REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Kambarių nuoma už mažiausią kainą Palangoje (nuotr.: priejuros.lt)

Lenktynės Palangoje – vienas populiariausių vasaros renginių, į pajūrį sukviečiantis ne tik lietuvius, bet ir užsienio turistus. Vietos verslininkai džiaugiasi, kad kurortas jau traška nuo žmonių srauto. Viešbučių užimtumas artėjant lenktynių savaitgaliui buvo 99 procentai. Nakvynės kaina juose, kaip reikiant ūgtelėjo.

4

Lenktynės Palangoje – vienas populiariausių vasaros renginių, į pajūrį sukviečiantis ne tik lietuvius, bet ir užsienio turistus. Vietos verslininkai džiaugiasi, kad kurortas jau traška nuo žmonių srauto. Viešbučių užimtumas artėjant lenktynių savaitgaliui buvo 99 procentai. Nakvynės kaina juose, kaip reikiant ūgtelėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Palangos turizmo informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė tv3.lt teigė, kad situacija artėjant „Aurum 1006 km lenktynėms“ - puiki. Miesto verslininkai joms ruošėsi ištisą savaitę, tad tikimasi, jog vienas didžiausių vasaros renginių praeis be jokių nesklandumų.

REKLAMA

„Žmonių daug, oras geras, tikimės geri renginiai bus, tad tiek miesto gyventojai, tiek ir svečiai bus patenkinti.

Žmonių kiekis padidėjęs, ne taip kaip paprastą darbo dieną. Jau nuo pat savaitės pradžios, pirmadienio Palangoje jautėsi sujudimas miestas ruošiasi varžyboms, verslininkai taip pat.

Tad drįsčiau teigti, kad pasiruošta puikiai ir viskas vyks be nesklandumų. Tai vienas iš didesnių reginių, kuris vyksta Palangoje ir reprezentuoja kurortą“, - tv3.lt sakė R. Kmitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Lenktynėmis Palangoje domisi ne tik lietuvaičiai. Šis renginys į kurortą vilioja ir užsieniečius.

„Suvažiuoja ir iš užsienio valstybių, ne tik komandų fanai. Ši žinia, kad vyksta lenktynės Palangoje jau pasklidusi yra po Europos šalis, tad sulaukiame daug svečių, ne tik lietuvių, bet ir iš užsienio“, - sakė turizmo centro vadovė.

Kyla kainos

Tuo metu Palangos miesto bendruomenės „Palangos rūpestėlis“ pirmininkė Adelina Sabaliauskaitė, sakė kad dauguma privačiame sektoriuje apsistojusių užsieniečių – baltarusai. Tačiau pastarieji čia atvyko dėl kitos priežasties, o ne dėl lenktynių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ne visi žinojo apie lenktynes. Pavyzdžiui, baltarusams 500 km iki Palangos nieko nereiškia. Jie seka orų prognozę ir pamatę gerą orą čia atvyksta. Sakė, kad ten šiu ometu liūtys, potvyniia, tad atvyksta čia vasaroti. Kiek pasikalbam tarpusavyje, tad bent jau tie, kurie privačiame sektoriuje apsistoja, tai maždaug 60 procentų jų atvažiuoja dėl oro, o 40 procentų dėl lenktynių. Oras vilioja – visada taip buvo“, - aiškino A. Sabaliauskaitė.

Tačiau artėjantis lenktynių savaitgalis kaip reikiant padidino miesto svečių skaičių. O toks aktyvus savaitgalis augina ir nakvynės kainas.

REKLAMA

„Kaip visada, Palanga traška nuo žmonių srauto, kaip ir Šventoji. Bet privatus sektorius dar nėra užpildytas, vietų turime. Palyginus užimtumą su pernai – jis toks pat. Geriau užpernai buvo.

Kainos prieš savaitgalį šiek tiek kilo, kaip ir visur. Jeigu prieš savaitgalį buvo apie 15 Eur žmogui, tai dabar apie 18-20 Eur. Pavyzdžiui, dviejų kambarių geras butas 4 žmonėms dabar kainuoja nuo 80 iki 100 Eur, jeigu tai ne savaitgalis, jo kaina būtų apie 65-70 Eur. Bet kaina priklauso ir nuo vietos. Pavyzdžiui, Vytauto, Žvejų, Kastyčio gatvėje šiam savaitgaliui apie 80 Eur tektų mokėti 4 asmenims”, - teigė Adelina.

REKLAMA

Užpildyta 99 proc. viešbučių

Nuoma užsiimanti verslininkė sakė, kad geriausia keliones, ypač tas, kurių meu nusimato didieji renginiai kurorte, - planuoti iš anksto. Kitaip teks rinktis brangesnę nakvynę.

„Visada yra geriau iš anksto planuoti. Būsi garantuotas ir rasi kur gyventi, juk žmonės renkasi ir vietą, kurioje miesto dalyje apsistoti.

Dabar jau brangiausi variantai tik likę. Bet ir jie, turi atitikti kainos ir kokybės santykį. Negalima prašyti mokėti 150 Eur už naktį 4 žmonių. Juk niekas negyvens. 4-5 žmonės už dviejų kambarių butą gali mokėti apie 100 Eur šį savaitgalį“, - tikino A. Sabaliauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Internetinė viešbučių ir svečių namų rezervacinė sistema booking.com rodo, jog Palangoje užsakyta 99 pocentai kambarių. Likusieji kainuoja kur kas brangiau nei 100 Eur. Pavyzdžiui, dvi naktys „Palanga park hotel“ kainuoja 434 Eur, Viešbutyje „Gabija“ dvi naktys – 480 Eur, svečių namuose „Agava“ – 300 Eur, „Vila Vika” – 292 Eur.

Pigiausias sistemoje rastas pasiūlymas už dvi naktis – 153 Eur. Siūlomas šeimyninis numeris.

Tuo metu prieš 3 savaites nakvynę viešbutyje Palangoje, Vytauto gatvėje, vilniečiai sako išsinuomoję kur kas pigiau. Už 3 naktis dviviečiame kambaryje jie gyvens sumokėję 160 Eur. Tad viena nakvynė dviviečiame kambaryje su pusryčiais kainavo apie 53 Eur.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų