REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikrindami naudotų automobilių prekeivius, Kauno policijos pareigūnai išaiškino neteisėta su automobilių registracija susijusia veikla besivertusias įmones.

Tikrindami naudotų automobilių prekeivius, Kauno policijos pareigūnai išaiškino neteisėta su automobilių registracija susijusia veikla besivertusias įmones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pastebėjome, kad Kauno mieste prie turgaus veikia dvi įmonės, kurios užsiima veikla, mūsų požiūriu, neteisėta, – penktadienį žurnalistams sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas. – Viena piliečiams ne iš Europos Sąjungos šalių perkant automobilius čia, Lietuvoje, formindavo automobilio registraciją įmonės vardu. Automobilis išvažiuodavo su lietuvišku techniniu pasu, valstybiniais numeriais, į Ukrainą, kitas šalis, nepriklausančias Europos Sąjungai.“

REKLAMA

Viena įmonė tokiu būdu įregistravo 3 tūkst. automobilių, kita – apie 2 tūkst. automobilių.

Antroji įmonė, pareigūnų duomenimis, klastojo draudimo ir kitus dokumentus.

„Patikrinus, įmonės patalpos buvo įrengtos automobilyje ir jame rastas tiek notaro antspaudas (...), Kauno techninės apžiūros centro – buvo atliekama techninė apžiūra, vietoj buvo forminamas draudimo polisas. Tokios transporto priemonės išvykdavo su pilnu paketu“, – pasakojo Kauno policijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Įtarimai dėl netinkamai tvarkomos buhalterinės apskaitos, neteisėto vertimosi ūkine veikla įtarimai pateikti dviem asmenims.

Teisėsauga atkreipia dėmesį, kad egzistuoja kelios panašios neteisėto veikimo schemos: bendrovės ar fizinio asmens vardu registruoti automobiliai išvyksta į trečiąsias šalis, siekiant taip išvengti mokesčių. Taip pat fiksuoti atvejai, kai Lietuvoje perkant automobilį sudaromos užsienio šalių pirkimo sutartys.

„Šios schemos yra pareigūnų akiratyje“, – sakė Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai pabrėžė, kad visi šie atvejai yra rizikingi ir gali atnešti nemalonumų jų dalyviams, jeigu vėliau paaiškėtų defektų automobilyje ar Lietuvoje registruotas automobilis užsienyje patektų į avariją.

„Atrodo, žmogus lyg ir apgauna valstybę, bet daugiausia apgauna save“, – sakė D. Valkavičius.

Teisėsaugos duomenimis, šiuo metu atliekama daugiau kaip dešimt ikiteisminių tyrimų, įtariant užsienio valstybių pirkimo-pardavimo sutarčių klastojimą.

Manoma, kad išaiškinti neteisėta veikla besivertę asmenys neteisėtai įgijo daugiau kaip 200 tūkst. eurų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų