REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) šiemet viešina ne tik politikų turto deklaracijas, bet ir valstybės valdomų įmonių vadovų bei jų pavaduotojų ir sutuoktinių turto deklaracijas. Nors milijonų sukaupusių nėra, ne vienas gali pasigirti solidžiomis šimtatūkstantinėmis sumomis.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) šiemet viešina ne tik politikų turto deklaracijas, bet ir valstybės valdomų įmonių vadovų bei jų pavaduotojų ir sutuoktinių turto deklaracijas. Nors milijonų sukaupusių nėra, ne vienas gali pasigirti solidžiomis šimtatūkstantinėmis sumomis.

REKLAMA

VMI viešai pateikia akcinių bendrovių, kurių akcininkė yra valstybė ar savivaldybė, vadovų ir jų pavaduotojų turto deklaracijas už 2017 metus. Naujienų portalas tv3.lt išskyrė turtingiausiųjų penkioliktuką. Straipsnio apačioje rasite TOP 15 lentelę. 

Pirmoje vietoje pagal deklaruotą turtą atsiduria kelių, tiltų, oro uostų, geležinkelių ir kitų objektų technine priežiūra besirūpinančios AB „Problematikos“ direktoriaus pavaduotojas Darjušas Mučinis. Viso jis deklaravo turto už 589 tūkst. eurų. Deklaracijoje pažymima, kad D. Mučinis turimo nekilnojamojo turto vertė siekia 136 tūkst. eurų, žemės sklypų – 132 tūkst. eurų, dar jis turi vertybinių popierių, kurių vertė siekia virš 304 tūkst. eurų. Vyro turtas taptų milijoninis, jei skaičiuotume kartu ir jo žmonos deklaruotą turtą. Daiva Mučinienė deklaravo turto už daugiau nei 963 tūkst. eurų.

Antroje vietoje – UAB „Trakų autobusai“ direktorius Vytautas Karnila. Viso jis deklaravo turto už kiek daugiau nei 549 tūkst. eurų. Iš jų, nekilnojamojo turto vertė – 251 tūkst. eurų, žemės sklypų – 130 tūkst. eurų, kredito įstaigose ir ne jose laikoma suma – 168 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiasis sąraše buvęs „Radviliškio vanduo“ vadovas Juozas Jučas. Jis šias pareigas ėjo iki šių metų kovo mėnesio. J. Jučas deklaravo iš viso turtinti turto, kurio vertė didesnė nei 541 tūkst. eurų: nekilnojamojo turto – 73 tūkst. eurų, žemės sklypų – 122 tūkst. eurų, kelių transporto priemonių – 20 tūkst. eurų, kitų registruotinų daiktų, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių – 249 tūkst. eurų, kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma –76 tūkst. eurų.

REKLAMA

Ketvirtasis turtingiausiųjų sąraše – ilgametis „Utenos šilumos tinklų“ direktorius Gintaras Diržauskas. Nuo praeitų metų G. Diržauskas taip pat yra Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos tarybos narys. Jis deklaravo turto už kiek daugiau nei 509 tūkst. eurų. Deklaracijoje nurodyta nekilnojamojo turto vertė 329 tūkst. eurų, žemės sklypų vertė – beveik 73 tūkst. eurų, kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma – beveik 76 tūkst. eurų. Vyro turtas taip pat išaugtų jei skaičiuotume bendrai su žmonos Aidos deklaruotu turtu – bendra suma padidėtų 181 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Penktasis – dabar jau buvęs AB „Problematikos“ direktorius Rimantas Jaraminas. Šių metų balandžio mėnesį Susisiekimo ministerijos kontroliuojamos kelių techninės priežiūros ir kokybės kontrolės bendrovės „Problematika“ valdyba pranešė atleidusi beveik ketverius metus įmonei vadovaujantį Rimantą Jaraminą. Jis „Problematikai“ vadovavo nuo 2014 metų gegužės pabaigos. O 2006-2011 metais dirbo Automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotoju.

Viso R. Jaraminas deklaravo turto už beveik 496 tūkst. eurų. Nurodyta turto deklaracijoje nekilnojamojo turto vertė – 290 tūkst. eurų, žemės sklypų – 101 tūkst. eurų, kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma – 83 tūkst. eurų. Dar nurodyta, kad yra pasiskolinęs ir negrąžinęs 5080 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toliau rikiuojasi „Kauno vandenų“ generalinis direktorius Vilius Burokas. Jis deklaravo turto, kurio vertė siekia kiek daugiau nei 487 tūkst. eurų. Didžiausią jo turto dalį sudaro kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma – 223 tūkst. eurų, bei turimų vertybinių popierių vertė – 144 tūkst. eurai.

Septintasis – buvęs Neringos savivaldybės tarybos narys, Klaipėdos senojo turgaus vadovas Arvydas Gaudiešius. Jis deklaravo turto už 433 tūkst. eurų. Tiesa, didžiąją turto dalį sudaro pasiskolintų ir negrąžintų lėšų suma – 150 tūkst. eurų.

Aštuntoje vietoje – Žemės ūkio ministerijos valdomos Valstybinės projektų ir sąmatų ekspertizės direktorius Vytautas Bubėnas. Jis deklaravo turto už daugiau nei 416 tūkst. eurų. Didžiąją dalį sudaro paskolintų ir nesusigrąžintų lėšų suma – beveik 235 tūkst. Eurų, taip pat nekilnojamasis turtas – 120 tūkst. eurų.

REKLAMA

Devintoje vietoje nuo 2010 m. UAB „Kuršėnų komunalinio ūkio“ pareigas einantis Vytautas Budrys. Jis deklaravo turto už daugiau nei 405 tūkst. eurų. V. Budrys nurodė turįs NT, kurio vertė beveik 175 tūkst. eurų, kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma – 131 tūkst. eurų.

Dešimtuką užbaigia UAB „Fortum Švenčionių energija" direktorius Vaclovas Papinigis. Jis deklaravo turto už 395 tūkst. eurų. Didžiąją dalį sudaro nekilnojamojo turto vertė –186 tūkst. eurų bei kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma – 123 tūkst. eurų.

TOP 15 taip pat dar atsiduria „Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius Darius Butvydas (369 tūkst. eurų), „Kauno autobusų“ rinkodaros direktorius Karolis Dekeris (329 tūkst. eurų), UAB „Vilniaus lokomotyvų remonto depas“, komercijos direktorius Zenonas Kuzborskis (320 tūkst. eurų), AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Leonas Makūnas (318 tūkst. eurų). 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų