REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Kauno rotušės laukia esminiai pokyčiai (nuotr. Organizatorių)

 Kaunas planuoja atnaujinti miesto rotušę ir ją dar labiau atverti lankytojams.

3

 Kaunas planuoja atnaujinti miesto rotušę ir ją dar labiau atverti lankytojams.

REKLAMA

„Kuomet į rotušės patalpas perkėlėme miesto muziejų, gerokai išaugo ne tik mūsų ambicijos, bet ir lankytojų lūkesčiai šiai vietai. Siekiame, kad kauniečiams ir miesto svečiams rotušė taptų įdomi, o ekspozicijos atspindėtų ne tik Kauno istoriją, bet ir miesto potencialą“, – savivaldybės pranešime teigia Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybė paskelbė rotušės atnaujinimo projekto konkursą, vienas svarbiausių jo tikslų – muziejaus ekspozicijai ir kitoms reikmėms naudojamo ploto išplėtimas. Siekiama, kad pastato interjeras su būsima ekspozicija būtų šiuolaikiškas, tačiau išsaugotų autentiškumą, vertingąsias savybes.

REKLAMA

„Mūsų tikslas yra, jog rotušė būtų ne tik miesto simboliu, bet ir atvira vieta, kurioje mėgtų laiką leisti kauniečiai ir miesto svečiai. Todėl daug dėmesio skiriame šio pastato daugiafunkciškumui ir siekiame atverti tas erdves, kurios anksčiau nebuvo matomos. Norime, kad rotušėje veiktų kavinė, universali renginių erdvė bei būtų įvairioms parodoms ar ekspozicijai pritaikyta palėpė. Šiame muziejaus skyriuje ateityje veiks šiuolaikiška ekspozicija, kurioje bus kalbama apie Kauno tapatybę, ją palaikančias ir kuriančias istorijas, keliami klausimai, kas yra ir kaip veikia miestas“, – teigia rotušėje įsikūrusio Kauno miesto muziejaus direktorius Gabrielius Sužiedėlis.

REKLAMA
REKLAMA

Rotušėje po atnaujinimo liks dirbti Turizmo informacijos centras, be to, ir toliau bus registruojamos civilinės santuokos.

Pastatas bus pritaikytas specialiųjų poreikių turintiems lankytojams ir šeimoms su vaikų vežimėliais.

Parengtą projektą planuojama turėti kitų metų pavasarį. Tuomet bus skelbiamas statybos darbų konkursas, o jį laimėjusi įmonė imsis atnaujinimo darbų.

Savivaldybės duomenimis, per metus rotušėje apsilanko daugiau nei 21 tūkst. lankytojų. Atnaujinus patalpas šį skaičių tikimasi padvigubinti.

Kauno rotušėje nuo XVI amžiaus su pertraukomis veikė pagrindinės miesto savivaldos institucijos. Sovietų okupacijos metais šios funkcijos apribotos, o rotušėje buvo įsikūręs Civilinės metrikacijos skyrius ir Keramikos muziejus.

2015 metais Kauno miesto savivaldybė čia atidarė Kauno miesto muziejaus skyrių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų