REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV gamintojas „INTUS Windows“ paskelbė apie savo planus atidaryti gamybos centrą ir įdarbinti iki 600 darbuotojų Šiauliuose. 50 000 m2 ploto gamyklos statybos, kurios kelerius ateinančius metus bus vykdomos etapais, bus pradėtos 2018 m. pabaigoje.

JAV gamintojas „INTUS Windows“ paskelbė apie savo planus atidaryti gamybos centrą ir įdarbinti iki 600 darbuotojų Šiauliuose. 50 000 m2 ploto gamyklos statybos, kurios kelerius ateinančius metus bus vykdomos etapais, bus pradėtos 2018 m. pabaigoje.

REKLAMA

Naujoji INTUS gamykla Šiaulių laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) gamins gaminius eksportui į JAV. Gamyklos projektavimas patikėtas lietuvių architektų biurui „2L Architektai“. Šiuo metu vyksta daugiau nei 100 kvalifikuotų sąmatų sudarymo, projektavimo, IT ir 3D modeliavimo specialistų, kurie gamykloje dirbti pradės 2019 metais, priėmimo į darbą procesas. Dar 500 darbo vietų bus sukurta, kai gamykla bus pradėta eksploatuoti.

Nors šiuo metu INTUS dirba daugiausiai inžinieriai ir ekonomikos, matematikos ar kitų tiksliųjų mokslų sričių išsilavinimą turintys specialistai, bendrovė domisi galimybe įdarbinti aukštos motyvacijos asmenis iš įvairių profesinių sričių.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiaulių laisvąją ekonominę zoną pasirinkome dėl dviejų pagrindinių priežasčių: visų pirma, parengta šios LEZ infrastruktūra leidžia greitai pradėti darbus ir, antra, LEZ operatoriaus komanda – aukštos kompetencijos ir orientuota į klientą. Užmegsime ryšius su vietos švietimo įstaigomis, kad padėtume joms parengti specializuotas programas“, – aiškina „INTUS Windows“ generalinis direktorius Lietuvai Karolis Dieliautas.

REKLAMA

„Kadangi žadame tapti vienu iš didžiausių darbdavių Šiaulių regione ir didžiausiu uPVC langų gamintoju Baltijos šalyse, tikiuosi, kad aukštojo mokslo įstaigos noriai sutiks su mumis bendradarbiauti.“

„Intus“ – pirmaujantis energiją taupančių polimerinių langų ir durų gamintojas, kurio pagrindiniai klientai yra nekilnojamojo turto vystytojai visame pasaulyje. Bendrovės gaminiai naudojami stambiuose komerciniuose statybos projektuose JAV: butuose, mokyklose ir kituose statiniuose. 

2008 metais įsteigta išeivių iš Lietuvos, bendrovė „Intus“ savo sprendimą investuoti aiškina teigiama Lietuvos ekonomine aplinka.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva privalo aktyviau dirbti su išeivija ir „Intus“ sprendimas kurtis Šiauliuose yra to pavyzdys. Tik ryšiai su JAV lietuviais leido šią įmonę paskutinę minutę nukreipti į Lietuvą. O projekto svarba regionui milžiniška – Šiauliuose tai supurtys iki tol tokio dydžio investicijų neturėjusią vietos darbo rinką, o įmonės planai apie 90 proc. gamybai reikalingų prekių ir paslaugų pirkti iš Lietuvos tiekėjų bus rimtas postūmis lietuviškam verslui. Taigi darbas su išeiviais gali duoti milžiniškos naudos šalies ekonomikai ir jis bus stiprinamas“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

„Lietuvos regionų gamybos potencialą kuria savivaldybių politinė valia ir nuolat plėtojama fizinė bei švietimo infrastruktūra. Jau matėme, kaip stambus gamintojas gali transformuoti ir pagerinti regiono darbo rinką – tai puikiai įrodo „Intersurgical“ pavyzdys Rytų Lietuvoje. „Intus“ galės pademonstruoti Šiaulių potencialą, taip skatindama domėtis ir kitus galimus investuotojus, kurie, ieškodami potencialių plėtros lokacijų, vertina sėkmės atvejus“, – teigia VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių laisvosios ekonominės zonos direktorius ir valdybos narys Artūras Klangauskas pabrėžia, kad INTUS investicija – puikus visų šalių bendradarbiavimo pavyzdys

„Intus“ – trečioji įmonė, kuri kuriasi šioje laisvojoje ekonominėje zonoje ir tikimės, kad šiais metais galėsime pranešti apie dar dvi investicijas. Mūsų LEZ laukiamos ne tik užsienio, bet ir vietinės pramonės investicijos, o sėkmingai verslo plėtrai dar turime 4 hektarus iš 133“, – teigia A. Klangauskas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų