REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
142
Michaelis Schumacheris ir Mickas Schumacheris (f1.com nuotr.)

Antrą sezoną FIA (tarptautinė automobilių federacija) Formulės-3 čermpionate dalyvaujantis Mickas Schumacheris savaitgalį Belgijoje atskleidė savo talentą.

142

Antrą sezoną FIA (tarptautinė automobilių federacija) Formulės-3 čermpionate dalyvaujantis Mickas Schumacheris savaitgalį Belgijoje atskleidė savo talentą.

REKLAMA

Sezono pradžioje vilčių nepateisinęs devyniolikmetis vokietis pastaruoju metu demonstruoja gerėjančią formą.

Jam vis dar trūksta įgimto greičio starto pozicijas nulemiančiuose kvalifikaciijos važiavimuose, tačiau lenktynių metu jis yra sunkiai įkandamas riešutas kiekvienam savo varžovui.

Fantastiškas pasirodymas

Savaitgalį „Spa francorchamps“ trasoje Micko žvaigždė ryškiausiai suspindėjo paskutinėse Belgijos etapo rungtynėse.

Iš 6-os startinės pozicijos startavęs legendinio F1 lenktynininko Michaelio Schumacherio sūnus lenktynių pradžioje atliko pora lenkimų ir greitai pakilo į trečiąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus jaunasis pilotas pradėjo fiksuoti vieną po kito greičiausią trasos ratą ir prisivijo dėl pirmosios vietos nuožmiai kovojusius varžovus.

REKLAMA

Vokietis sumaniai pasinaudojo jų priešprieša. Visų pirmą jis atliko nuostabų lenkimą legendiniame „Eau-Rouge“ posūkyje.

Čia visi pilotai stengiasi neatleisti akceleratoriaus pedalo nė akimirkai ir toks drąsus M.Schumacherio lenkimas sužavėjo daugelį.

Vos tik pakilęs į antrąją poziciją, vokietis jau sekančiame „Les Combes“ posūkyje įveikė lenktynių lyderį ir pakilo į pirmąją vietą.

Šią poziciją jam pavyko išlaikyti iki pat dramatiškų lenktynių finišo.

Koks tėvas – toks ir sūnus

Tai buvo pirmoji Micko Schumacherio pergalė FIA F3 čempionate.

Nors prieš tai jis ne kartą lankėsi ant podiumo, aukščiausio pakylos laiptelio jam taip ir nebuvo pavykę pasiekti.

REKLAMA
REKLAMA

Ironiška, jog ši Belgijos trasa visada buvo ypatinga vieta jo tėvui Michaeliui Schumacheriui.

1991-ais metais čia įvyko jo pirmosios F1 lenktynės karjeroje. Lygiai po metų čia jis iškovojo ir pirmąją savo pergalę autosporto karalienės istorijoje.

Simboliška, jog minint 25-ąsias šios pergalės metines, jo sūnus Mickas praėjusią vasarą atliko demonstracinį važiavimą su „Benetton“ B194 bolidu, su kuriuo Michaelis 1994-ais pirmą kartą tapo F1 čempionu.

Iškart po pirmosios Micko pergalės F3 čempionate, daugelis jo gerbėjų gyrė lenktynininką už įspūdingus lenkimus ir lygino jį su tėčiu.

Daugelį sužavėjo, jog pirmąją savo pergalę jis pasiekė būtent toje trasoje, kurią visada dievino tėtis Michaelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Legendinis vokietis F1 Belgijos Didžiojo prizo lenktynes laimėjo net 6-is kartus ir pagal šį rodiklį išlieka nepralenkiamas iki šiandien.

Trūksta pastovumo

Mickui Schumacheriui savaitgalis Belgijoje galėjo būti dar įspūdingesnis, tačiau vokietis eilinį kartą neišvengė nesėkmių.

Portalas tv3.lt primena, jog F3 lenktynių savaitgalio metu jaunieji sportininkai vieno etapo metu iš viso varžosi trijose atskirose kvalifikacijose ir lenktynėse.

Pirmose savaitgalio lenktynėse vos iš 16-os vietos startavęs Mickas Schumacheris sugebėjo atlikti ne vieną lenkimą ir finišo liniją pasiekė 4-as.

Antrose lenktynėse jis pirmą kartą F3 čempionato istorijoje startavo iš pirmosios vietos, tačiau jau pirmajame posūkyje kliudė savo komandos draugą ir baigė lenktynes įveikęs vos vieną ratą.

REKLAMA

Šiame FIA F3 čempionate jau įvyko penki etapai iš dešimties. Per 15 lenktynių M.Schumacheris tris kartus užlipo ant nugalėtojams skirtos pakylos ir savo sąskaitoje turi 101-ą tašką.

Čempionate pirmaujantis Marcusas Armstrongas turi 154-is taškus. F3 varžybose taškai skaičiuojami pagal F1 taisykles.

Skirtumas tarp M.Schumacherio ir M.Armstrongo galėjo būti kur kas mažesnis, tačiau vokiečiui dažnai nepavyksta išvengti incidentų lenktynėse.

Tą įtakoja ir dažniausiai prasti rezultatai kvalifikacijose. Tačiau šį savaitgalį jaunojo piloto pademonstruota forma Belgijoje suteikia pagrįstų vilčių, kad mes dar ne kartą išgirsime apie M.Schumacherį.

Tikrai ne kiekvienas sugeba per tas pačias lenktynes atlikti net du kvapą gniaužiančius lenkimus „Eau-Rouge“ posūkyje.

Panašu, kad šiame vyruke tikrai yra likę bent kažkiek Michaelio Schumacherio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų