REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Planuojama, kad didžiausias įsidarbinimo galimybes 2018 metais turės šias profesines kvalifikacijas turintys, darbo ieškantys žmonės: elektromechanikai ir elektromonteriai, krovinių transporto vairuotojai bei metalo apdirbimo staklių operatoriai. Tai rodo darbdavių apklausa bei Darbo biržos specialistų ekspertinė nuomonė.

Planuojama, kad didžiausias įsidarbinimo galimybes 2018 metais turės šias profesines kvalifikacijas turintys, darbo ieškantys žmonės: elektromechanikai ir elektromonteriai, krovinių transporto vairuotojai bei metalo apdirbimo staklių operatoriai. Tai rodo darbdavių apklausa bei Darbo biržos specialistų ekspertinė nuomonė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kvalifikuotų darbininkų TOP:

- Elektromonteriai (elektromechanikai, pastatų ir kitokie elektrikai

- Sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojai

- Metalo apdirbimo staklių derintojai ir operatoriai

Šias ir kitas susijusias kvalifikacijas galite įgyti Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centre (www.mokymas.eu).

REKLAMA

Elektromonteris - elektros prietaisų, linijų montuotojas. Elektros įrenginių įrengimo ir eksploatavimo elektromonterio kvalifikacija suteikia žinių ir įgūdžių atliekant įvairius elektromontavimo darbus, tikrinant ir remontuojant apšvietimo, jėgos, skirstomuosius įrenginius.

Šią kvalifikaciją įgijęs asmuo dirba su rankiniais elektriniais įrankiais, prižiūri nesudėtingus galios ir apšvietimo įrenginius, skaito elektros įrenginių valdymo, elektros instaliacijos schemas, atlieka elektros instaliacijos darbus, paprastus elektrinius matavimus: srovės, įtampos, galios, izoliacijos varžos ir pan. Įrengia ir prižiūri elektros matavimo prietaisus, elektros skaitiklius, variklius, skirstomuosius įrenginius žemojoje įtampoje, nustato priežastis ir šalina nesudėtingus gedimus galios ir apšvietimo tinkluose.

REKLAMA
REKLAMA

15 savaičių trukmės mokymo programa skirta rengti elektros įrenginių priežiūros ir taisymo elektromonterius, gebančius prižiūrėti, taisyti, nustatyti elektros įrenginių defektus, atsiradimo priežastis bei jas šalinti. Siekiant šių tikslų būsimieji elektros įrenginių priežiūros ir taisymo elektromonteriai teoriniuose užsiėmimuose mokomi elektrotechnikos pagrindų, elektrotechninių medžiagų pažinimo, specialiosios elektros įrenginių technologijos, brėžinių skaitymo, darbuotojų saugos ir sveikatos, aplinkosaugos, ekonominių ir darbo teisės žinių pagrindų. Praktinis mokymas vyksta elektros įrenginius eksploatuojančiose įmonėse. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami elektros įrenginių priežiūros, taisymo ir kt. gebėjimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojų tikslas - saugiai vairuojant transporto priemonę operatyviai pervežti ir pristatyti įvairių tipų krovinius tarptautiniais (dažniausiai) maršrutais. Savo darbe profesionalūs vilkikų vairuotojai susiduria su tokiomis užduotimis kaip sunkiasvorių sunkvežimių, skirtų prekėms, skysčiams bei sunkiesiems kroviniams vežti ilgais ir trumpais atstumais, vairavimas ir priežiūra; tinkamiausių maršrutų nustatymas; saugaus prekių pakrovimo ir uždengimo užtikrinimas, siekiant išvengti nuostolių ir žalos; prekių pakrovimas ar iškrovimas arba pagalba atliekant šį darbą, naudojant įvairius kėlimo ar savivarčius prietaisus; nesudėtingas transporto priemonių taisymas ir kapitalinio taisymo ir priežiūros organizavimas; krovinio svėrimas, kad nebūtų viršytos krovinio svorio ribos, ir saugaus svorio paskirstymo užtikrinimas.

REKLAMA

Mokymo centre pagal poreikį galite mokytis C ir CE vairavimo kategorijų, profesinės vairuotojo kvalifikacijos (95 kodo), pavojingųjų krovinių vežimo (ADR) mokymo programų. Mokydamiesi vairavimo kategorijų, išmoksite saugiai ir ekonomiškai vairuoti pagal kelių eismo taisykles, nustatyti svarbiausius transporto priemonių gedimus, ypač keliančius pavojų saugiam eismui, ir juos pašalinti tinkamiausiu būdu, susipažinsite su racionalaus važiavimo ir saugos reikalavimais, įgysite vairavimo įgūdžių vairuojant transporto priemonę įvairiomis eismo sąlygomis. Gilindami žinias profesinės kvalifikacijos (95 kodo) kurse įgysite tokias kompetencijas kaip autotransporto priemonės vairavimas laikantis kelių eismo taisyklių pasirinktu optimaliausiu tarptautiniu maršrutu, krovinių vežimo saugos reikalavimų laikymasis, juos pervežant tarptautiniais maršrutais, užtikrinimas, kad būtų laikomasi saugumo reikalavimų, pakraunant, iškraunant ir tvirtinant krovinius, muitinės procedūrų atlikimas, autotransporto priemonės techninės būklės įvertinimas prieš kelionę, stebėjimas kelionės metu, gedimų, turinčių įtakos saugiam eismui, krovinio būklei ir aplinkai, nustatymas ir pašalinimas, rizikos, susijusios su eismo sąlygomis, kelių tipais, jų danga, paros laiku, identifikavimas ir įvertinimas, darbo ir poilsio laiko, krovinių vežimo, perkrovimo, kelionės dokumentų tvarkymas.

REKLAMA

Metalo apdirbimo staklių operatorius specialiomis staklėmis su programiniu valdymu atlieka įvairias metalų apdirbimo operacijas, išmano ne tik brėžinius, bet ir informacines technologijas. Specialistas turi žinoti darbų saugos reikalavimus, nusimanyti apie metalų, lydinių ir nemetalinių medžiagų sudėtį, savybes, žymėjimą. Savo darbe šie specialistai atlieka tokias užduotis kaip metalo apdirbimo staklių, pavyzdžiui, tekinimo, frezavimo, lyginimo, gręžimo, šlifavimo, drožimo ar galandimo, įskaitant daugiafunkcines programinio valdymo metalo apdirbimo stakles, valdymas ir kontrolė; staklių darbo stebėjimas, siekiant aptikti gaminamų gaminių defektus ar staklių gedimus, staklių reguliavimas; gaminamų gaminių defektų tikrinimas ir jų matavimas, siekiant nustatyti staklių darbo tikslumą, naudojant liniuotes, šablonus ir kitus matavimo prietaisus; susidėvėjusių staklių priedų, pavyzdžiui, pjovimo įrankių ir šepetėlių, keitimas, naudojant rankinius įrankius. Tai – viena perspektyviausių ir šiuo metu vieną didžiausių paklausų turinti profesija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Metalo apdirbimo staklininko modulinė profesinio mokymo programa skirta parengti kvalifikuotą darbuotoją metalo pjaustymui, gręžimui, tekinimui, frezavimui, šlifavimui, drožimui, universaliomis ir programinio valdymo staklėmis. Metalo apdirbimo staklininko kvalifikacija suteikiama mokiniui, baigusiam visus privalomuosius ir vieną (arba du) pasirenkamuosius modulius.

Su visomis Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centre vykdomomis mokymo programomis susipažinti galite www.mokymas.eu

Taip pat kviečiame pažiūrėti TV3 laidą apie Mokymo centrą „Išsirink sau ateitį“ per TV3play: www.tv3play.lt -> Visos programos -> Išsirink sau ateitį -> 1 sezonas, 8 serija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų