REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentarai užsimojo bausti ne tik namuose triukšmaujančius asmenis, bet ir jų keturkojus, jei jie be perstojo loja bent 10 minučių.

Parlamentarai užsimojo bausti ne tik namuose triukšmaujančius asmenis, bet ir jų keturkojus, jei jie be perstojo loja bent 10 minučių.

REKLAMA

Seime antradienį įregistruotos Triukšmo valdymo įstatymo pataisos, draudžiančios augintiniams triukšmauti tiek dienos metu, tiek naktimis. Greta įregistruotos Administracinių nusižengimo kodekso pataisos už triukšmą namuose numato baudą iki 300 eurų.

Tam, kad įstatymas įsigaliotų, rudenį balsuos Seimas.

Už gyvūnų triukšmą – nemenka bauda

Įstatymo pataisų iniciatorius – Seimo Peticijų komisija, į kurią kreipėsi gyvūnų keliamo triukšmo problemą iškėlusi moteris.

Šiuo metu įstatymuose įtvirtinta, kad gyvūnų laikytojai privalo užtikrinti, jog jų laikomi gyvūnai nekeltų grėsmės žmonių, kitų gyvūnų gyvybei, sveikatai ar turtui, nepažeistų kitų asmenų teisių ir teisėtų interesų. Įstatymo rengėjai pažymi, kad praktikoje iškyla daug problemų dėl paties žmogaus ir gyvūno keliamo triukšmo nustatymo ir valdymo.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi parlamentarai siūlo papildyti Triukšmo valdymo įstatymą nuostatomis, numatančiomis, kad asmenų prižiūrimi gyvūnai negali kelti aiškiai girdimų garsų „nepertraukiamai 10 minučių ar daugiau nuo 7 val. iki 22 val., nepertraukiamai 5 minutes ar daugiau nuo 22 val. iki 7 val. arba girdimi su pertrūkiais daugiau kaip 30 minučių per 3 valandas“.

REKLAMA

Įstatymo pataisų rengėjai rūpinsis ne tik gyvūnų, bet ir žmonių sukeliamu triukšmu. Įstatyme numatoma, kad „asmenys gyvenamojoje aplinkoje privalo laikytis viešosios rimties, netrikdyti asmenų ramybės, poilsio ar darbo, nešūkauti garsiai nedainuoti ar groti muzikos instrumentais, kitokiais garsiniais aparatais“.

Taip pat netriukšmauti gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešosiose vietose ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose

Čia pat įregistruotas ir Administracinių nusižengimo kodekso pakeitimas, už triukšmavimą numatantis baudą nuo 20 iki 300 eurų. Iki šiol ši bauda buvo 50–300 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų