REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasaros krepšinio snaudulį sudrumstė į geriausių šalies lygos (LKL) žaidėjų penketą išrinktas Donatas Sabeckis. Gynėjas netikėtai nutraukė sutartį su „Šiauliais“, tapo laisvuoju agentu ir yra nemaža žuvis krepšininkų rinkoje.

Vasaros krepšinio snaudulį sudrumstė į geriausių šalies lygos (LKL) žaidėjų penketą išrinktas Donatas Sabeckis. Gynėjas netikėtai nutraukė sutartį su „Šiauliais“, tapo laisvuoju agentu ir yra nemaža žuvis krepšininkų rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilioja užsienio klubai

Portalo tv3.lt šaltinių teigimu, 25-erių įžaidėjas dairosi į užsienį ir nori išbandyti save kitoje lygoje, pajausti, ką reiškia būti legionieriumi.

REKLAMA

Pasak šaltinių, yra daug komandų, nuolat besiteiraujančių apie galimybes į savo gretas prisivilioti D. Sabeckį. Įžaidėju rimtai domisi keletas ne Lietuvos komandų – iš Italijos, Lenkijos, Turkijos ir VTB Vieningosios lygų.

Žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi informacija, kad į kovą dėl D. Sabeckio ketina stoti ir Vilniaus „Rytas“. Portalo tv3.lt duomenimis, sostinės klubas kauniečiu nesidomi ir jam pasiūlymo pateikęs nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA

D. Sabeckis bendradarbiavimą su „Šiauliais“ nutraukė, pasinaudojęs sutartyje numatyta teise tai padaryti iki liepos 15-osios. Krepšininkas Šiaulių komandoje turėjo žaisti dar metus.

„Labai gaila, kad Donatas nusprendė ieškotis naujos komandos. Iki paskutinės sekundės tikėjomės jį turėti savo gretose. Tačiau sprendimas priimtas, o mums dabar teks padirbėti, stiprinant įžaidėjų grandį“, – oficiali „Šiaulių“ svetainė citavo klubo direktorių Mindaugą Žukauską.

Klausimas dėl išpirkos

Žiniasklaida neseniai pranešė, kad 40 tūkstančių Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) dolerių išpirką Šiaulių klubui sumokėjo pats D. Sabeckis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalo tv3.lt šaltiniai teigė, kad tai nėra tiesa – išpirkos dydis išgalvotas, o Donatas nebuvo įsipareigojęs krepšinio klubui „Šiauliai“. Sportininkas prieš porą metų autografą suraitė ant sutarties su viešąja įstaiga „Krepšinio ratas“.

Jai, šaltinių teigimu, išpirka ir priklausytų, bet ji gerokai mažesnė nei žiniasklaidoje minimi 40 tūkstančių dolerių.

Kitaip situaciją tv3.lt vertino M. Žukauskas: „Šiauliai“ perėmę visus ankstesniuose sezonuose su kitu ūkio subjektu pasirašytus įsipareigojimus. Todėl D. Sabeckis iki šiol turėjo sutartį tik su mūsų klubu. Nebent, ją nutraukęs, jau pasirašė su kokia nors kita komanda.“

REKLAMA

M. Žukauskas išpirkos dydžio ir mokėjimo terminų neatskleidė. Esą tai – konfidenciali informacija.

„Norime pastebėti, kad visi klubo ir žaidėjų santykiai sprendžiami, vadovaujantis sutarčių sąlygomis“, – pabrėžė M. Žukauskas.

BasketNews.lt žiniomis, „Šiauliams“ išpirka turi būti sumokėta iki rugpjūčio 31-osios.

Pasikėlė savo vertę

D. Sabeckis praėjusiame LKL sezone sužaidė 40 rungtynių ir per 30 minučių pelnė 9,9 taško, rinko 13,1 naudingumo balo, atkovojo 3,8 kamuolio, atliko 6,9 rezultatyvaus perdavimo. Pagal pastarąjį rodiklį krepšininkas buvo nepralenkiamas LKL.

REKLAMA

Donatas, kartu su Kauno „Žalgirio“ gynėju Kevinu Pangosu, Vilniaus „Ryto“ atstovu Roku Giedraičiu, Klaipėdos „Neptūno“ puolėju Edgaru Želioniu ir „Žalgirio“ centru Brandonu Daviesu, išrinktas į simbolinį geriausių kygos sezono žaidėjų penketą.

Krepsinis.net teigimu, sėkmingas sezonas gerokai kilstelėjo D. Sabeckio vertę. Esą dabar krepšininkas gali tikėtis mažiausiai 7–8 tūkstančių eurų mėnesinio atlyginimo.

D. Sabeckis iki 2016-ųjų vasaros, kai pasirašė sutartį su „Šiauliais“, žaidė žemesnėse lygose – Birštono, o vėliau Kauno „JAZZ-Diremta“ ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų