REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
41
Palanga (nuotr.: Fotodiena)

Pajūrio kurortai išgyvena vasaros piką. Poilsiautojų ir turistų netrūksta, viešbučiai tiek Palangoje, tiek Neringoje užpildyti. Vasarotojai aukštomis kainomis nesiskundžia, tad pajūrio verslininkai tikisi sulaukti ir auksinio rudens.

41

Pajūrio kurortai išgyvena vasaros piką. Poilsiautojų ir turistų netrūksta, viešbučiai tiek Palangoje, tiek Neringoje užpildyti. Vasarotojai aukštomis kainomis nesiskundžia, tad pajūrio verslininkai tikisi sulaukti ir auksinio rudens.

REKLAMA

Neringos verslininkai sako, jog lyginant vasarą su praėjusia, pastebimi dideli skirtumai. Pernai birželį, kai įvažiavimas buvo apmokestintas iki 20 Eur, poilsiautojų srautai sumažėjo. Tačiau tai galėjo lemti ir prastesnis oras. Mat šiemet, nors įvažiavimo mokestis toks pat – poilsiautojų netrūksta.

Džiugu ir tai, jog sezonas prasidėjo kur kas anksčiau – gegužę. Tikimasi, jog dėl gerų orų jis tęsis iki spalio.

Pigiomis nakvynės kainomis Neringos kurortas nepasižymi. Tad vietos verslininkai džiaugiasi, kad čia ilsėtis atvyksta intelektualūs, išsilavinę žmonės, jaunos šeimos, kurios renkasi ramų ir kokybišką poilsį.

REKLAMA
REKLAMA

Kuklus arba prabangus poilsis

Pirmajam rugpjūčio savaitgaliui, laisvų vietų nakvynei Neringoje beveik neliko. Apgyvendinimo paslaugų svetainėje wwww.booking.com nurodoma, jog viešbučių bei svečių namų užimtumas čia siekia 97 procentus.

REKLAMA

Ir nors dviems savaitgalio naktims nakvynę dar galima rasti, teks rinktis arba labai kuklų, arba itin prabangų poilsį.

Pigiausiai apsistoti siūloma už 24 Eur asmeniui. Miegoti tektų svečių namuose, bendrame 8 vietų miegamajame.

Rinktis nakvynę dar galima rinktis ir 3 žvaigždučių viešbutyje „Oro Nida“. Čia laisvi likę tik prabangūs apartamentai. Juose 4 asmenims dvi naktys kainuoja – 450 Eur.

Minėto viešbučio atstovas sakė, jog klientai kainomis nesiskundžia. O kadangi šiuo metu Lietuvoje – tikra vasara, tad ir poilsiautojų netrūksta. Pastarieji čia poilsį renkasi atsižvelgdami tik į orą. Esą nelabai svarbu – savaitgalis tai ar darbo diena.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikra vasara, užimtumas pakankamai didelis, kainomis irgi nesiskundžia. Manau, mūsų viešbutyje kaina yra standartinė, kaip ir kituose viešbučiuose.

Apsistoja čia ir lietuvių, ir užsienio šalių turistai. Turim svečių iš Vokietijos, ir iš kaimyninių šalių.

Nidoje labai didelis sezoniškumas, todėl kai tik nusimato geri orai – rezervuoja viską, savaitės dienos neturi reikšmės”, - tv3.lt teigė viešbučio „Oro Nida“ atstovas Fortūnatas.

Tolimųjų šalių turistai

Neringos turizmo informacijos centro atstovai teigia, kad vasara eina puikiai. Dėka šiltų orų, pirmieji srautų padidėjimai buvo matomi jau gegužės mėnesį. Kiek kukliau atostogautojų Neringoje sulaukta birželį. Tačiau liepa lepino gerais orais, o tai tiesiogiai įtakojo didelį srautų kilimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vandens temperatūra Baltijos jūroje ties Nida siekia net iki 25 laipsnių, stipraus vėjo nėra, lietus pasitaiko retai, tad maudynėms sąlygos yra puikios. Net ir svečiai iš Viduržemio jūros regiono maudosi drąsiai.

Poilsiautojų daug. Tradiciškai lankosi daugiausia turistų iš Lietuvos, užsienio turistų tarpe dominuoja Vokietija ir kitos kaimyninės šalys. Svečių sulaukiame iš įvairiausių pasaulio šalių: į turizmo informacijos centrus vis dažniau užsuka turistai iš Taivano, Honkongo, Kinijos, Naujosios Zelandijos, Australijos”, - tv3.lt sakė Edita Lubickaitė, Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorė.

Anot jos, vasaros sezonas visuomet tęsiasi ir rugsėjį. Visgi, dalis verslų palaipsniui užsidaro dėl sumažėjusio turistų skaičiaus. Tradiciškai sulaukiame daug grupinio turizmo atstovų, taip pat, iki spalio vidurio tęsiasi ir kruizinio turizmo sezonas.

REKLAMA

Palanga prilygsta Turkijai

Tuo metu, Palangos verslininkai, meldžia tik vieno – kad nesubjurtų oras. Esą ši vasara – ypatinga. Anksti prasidėjęs sezonas žada ir auksinį rudenį.

Artėjant savaitgaliui, viešbučių bei svečių namų užimtumas dar savaitės pradžioje buvo 93 procentai.

Dviems naktims, likusių laivų vietų kainos viešbučiuose prasideda nuo 200 Eur. Svečių namuose dar galima rasti nakvynę savaitgaliui už 100 Eur – 150 Eur.

Palangos verslininkai sako, jog šią vasarą gali lygintis su Turkijos kurortais.

„Mes jau jautėme ir ankstyvą pavasario atėjimą. Balandis ir gegužė buvo gražūs. Viešbučiuose birželį didelis užimtumas jau buvo, o liepą ir birželio pabaigoje, kai mus pasiekė geri orai, jau galėjome lygintis ir su Turkija, ko anksčiau negalėjom padaryti dėl pagrindinio faktoriaus – negarantuoto oro.

REKLAMA

Tai šią sąlygą mūsų kurorto svečiai jau turi ir ja mėgaujasi“, - tv3.lt teigė Ingrida Valaitienė, Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė.

Į Palangą žmonės traukia išsiilgę jūros. Tai esą ir yra pagrindinis dalykas, išskiriantis pajūrio kurortus nuo kitų Lietuvoje.

„Sako, jog jūros niekas negali pakeisti. Gali važiuoti vienur ar kitur, bet kas pasiilgę jūros, tai skuba čia.

Dabar tikrai jūroje vanduo nebėra šaltas. Tad maudosi ir vaikai, ir suaugę. Visi patenkinti, kuo mažiausiai yra nusiskundimų.

Didžiąją laiko dalį praleidžia lauke. Dieną prie jūros, vakarais mėgaujasi kavinių terasomis, maistu, gėrimais“, - pasakojo I. Valaitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Auksinis ruduo

Verslininkai sako, jog šiuo metu – pats sezono įkarštis. Jei vyraus geri orai, manoma, kad ir ruduo šiemet bus – auksinis.

„Labai tikimės, kad oras nesublogs, nes įprastai rugpjūtis yra prilyginamas liepai. Gal tik savaite viena sutrumpėja, nes tėveliai ruošia vaikus į mokyklą, bet pajamų prasme rugpjūtis prilyginamas liepai. Nebent orai sublogtų, tuomet jaustume iškart pokyčius.

Tačiau labai didelė tikimybė, kad prasitęs vasaros sezonas ir rugsėjį. Tikimės, kad jis taip pat bus užkrautas rezervacijomis, o galbūt net ir pusė spalio. Tada bus auksinis ruduo.

O šiaip kurortas nestabdo veiklos ir yra atviras ištisus metus. Yra daug naujų aktyvių veiklos vietų: batutai ant vandens, dienos pramogos vaikams vasaros parke, vandenlenčių pramogos. Gausu ir nemokamų pramogų. Žodžiu, kurortas išgyvena vasaros piką“, - džiaugėsi I. Valaitienė.

REKLAMA

Prieš savaitgalį kyla kainos

Tuo metu bandruomenės „Palangos rūpestėlis“ pirmininkė, verslininkė Adelina Sabaliauskaitė tv3.lt sakė, jog įsibėgujus vasarai, privačiame sektoriuje žmogus gali apsistoti už maždaug 15 Eur. Tiesa, prieš savaitgalius kainos kyla.

Jeigu darbo dieną nakvynė asmeniui – 15 Eur, tai savaitgalį teks mokėti apie 20 Eur.

„Pavyzdžiui, dviejų kambarių geras butas 4 žmonėms dabar kainuoja nuo 80 iki 100 Eur, jeigu tai ne savaitgalis, jo kaina būtų apie 65-70 Eur. Bet kaina priklauso ir nuo vietos. Pavyzdžiui, Vytauto, Žvejų, Kastyčio gatvėje šiam savaitgaliui apie 80 Eur tektų mokėti 4 asmenims”, - teigė Adelina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų