REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Alva Ayurveda“ medicinos koledžo docentas dr. J. V. Hebbar teigia, kad citrinos eterinio aliejaus nauda – daugialypė.

„Alva Ayurveda“ medicinos koledžo docentas dr. J. V. Hebbar teigia, kad citrinos eterinio aliejaus nauda – daugialypė.

REKLAMA

Štai pagrindiniai patarimai, kur galima naudoti ir kokio poveikio pasiekti. 

Dantų balinimui – sumaišykite citrinos eterinį aliejų, kokosų aliejų ir valgomąją sodą, tuomet šiuo mišiniu 2 minutes valykite dantis.

Drabužių skalbimui – jei per ilgai palikote drabužius skalbimo mašinoje, keli lašeliai eterinio citrinų aliejaus padės pašalinti nemalonų kvapą.

Švarioms rankoms – jūsų rankos riebaluotos ir jų nusiplauti paprastu muilu nepavyksta? Į muilą įlašinkite keletą lašų eterinio citrinų aliejaus - itin švariai nusiplausite rankas.

Natūraliai dezinfekcijai – norite pašalinti duše besikaupiančius pelėsius ar dezinfekuoti virtuvės paviršius? Pusės litro talpos buteliuką su purškimui skirtu antgaliu pripilkite vandens, įlašinkite 40 lašų citrinos eterinio aliejaus, 20 lašų arbatmedžio eterinio aliejaus ir truputį baltojo acto.

REKLAMA
REKLAMA

Veido prausikliui – eterinis citrinos aliejus minkština, gaivina odą ir atlieka giluminį jos valymą. Sumaišę citrinų aliejų, valgomąją sodą ir medų pasigaminsite natūralų prausiklį nuo spuogų.

REKLAMA

Medžio ir sidabro blizginimui – išmirkykite šluostę citrinos aliejuje ir ja blizginkite pajuodusį sidabrą ir papuošalus. Citrinos aliejumi taip pat galima valyti medį.

Riebalų deginimui – į geriamąjį vandenį įlašinkite 2 lašus citrinos aliejaus ir gerkite 3 kartus per dieną. Tokiu būdu pagerinsite medžiagų apykaitą ir efektyviau mesite svorį.

Nuotaikos gerinimui – atsikratykite depresijos ir pagerinkite nuotaiką ore paskleisdami citrinų eterinį aliejų.

Lipnių nešvarumų šalinimui – eterinis citrinos aliejus padeda šalinti lipnius, vaikų kramtomos gumos ar lipdukų paliekamus nešvarumus.

Imuniteto stiprinimui – eterinis citrinų aliejus padeda limfiniam drenavimui ir gydo peršalimo ligas. Sumaišykite jį su kokosų aliejumi ir įtrinkite į kaklo odą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų