REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ši kraupi istorija sugrąžina mus į 2004-sius. Tąkart Joniškio rajono miške įvykdytas negirdėto žiaurumo nusikaltimas: į slaptą pasimatymą atvykę du seni pažįstami - Rimutė Šliarpienė (tuomet 46 m.) ir Raimondas Butkus (tuomet 40 m.) - nužudyti, o jų automobiliai paskubomis sudeginti.

Ši kraupi istorija sugrąžina mus į 2004-sius. Tąkart Joniškio rajono miške įvykdytas negirdėto žiaurumo nusikaltimas: į slaptą pasimatymą atvykę du seni pažįstami - Rimutė Šliarpienė (tuomet 46 m.) ir Raimondas Butkus (tuomet 40 m.) - nužudyti, o jų automobiliai paskubomis sudeginti.

REKLAMA

Šio nusikaltimo aplinkybes aprašė kriminalinių naujienų laikraščio „Akistata“ žurnalistai. O viskas įvyko, kaip jau buvo minėta, prieš beveik 14 metų.

Darbo dieną pradėję medkirčiai policijai pranešė ant miško keliuko aptikę du visiškai sudegusius lengvųjų automobilių kėbulus. Mašinos rastos prie pat Joniškio esančiame Kepalių miške, kitaip dar vadinamame Bivainmiškyje - joniškiečių pamėgtoje atokvėpio vietoje...

Rado ne tai, ko tikėjosi

Informaciją apie miške sudegintas mašinas Joniškio kriminalistai sutiko atsidusdami - paprastai išardytus kėbulus atokiose vietose palieka automobilių vagys ir tokius nusikaltimus labai sunku atskleisti. Nuvažiavę į Bivainmiškį policininkai rado dviejų senų automobilių - „Opel Ascona“ ir „Honda Civic“ - kėbulus. Opelis padegtas stovintis keliuko viduryje, supleškėjusi honda rasta pakelės griovyje.

REKLAMA
REKLAMA

Vos užmetę akį kriminalistai suprato, jog čia kažkas ne taip - automobilių vagys grobį paprastai padega nuardę visas detales, kokias tik įmanoma parduoti bent už dešimtinę. O rastosios mašinos buvo padegtos absoliučiai neliestos, net su valstybiniais numeriais. Taip elgiamasi tik iš keršto arba slepiant kito nusikaltimo pėdsakus.

REKLAMA

Ieškodami atsakymo, kuri iš šių versijų teisinga, policininkai savo duomenų bazėje nustatė abiejų mašinų savininkus ir suskubo juos aplankyti. Kompiuteris rodė, kad „Honda Civic“ priklauso prie pat Bivainmiškio, Beržininkuose, gyvenančiai Rimutei Šliarpienei. Nuvykę į šį kaimą gražiame dviejų aukštų R. Šliarpienės name pareigūnai rado tik apsiverkusią moters 15 metų dukrą Agnę. Mergina paaiškino, kad motina vakare pasakė išvažiuojanti trumpam, o negrįžo per naktį, neatsiliepianti ir mobiliojo ryšio telefonu. Antrojo automobilio - „Opel Ascona“ - savininkas Raimondas Butkus registruotas Joniškyje. Šio joniškiečio sugyventinė kalbėjo labai panašiai - vyras išvažiavo vakare ir nakvoti namo nebegrįžo.

REKLAMA
REKLAMA

Paslėpė po lapais

Gavę tokias žinias kriminalistai nedelsdami ėmė plačiu spinduliu aplink degėsius naršyti mišką. Už keliasdešimties metrų nuo opelio pareigūnai rado išbarstytas vizitines korteles bei kraujo dėmių, vedančių tankmėn. Ieškodami kraujo pėdsakais sekliai miško tankmėje aptiko lapais apkastą R. Šliarpienės kūną. Tada pasidalinę į kelias grupes pareigūnai mišką ėmė „šukuoti“ dar plačiau. Kitapus kelio krūmynuose aptiktas ir nebegyvas R. Butkus. Šis lavonas taip pat buvo paslėptas po lapais bei pernykšte žole.

Net ir neatlikus ekspertizės buvo matyti, jog tiek Rimutė, tiek Raimondas užmušti kietu daiktu smogiant į galvas. Į šiurpaus dvigubo nusikaltimo vietą nedelsiant iškviestos sustiprintos Kriminalinės policijos bei prokuratūros pajėgos, taip pat Šiaulių VPK mobiliosios kriminalinės laboratorijos ekspertai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vos iškėlus baudžiamąją bylą dėl dvigubos žmogžudystės ir pradėjus rinkti žinias apie nužudytuosius, iškilo naujų, dar sudėtingesnių klausimų. Blogiausia, jog visos žmogžudysčių versijos stipriai kritikuotinos.

Dar visai neseniai atrodė, jog R. Šliarpienei gyvenime sekasi. Rimutės vyras Vidmantas Šliarpa sovietmečiu mokėjo daryti karjerą, o pastaraisiais metais - pinigus. Tapo Linkaičių kolūkio pirmininku, o Nepriklausomybės metais vienas pirmųjų apylinkėse pradėjo ūkininkauti. Vidmantas su žmona Beržininkuose prakuto, pasistatė gražų beveik 3 aukštų namą, užaugino tris dukras. Tačiau maždaug prieš 4-5 metus V. Šliarpa visiems netikėtai Rimutę metė ir išsikėlė pas jaunesnę moterį, Ireną, gyvenančią gretimame Kirnaičių kaime. Kartu su naująja sutuoktine bei paslaptingais verslo partneriais V. Šliarpa prie pat Joniškio pastatė prabangią kavinę „Plūgo broliai“, kurią užregistravo naujosios sutuoktinės vardu.

REKLAMA

Skaudžiai išgyveno skyrybas

Vyro pamesta Rimutė skaudžiai išgyveno skyrybas, net sušlubavo jos sveikata. Vyresniosios šios moters dukros gyvena Vilniuje bei Airijoje. Beržininkuose likusi tik jauniausioji dukra, 15-metė Agnė, kuri mokosi Joniškyje gimnazijoje.

Amžiną atilsį R. Butkus ne vienerius metus dirbo V. Šliarpos ūkyje, todėl puikiai pažinojo ir R. Šliarpienę. Pernai rudenį V. Šliarpa R. Butkaus paslaugų staiga atsisakė. Kalbama, jog V. Šliarpą neva pasiekę gandai, kad šis darbuotojas simpatizuoja jo pirmajai sutuoktinei Rimutei. Žmonės pastebėjo, jog buvusiai žmonai V. Šliarpa jautė sentimentus - užsukdavo aplankyti dukrų, jas kiek išgalėdamas materialiai rėmė.

REKLAMA

Raimondo šeimyninis gyvenimas taip pat nebuvo idealus. Maždaug tuo pat metu, kai V. Šliarpa metė savo pirmąją žmoną, R. Butkus irgi pasirinko kitą, jaunesnę. Nors perbėgėlis jos taip ir nevedė, sugyventinė prieš 5 metus R. Butkui pagimdė sūnų, o pernai - dar ir dukrą. Su pirmąja žmona Raimondas taip pat turėjo du pamečiui gimusius vaikus. Tuomet R. Butkaus sūnums buvo 14 ir 15 metų.

Nusikaltimas sukėlė didžiulį rezonansą visame rajone, žmonės tyliai svarsto, kokiais sumetimais įvykdyta dviguba žmogžudystė. Sunku paneigti mintį, jog paskutinę savo gyvenimo dieną R. Butkus su R. Šliarpiene nuosavomis mašinomis atvyko į Bivainmiškį slapta pasimatyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal vieną iš versijų, porą nužudė kokie nors atsitiktinai miškelyje buvę chuliganai ar psichikos ligoniai. Nors ši versija neatmesta, ja netiki nei pareigūnai, nei paprasti žmonės. Apiplėšimo versija taip pat neįtikėtina - nė vienas iš žuvusiųjų pinigų nesivežė, be to, R. Butkaus piniginė rasta jo striukės kišenėje. Pagal trečią - logiškiausią - versiją Rimutė su Raimondu galėjo tapti asmeninio keršto aukomis. Deja, ir ši versija turi silpnųjų pusių.

Pasikalbėti su V. Šliarpa korespondentui nepavyko. Antroji žmona atsisakė ką nors paaiškinti, o kaimiečiai kalbėjo, jog jų kaimynas nuo pat ryto Joniškio policijoje intensyviai tardomas. Kalbama, jog V. Šliarpa visai neseniai turėjo rimtų finansinių problemų, tačiau „Akistatos“ žiniomis iš patikimų šaltinių, apklausiamas liudytojas teigia, jog žudyti buvusią žmoną jam nebuvo jokio finansinio sumetimo.

REKLAMA

Be to, tardomasis pabrėžia, jog vienas pats dviejų žmonių tikrai nebūtų įveikęs. Nežinia gimdo gandus - sklinda šnekos ir apie ne taip seniai šį vyrą kamavusią depresiją. V. Šliarpą pažįstami apibūdina kaip labai atkaklų, gudrų ir valdingą. „Ten kur prasideda įstatymas, žmogiškumas baigiasi“, - mėgo kartoti ūkininkas, su kaimynais susikibęs dėl žemės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų