REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laoso pietiniame regione, kur griuvus užtvankai buvo užlieti keli kaimai, gelbėtojai surado 26 lavonus, bet dar šimtai žmonių yra dingę, pranešta trečiadienį.

Laoso pietiniame regione, kur griuvus užtvankai buvo užlieti keli kaimai, gelbėtojai surado 26 lavonus, bet dar šimtai žmonių yra dingę, pranešta trečiadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu išgyvenusieji klausia, kodėl nebuvo deramai perspėta apie gresiantį potvynį.

Du rangovai iš Pietų Korėjos tvirtina apie užtvankos apgadinimą pranešę mažiausiai para prieš tai, kai dalis kompanijos „Xepian-Xe Nam Noy“ pastatytos hidroelektrinės užtvankos pirmadienį vakare sugriuvo, todėl žemyn nusirito vandens siena.

REKLAMA

Tailando konsulato pareigūnas Chana Miencharoenas nelaimės vietoje Atapu provincijoje naujienų agentūrai AFP sakė, kad iki trečiadienio pavakario buvo surasti 26 žuvusieji.

„17 žmonių yra sužeisti ir guli ligoninėje“, – sakė jis ir pridūrė, kad gelbėjimo darbams šiame atokiame rajone trukdo namų stogus siekiantis vanduo.

Trečiadienį po pietų valstybinė Laoso naujienų agentūra paskelbė atnaujintus duomenis, kad dingę tebėra šimtai žmonių. Mažiausiai 50 gyventojų dingo vien iš Ban Majaus kaimo.

REKLAMA
REKLAMA

Laoso televizija parodė, kaip žmonės ant stogų laukia gelbėtojų, jiems po pat kojomis grėsmingai kunkuliuojant purvino vandens srautams. Gelbėjimo operacijai vadovauja armija ir vietos savanoriai.

Pasigirsta vis daugiau klausimų dėl užtvankos. Kai kurie evakuoti žmonės sako, kad buvo perspėti vos kelios valandos prieš nelaimę.

„Viskas įvyko greitai, turėjome mažai laiko pasiruošti“, – sakė 68 metų Joo Hinla iš itin nukentėjusio Ban Hin Lato kaimo. Su AFP jis kalbėjosi viename sandėlyje kaimyninėje provincijoje, kuriame prisiglaudė daugiau kaip 700 evakuotųjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visi namai mano kaime yra po vandeniu. Keturi mano šeimos nariai dingę, jų likimo dar nežinome“, – sakė jis.

Šimtai kitų evakuotųjų, įskaitant moteris, vaikus ir pagyvenusius žmones, netoliese sėdėjo ant grindų, šalia pasidėję į plastikinius maišus sukištus menkus savo daiktus.

Šis atokus rajonas pasiekiamas tik sraigtasparniu ir plokščiadugnėmis valtimis, nes staigus potvynis smarkiai apgadino ar išvis nuplovė kelius.

Gelbėtojai iš kaimyninio Tailando, kaip pranešama, įstrigo prie sienos, nes laosiečiai delsė įleisti juos į šalį.

REKLAMA

Pietų Korėja į nelaimės vietą siunčia gelbėjimo komandą, trečiadienį Seule sakė prezidento Moon Jae-ino atstovas.

„Nors dar nenustatėme užtvankos griuvimo priežasties, mūsų vyriausybė privalo nedelsdama aktyviai dalyvauti gelbėjimo darbuose, nes mūsų kompanijos dalyvavo statant šią užtvanką“, – sakęs Moon Jae-inas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų