REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Alytaus miesto savivaldybės taryba iš pareigų atleido vicemerus Valę Gibienę ir Tautvydą Tamulevičių.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kaip informavo savivaldybė, penktadienį per neeilinį tarybos posėdį už T. Tamulevičiaus atleidimą dėl nepasitikėjimo juo balsavo 15 tarybos narių iš 25 užsiregistravusiųjų, interpeliacijos nepalaikė 9 tarybos nariai. Už V. Gibienės atleidimą buvo 14 narių, prieš – 10.

REKLAMA

Abu vicemerai į tarybą išrinkti su visuomeniniu komitetu „Alytaus piliečiai“, šio komiteto sąrašo lyderis – meras Vytautas Grigaravičius.

Sprendime numatyta, kad vicemerai pareigų netenka kitą dieną po šio sprendimo priėmimo.

Vienas nepasitikėjimo iniciatorių, frakcijos „Už Alytų“ narys Tomas Pačėsas tikino, kad taip taryba įvertino prastus vicemerų darbo rezultatus.

„Tai yra pasekmė darbo įvertinimo, jokių asmeniškumų dėl to, ar jie būtų partijos, ar komiteto atstovai. Paprasčiausiai jie nedirbo, tai yra darbo įvertinimas. Aš asmeniškai gailiuosi, ir, manau, likę tarybos nariai, kad tai įvyko per vėlai“, – BNS sakė T. Pačėsas.

REKLAMA
REKLAMA

„Skaičiai nemeluoja: iš savivaldybės padaryta turizmo agentūra, šios kadencijos administracija jau yra išleidus keturis kartus daugiau pinigų, nei praėjusioje kadencijoje: turistinės kelionės po Kiniją, Japoniją, įvairias egzotiškas šalis, rezultatų – nulis, gyvenimas sau, o ne miestiečių labui“, – kalbėjo jis.

Pasak politiko, praėjusią kadenciją savivaldybė, turėdama 40 mln. eurų biudžetą, sugebėjo gyventi taupiau, pritraukti daugiau europinių lėšų, buvo šioje srityje vienas pirmaujančių miestų, o dabar rikiuojasi paskutiniųjų gretose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T. Pačėsas pabrėžė, kad daugiau nei pusė tarybos narių, balsavusių už vicemerų atleidimą, priklauso keturioms politinėms jėgoms, tarp jų – ir toms, kurios yra pasirašiusios susitarimą dėl bendro darbo. Jis neatmetė, kad naujoji neoficiali dauguma vėliau galėtų spręsti, ar inicijuoti pačio mero atleidimą.

„Tai asocijuojasi konkrečiai ir su mero darbo įvertinimu. Nežinau (ar bus siekiama atleisti merą – BNS), tai priklauso nuo šiandien susiformavusios daugumos, ji ir spręs toliau“, – sakė Alytaus politikas.

Pats meras Vytautas Grigaravičius sako pasitikintis abiem vicemerais, nes jie dirbo „sąžiningai, kruopščiai ir daug“, o jų atleidimą vertina kaip politinius žaidimus ir siekį „išbalansuoti sklandų darbą“, kuris, anot jo, nuosekliai vyko nuo kadencijos pradžios.

REKLAMA

„Šį sprendimą šios dienos vertinu labai neigiamai miesto įvaizdžio, stabilumo prasme, tai tikrai nepadės pritraukiant investuotojus į Alytaus miesto pramonės zonas, kuriant naujas darbo vietas, nes verslininkai visuomet vertina stabilumą savivaldoje. Pas mus, kaip rodo šios dienos įvykiai, stabilumo pradeda trukti“, – aiškino meras.

Paklaustas, ar po šio sprendimo pats nejaučia praradęs tarybos pasitikėjimą, V. Grigaravičius pabrėžė, kad po tiesioginių mero rinkimų taryba neturi daug galimybių atleisti merą.

„Reikėtų klausti iniciatorių, to nežinau, nesu girdėjęs apie nepasitikėjimą manimi, bet pagal įstatymą, jie merui nelabai ko gali ir padaryti. Bet per pavaduotojus tikrai kirto skaudų smūgį“, – pripažino miesto vadovas.

Kitas Alytaus tarybos posėdis bus rengiamas rugpjūčio pabaigoje, iki tol Alytaus savivaldybės vadovas žada pateikti naujas kandidatūras į vicemerus.

Valdančiajai mero „Alytaus piliečių“ frakcijai priklauso 12 iš 27 tarybos narių.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų