REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Vilniaus Bernardinų sodo teniso aikštyne startuoja Tarptautinės teniso federacijos (ITF) „Futures“ serijos Prezidento taurės turnyro pagrindinės varžybos. Tai yra vienintelis Lietuvoje rengiamas profesionalų teniso turnyras.

Pirmadienį Vilniaus Bernardinų sodo teniso aikštyne startuoja Tarptautinės teniso federacijos (ITF) „Futures“ serijos Prezidento taurės turnyro pagrindinės varžybos. Tai yra vienintelis Lietuvoje rengiamas profesionalų teniso turnyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienetų varžybose dalyvaus keturi lietuviai – Julius Tverijonas, Tadas Babelis, Robertas Vrzesinskis ir Aleksas Tverijonas. J. Tverijonas (ATP – 1515) startuos pirmadienį, kai susitiks su lenku Mateuszu Terczynskiu (1236).

REKLAMA

Taip pat pirmadienį žiūrovai galės išvysti pirmuosius dvejetų susitikimus. Pergalių sieks A. ir J. Tverijonų pora, taip pat Kasparo Žemaitėlio bei latvio Mikuso Losbergu bei T. Babelio ir ruso Georgijaus Malyševo duetai.

Kovos Bernardinų sodo teniso aikštyne prasidės 10 val.

Nors šiame turnyre nedalyvaus pajėgiausi Lietuvos žaidėjai Ričardas Berankis, Laurynas Grigelis, Lukas Mugevičius, Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas neskuba nurašyti kitų mūsų šalies tenisininkų.

REKLAMA
REKLAMA

„Nereikėtų skeptiškai žiūrėti į lietuvių galimybes šiame turnyre tapti nugalėtojais arba pasiekti bent pusfinalį. Vilčių yra, nes visi žaidėjai prieš kovas yra lygūs. Manau, turnyro favoritais bus aukščiausią reitingą turintys žaidėjai, tačiau tenisas toks žaidimas, kur ne visada laimi stipriausi“, – pabrėžė R. Grušas.

Tuo metu vakar baigėsi kvalifikacinės varžybos. Jose savo jėgas išbandė ir 16 Lietuvos tenisininkų. Nė vienam iš jų į pagrindines varžybas prasibrauti nepavyko.

Pirmąjį kvalifikacijos ratą sėkmingai įveikė Simonas Žukauskas, K. Žemaitėlis, Feliksas Sakalauskas, Matas Vasiliauskas ir Tomas Vaišė. Visi jie suklupo antrajame rate. Pirmojo atrankos rato neįveikė Ugnius Bičkauskis, Ainius Sabaliauskas, Mykolas Žilinskas, Simas Malakauskas, Laurynas Adomavičius, Vilius Šaučiūnas, Tadas Tarasevičius, Gvidas Motuzas, Ignas Čipkus ir Matas Supranavičius. Švedijai atstovaujantis Marius Ruzgas pralaimėjo trečiajame rate.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Situacija yra realistiška. Kvalifikacijoje dalyvauja pakankamai jauni Lietuvos žaidėjai, todėl didelių lūkesčių neturėjome. Dauguma lietuvių dar priklauso jaunimo grupei, o, pavyzdžiui, jaunasis Matas Vasiliauskas sugebėjo pasiekti vieną pergalę. Visiems jauniems žaidėjams tai buvo gera patirtis žaidžiant su vyresniais varžovais“, – sakė R. Grušas.

Lietuvos teniso sąjungos vadovo nestebina tai, kad Vilniuje vykstantis turnyras kasmet susilaukia didelio užsienio žaidėjų susidomėjimo. Kvalifikacijoje dalyvavo maksimalus žaidėjų skaičius – 64.

REKLAMA

„Dar 10 žaidėjų atvyko į Vilnių, bet net nepateko į turnyrą. Smagu matyti tokį didelį susidomėjimą. Manau, populiarumą lemia tai, kad ši savaitė yra gera, lokacija patogi, o taip pat ne paskutinėje vietoje ir turnyro organizacija, aplinka, atmosfera. Žaidėjams šis turnyras patinka. Dauguma jų į Vilnių atvyksta ne pirmą kartą, yra tokių, kurie čia svečiuojasi ketvirtą sykį“, – teigė R. Grušas.

Pirmą kartą Prezidento taurės teniso turnyras buvo surengtas Kaune – 1931 m. jis įvyko prezidento Antano Smetonos iniciatyva. Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, varžybos tapo tradicinėmis, nuo 1994 m. rengiamos kasmet. Į ITF kalendorių Prezidento taurė įtraukta 1998 m., o šiemet vyksta 29-asis turnyras. Prezidento taurę yra iškovoję du Lietuvos tenisininkai – Rolandas Muraška ir L. Grigelis. R. Muraška triumfavo keturis (1994, 1996, 1998 ir 2000 m.), o L. Grigelis – du (2013 ir 2015 m.) kartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų