REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Su želatina marinuoti pomidorai (Nuotr. Oditėlės blogas)

Šią vasara džiaugiatės didžiuliu pomidorų derliumi, tačiau nežinote, ką iš jų pagaminti? Tuomet jums tikrai pravers šis pomidorų marinatas, kuriam gardaus skonio suteiks želatina. 

21

Šią vasara džiaugiatės didžiuliu pomidorų derliumi, tačiau nežinote, ką iš jų pagaminti? Tuomet jums tikrai pravers šis pomidorų marinatas, kuriam gardaus skonio suteiks želatina. 

REKLAMA

Pomidorus galima maišyti su agurkais ir svogūnais.

Marinatui reikės: 1 l vandens; 1 v.š. cukraus; 1 v.š. druskos; 1 v.š. acto (9%); 3 v.š. želatinos (želatiną išbrinkinkite 1 stiklinėje vandens, kurią nupilkite nuo 1 l vandens, skirto marinatui), 1-2 lauro lapelių, juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Į švarius stiklainiukus sluoksniais dėkite pjaustytus pomidorus, agurkus ir svogūnus, šiek tiek paspaudžiant.

2. Iš vandens, cukraus, druskos, lauro lapelių, pipirų išverdame marinatą ir paliekame atvėsti. Išbrinkintą želatiną trumpam pašildykite, kad ištirptų ir sumaišykite su marinatu.

REKLAMA
REKLAMA

3. Paruoštu marinatu užpilkite daržoves. Stiklainius pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su vandeniu ir kai vanduo užvirs, kaitinkite 30min.

Išjunkite ugnį ir palikite pastovėti dar 15min. Po to uždarykite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti. Kitą dieną neškite į rūsį.

Iš vienos normos gaunasi 3 stiklainiai po 0,75l ir 1 stiklainis po 0,5l.

Šaltinis: Oditėlės blogas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų