REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tragedija Elektrėnų savivaldybėje – šeimos rotveileris dvylikametei beveik nukando ranką. Penkias valandas vaiką operavę Santaros klinikų chirurgai sako, kad galūnę pavyko išsaugoti tik per stebuklą.

Tragedija Elektrėnų savivaldybėje – šeimos rotveileris dvylikametei beveik nukando ranką. Penkias valandas vaiką operavę Santaros klinikų chirurgai sako, kad galūnę pavyko išsaugoti tik per stebuklą.

REKLAMA

Mergaitės būklė gera, bet ji akylai stebima dėl trombų grėsmės. O štai kodėl aštuntus metus skaičiuojantis šuo užpuolė paauglę, vaiko artimieji tik spėlioja.

Dvylikametei elektrėniškei net nereikėjo gyvūno erzinti, kad jis ją užpultų išlipančią iš automobilio, kuriuo kartu su juo, teta ir dar vienu keturkoju atvažiavo pasivaikščioti į mišką.

Šuo mergaitę, kaip sako į kamerą kalbėti nenorėjusi mergaitės teta, užpuolė be jokios priežasties.

TV3 žinių reportažą žiūrėkite:

Į Santaros plastikos chirurgų rankas dvylikametė pakliuvo vakar pavakarę su rizika, kaip sako Santaros klinikų plastikos chirurgas, netekti galūnės.

REKLAMA
REKLAMA

Mergaitei buvo sutrikusi rankos kraujotaka. Panaudojant kojos veną buvo atkurta kraujotaka.

Dėl galimybės išsaugoti labai sužalotą ranką, medikams teko kovoti penkias valandas.

Plastikos chirugas Simonas Kaupas teigė, kad būtent dabartinis laikas yra labiausiai rizikingas.  „Dabar keturios pagrindinės dienos yra rizika, kad gali trombuotis ta transplantuota kraujagyslė, tai vaistai skiriami, režimas yra griežtas, kadangi vaikai greitai gyja, tai viskas turėtų būti tvarkoje.

REKLAMA

Vis tiek didelės žaizdos, randai formuojasi, gali užspausti ir nervus. Gali nervų operacijų reikėti. Tai čia laikas parodys“, - sakė medikas. 

 Prognozuojama, kad paauglės sveikimui prireiks mažiausiai trijų mėnesių. Nes jai dar sužalota koja ir nugara. Neatmetama, kad ateityje bus ir daugiau operacijų.

Mediko teigimu, jeigu kraujotaka išlieka, ranka gyvybinga, bet yra ir tam tikras nervų pažeidimas, nenutraukti nervai, bet jie vis tiek yra sužaloti buka jėga, tai turi laiko atsistatyti. Matysis kažkur per tris mėnesius.

Mergaitės teta šuns negina, bet kaltinimus meta ir Krokuvos šunų viešbučiui, kuriame pastarąjį pusmetį ir gyveno šuo.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris teigia, kad jis buvo laikomas netinkamomis sąlygomis, galimai patyrė psichologinį smurtą. Sužaloti vaiką galėjo apimtas įsiūčio ar pavydo, kad jo šeimininkė į kelionę pasiėmė ir dvylikametę. Nors anksčiau niekada nieko įtartino jo elgesyje nepastebėjusi.

Moteris sako, esą jeigu augintinis būtų jaunesnis, dar mėgintų gydyti jo psichiką, tačiau, pusaštuntų metų rotveileris senjoras, tad netrukus bus užmigdytas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų