REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Kėdainių rajone susidūrė du vilkikai: įkalintą vairuotoją vadavo gelbėtojai

Trečiadienio pavakarę Kėdainių rajone susidūrė du vilkikai. Viena iš sunkiasvorių transporto priemonių registruota Lenkijoje. Ją vairavo šios šalies pilietis.

15

Trečiadienio pavakarę Kėdainių rajone susidūrė du vilkikai. Viena iš sunkiasvorių transporto priemonių registruota Lenkijoje. Ją vairavo šios šalies pilietis.

REKLAMA

Vairuotoją iš Lietuvos teko vaduoti atskubėjusiems gelbėtojams.

Važiavo priešpriešiais

Avarija įvyko ties Nociūnų (Pelėdnagių sen.) gyvenviete, kelyje „Via Baltica“. Susidūrę vilkikai važiavo priešpriešiais. Po susidūrimo „Scania“ vilkikas su lietuviškais registracijos numeriais išlaužė metalinius kelio atitvarus, nulėkė į šalikelę ir apvirto.

Vilkiko kabinoje liko įkalintas vairuotojas. Tuo metu Lenkijos piliečiui pavyko suvaldyti transporto priemonę ir ši nenulėkė nuo kelio ir neišvažiavo į priešpriešinę eismo juostą. Vilkikui „Daf“ lūžo puspriekabė, pabiro krovinys ir jis sustojo šalikelėje.

Gausios pajėgos

Netrukus į nelaimės vietą skubėjo gausios specialiųjų tarnybų pajėgos: Kauno ir Kėdainių policijos pareigūnai, Jonavos ir Kėdainių greitosios medicinos pagalbos medikai, Kėdainių bei Pramonės ugniagesiai gelbėtojai. Apvirtusio vilkiko vairuotoją išvadavo atvykę Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai.

REKLAMA
REKLAMA

Medikai jo būklę įvertino kaip labai sunkią ir netrukus išgabeno į Kauno klinikas. Lenkijos pilietis nukentėjo mažiau ir ištiktas šoko kruvinas vaikščiojo įvykio vietoje.

REKLAMA

Avariją nujautė

„Aš važiavau tiesiai, tiesiai Panevėžio pusėn, kai į mane pradėjo važiuoti kitas vilkikas. Jis tiesiog po truputį kirto ištisinę liniją ir važiavo manęs link. Aš traukiausi į kraštą, bet man nebuvo kur dėtis. Galų gale jis rėžėsi į mane visa jėga. Smūgis buvo labai stiprus, nes man lūžo puspriekabė. Anas vilkikas lėkė toliau, kol galų gale nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi“, – įvykio vietoje „Rinkos aikštei“ pasakojo Lenkijos pilietis. Netrukus jį į savo rankas perėmė medikai. Vyrui buvo sužalota ranka ir galva. Jį medikai apžiūrėjo įvykio vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjo dar du

Per vilkikų avariją dar du automobiliai trenkėsi į atitvarus. „Volkswagen“ vienatūris ir tos pačios markės mikroautobusas smūgio su vilkiku išvengė tik per plauką.

„Mes matėme, kad jis važiuoja į mus. Mes traukėmės į kraštą, traukėmės kiek tik galėjome. Tai mums pavyko išsigelbėti. Mes trenkėmės į atitvarus, išdužo langai, apsibraižė automobiliai. Baisu pagalvoti, kas būtų nutikę, jei vilkikas būtų rėžęsis tiesiai į mus. Čia būtų mėsmalė“, – kalbėjo laimės kūdikiu po avarijos save vadinęs „Volkswagen“ vairuotojas.

Kalta padanga?

Pirminiais duomenimis, avarija galėjo įvykti sprogus lietuvio vairuojamo vilkiko padangai. Įvykio vietoje dirbę pareigūnai nustatė, kad sprogusi priekinė vairuotojo pusės vilkiko padanga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai paaiškintų liudytojų pasakojimą, kad vilkikas nevaldomas išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą. Šiuos faktus dar turi patvirtinti policija. Po nelaimės kelyje susidarė nemenkos spūstys. Policijos pareigūnai ir kelininkai ribojo ir reguliavo eismą, ugniagesiai gelbėtojai nuvalė kelio dangą bei surinko pabirusį krovinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų