis, balkonu, pagalvėlėmis ir karališkomis vaišėmis. Čia susirenka nedidelis ratas, iki dešimt moterų.

Jaučiate pilnatvę, besidalindama savo mintimis su kitomis?

Man daug moterų rašo, dėkoja už veiklą, drąsą ir įkvėpimą. Jos pasakoja, kad pažiūrėjusios mano vaizdo įrašus gauna gėrį.

Manau ateina gyvenime momentas, kai tu nebegali nesidalinti savo gėriu su kitais. Visi mes ieškome gyvenimo prasmės, bet aš jaučiu pasimėgavimą dalindamasi, nes kiek atiduodu kitiems – man grįžta dvigubai, plaukiu ant meilės debesies (šypteli).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rasa, dabar save vadinate dėkingumo karaliene, tačiau kokia buvote anksčiau?

Aš visada buvau be galo drąsi. Karalienės turi būti laisvę savimi, aš pati niekada savęs nelinčiuodavau, eidavau ten, kur norėdavau ir man viskas sekdavosi – tiek darbe, tiek asmeniniame gyvenime.

Tačiau prieš ketverius metus netekau savo dukters. Aš tada viską praradau – pasitikėjimą, savivertę, man reikėjo išmokti visas emocijas transformuoti į meilę, reikėjo iš naujo pamilti save, kad galėčiau gyventi toliau. Man tai pavyko padaryti – stengdavausi atsisukti į džiaugsmą ir rasti kasdienybėje dalykus, kurie mane džiugintų.

Ir kur tuomet radote savo džiaugsmą?

Aš žinau, kad kiekvienas žmogus po bet kokių išgyvenimų gali atsistoti ir kaip svarbu gyvenime yra mažos smulkmenos. Pavyzdžiui, mane tikrai džiugina gėlės. Aš su jomis kiekvieną rytą kalbu ir tai yra fantastika.

REKLAMA

Reikia džiaugsmo paieškoti gėlytėse, skanioje kavoje, maloniame pokalbyje su draugu ar teigiamai nuteikiančioje televizinėje laidoje.

Daug kalbate apie dėkingumą kiekvienai dienai ir jo skleidimą aplinkiniams. Iš kur sėmėtės žinių apie tai?

Netekusi dukters, ilgai ieškojau būdų, kaip galiu išmokti džiaugtis. Kreipiausi į sąmoningumo mokyklos įkūrėją Robertą Karvauską ir praėjau keturias mokymų pakopas apie tai, kaip išgyventi visus negatyvius jausmus, suprasti, kas tu esi.

Ten aš daug išsiverkiau ir palikau visą savo skausmą, išmokau medituoti, turėti dienos discipliną. Jos dabar nėra privalu laikytis, bet gyvenime yra svarbi mityba ir meditacija.

REKLAMA

Ne paslaptis, kad nemažai porų, išgyvenusių vaiko netektį, išsiskiria. Kaip šis gyvenimo išbandymas pakeitė jūsų ir vyro santykius?

Mes vienas kitą atradome iš naujo ir vienas kitame radome jėgą. Mūsų meilė nuo to tapo tik stipresnė. Žinoma, būna ir dramų, ašarų, nusivylimo, bet mes išmokome priimti vienas kitą tokius, kokie esame.

Internete nesunku pastebėti, kad jūsų vaizdo įrašai susilaukia ir neigiamų žmonių komentarų. Ar priimate juos giliai į širdį?

Oi, aš visiems linkiu laimės ir meilės. Dėkoju kiekvienam komentatoriui, jie atiduoda man savo energiją. Ar aš galėčiau gauti iš žmonių daugiau? Skaitau tuos komentarus, matau už to komentaro, kad žmogus jau nori pradėti save mylėti, kitu atveju jo tas vaizdo įrašas tiesiog nepaliestų. Padėkoju viduje, paverčiu visas emocijas meile ir siunčiu toliau moterims!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų