REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gavusi vartotojo pranešimą dėl gyvų žuvų laikymo sąlygų, nedelsdama pradėjo tyrimą.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gavusi vartotojo pranešimą dėl gyvų žuvų laikymo sąlygų, nedelsdama pradėjo tyrimą.

REKLAMA

Šiaulių VMVT specialistai apsilankė UAB „Palink“ priklausančiame prekybos centre „Iki“ (Gardino g. 2-2, Šiauliai) ir patikrino parduoti skirtų gyvų žuvų laikymo sąlygas.

Patikrinimo metu nustatyta, kad pranešimas pasitvirtino – žuvims gaudyti naudojama įranga galimai traumuoja žuvis. Įmonės atsakingiems asmenims nurodyta laikinai sustabdyti prekybą gyva žuvimi ir pakeisti žuvų gaudymo įrangą į tinkamą.

„Dėkojame gyventojams, kurie pastebėję galimus gyvūnų gerovės pažeidimus laiku mus informuoja. Šis atvejis tik dar kartą įrodo, kad laiku gauti išsamūs pranešimai padeda mūsų specialistams operatyviai reaguoti ir užkirsti kelią galimiems pažeidimams.

Vis dėlto matome ir problemą – sankcijos, kurias inspektoriai gali taikyti už gyvūnų gerovės pažeidimus, nėra atgrasančios.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl teiksime įstatymų rengėjams siūlymus dėl Administracinių nusižengimų kodekso ir kitų teisės aktų pakeitimų“, – kalbėjo VMVT direktorius Darius Remeika.

REKLAMA

Papildyta prekybos tinklo IKI komunikacijos vadovės Bertos Čaikauskaitės komentaru

Visų pirma norėtume nuraminti savo pirkėjus, kad minėtoje parduotuvėje Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai atlikus patikrinimą nebuvo rasta nukentėjusių žuvų.

Kiekvienoje „Iki“ parduotuvėje, kurioje yra prekiaujame gyva žuvimi mūsų darbuotojai daro viską, kad gyvos žuvies laikymo sąlygos atitiktų nustatytus standartus: priėmimo metu žuvys yra apsaugomos nuo temperatūrų skirtumo šoko, tikrinama vandens temperatūra, jis laiku keičiamas, taip pat kontroliuojama vandens prisotinimo deguonimi įrangos veikla. Žuvies gaudymas taip pat yra atliekamas pagal nustatytus reikalavimus. Bet kuriuo atveju, mūsų tikslas prekiauti tik kokybiška šviežia žuvimi, kurios laikymo, gaudymo ir pardavimo sąlygos atitiktų visas nustatytas taisykles, galiojančias mūsų šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų