REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Nuo narkotikų priklausomas jaunuolis (nuotr. 123rf.com)

Ši sukrečianti žmogžudystė nukelia mus į 2004-siuos. Istorija iš tiesų neeilinė. Nors jos epicentre atsidūrę asmenys - tipiški nusikaltėliai, narkomanai.

19

Ši sukrečianti žmogžudystė nukelia mus į 2004-siuos. Istorija iš tiesų neeilinė. Nors jos epicentre atsidūrę asmenys - tipiški nusikaltėliai, narkomanai.

REKLAMA

Tačiau ši kriminalinių naujienų laikraštyje „Akistata“ aprašoma istorija išskirtinė dėl daugiau priežasčių. Netrukus sužinosite dėl kokių.

2004-siais Marijampolės teisėsaugininkai dešimčiai parų į areštinę uždarė policijai gerai pažįstamus marijampoliečius Vaidą Kacevičių (19 m.), Evaldą Kiverį (19 m.) ir Deividą Barusevičių (22 m.). Iki šiol vagystėmis ir plėšimais pagarsėję nusikaltėliai dabar pareigūnams reikalingi aiškinantis marijampoliečio Rimo Draugelio (35 m.) nužudymo aplinkybes.

Pirminiais duomenimis, mažai tikėtina, kad kuris nors iš suimtųjų yra žudikas, tačiau jie - kraupios nakties įvykių dalyviai. Vakar policija tebeieškojo dar dviejų dėl R. Draugelio nužudymo įtariamų marijampoliečių - Daliaus Radzevičiaus (25 m.) ir Mindaugo Barusevičiaus (24 m.), Deivido brolio.

REKLAMA
REKLAMA

Tikėtasi, kad tuomet įvykio tyrimas sparčiai pasistūmėtų. Beje, Mindaugas yra teistas už nužudymą - 1998 metų sausį su grupe bendraminčių žiauriai nužudė Marijampolės jaunimo mokyklos sargę ir buvo nuteistas 10 metų kalėti, tačiau į laisvę sugrįžo kur kas anksčiau.

REKLAMA

Rastas daugiabučio rūsyje

Rimas Draugelis buvo nužudytas Marijampolės pakraštyje esančios Beržų gatvės 21-ojo daugiabučio rūsyje. Čia vietoje sandėliukų įrengta pramogoms skirta patalpa: yra keletas būtiniausių baldų, dušas, virtuvėlė, pirtelė, krūva elektra kaitinamų akmenų.

Buvo ir vadinamoji bokso kriaušė, todėl pašaliečio akiai aišku, kad rūsyje buvo sportuojama, geriama ir linksminamasi. Į šią patalpą gali įeiti kiekvienas, lengvai nuėmęs pakabinamą spyną nuo įėjimo angą dengiančių grotų. Įtartinoms pramogoms pritaikyta patalpa virtusi lindyne. Čia rinkdavosi išgeriantys, nusikalstantys, namų šilumos nepasigendantys ar neturintys asmenys.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad lemtingąjį vakarą pramogų rūsyje buvo susirinkusi mažiausiai dvylikos asmenų kompanija. Vyrai bendraudami saikingai gurkšnojo alkoholį. Pareigūnus domina, kas galėjo sieti susirinkusiuosius, nes vieni jų - keturiasdešimtmečiai vyrai, kiti - vos sulaukę pilnametystės. Kai kurie jų vieni kitų net nepažinojo, nes buvo atėję su savo draugais.

Neaiškus motyvas

Turima duomenų, kad kompanijoje buvo ir jaunų merginų. Kol kas tikrasis nusikaltimo motyvas nėra patvirtintas, tačiau po pirminių apklausų manoma, kad nužudymas - staiga įsiplieskusio konflikto pasekmė. Esą barnis prieš pat vidurnaktį kilo tarp Rimo Draugelio ir Vaido Kacevičiaus - pirmasis antrąjį ir jo draugus įžeidinėjo vadindamas „pydarais“, aiškino, kad kažkada kažkas yra matęs du kompanijos dalyvius (vyrus) „laižantis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netrukus Rimas jau gulėjo ant grindų ir silpo - jis buvo peiliu giliai sužalotas į šoną. Dūrio būta stipraus, nes vėliau medikai aptiko dar ir lūžusį šonkaulį. Akimirksniu sužalotam vyrui jo draugai skubiai iškvietė greitąją pagalbą, tačiau nukraujavęs nelaimėlis mirė gabenamas į ligoninę.

Įvykį pradėję tirti pareigūnai gavo eksperto išvadą, kad R. Draugeliui įdurta nemenku peiliu, kurio geležtė turėjo būti karbuota. Pirminiais tyrimo duomenimis, visi apklaustieji neigia pastebėję, kad kuris nors iš dalyvavusiųjų būtų turėjęs peilį. Esą niekas nematęs lemiamojo momento.

Pareigūnai tai vertina skeptiškai, nes minėtame įrengtame rūsyje tėra viena patalpa, o visi daugiau nei dešimt vyrų negalėjo būti nusisukę nuo susiginčijusių konflikto dalyvių. Be to, kone visi rūsio lankytojai, čia buvę tragedijos naktį, yra turėję reikalų su teisėsaugininkais, kai kurie ragavę ir „zonos“ duonos, tad puikiai žino nerašytas nusikaltėlių taisykles („nieko nemačiau“) ir nelinkę atvirauti.

REKLAMA

Nenuspėjamo būdo

Šeimą ir tris vaikus turėjęs bei per kelis namus nuo pagarsėjusio rūsio gyvenęs Rimas Draugelis, jį pažinojusiųjų teigimu, buvo ūmaus ir nenuspėjamo būdo, valdingas, įžeidus žmogus. Bemaž prieš 17 metų jis buvo teistas už avariją, o prieš septynerius metus teisme turėjo problemų dėl naminės degtinės.

Nuo to laiko vyras teisėsaugininkams nebuvo užkliuvęs. Policijos duomenimis, R. Draugelis jiems buvo žinomas Mulės pravarde. Vieni šaltiniai teigia, kad pravardė prilipo dėl Rimo stamboko ir tvirto kūno sudėjimo, kiti sako, kad netoli Marijampolės pataisos namų gyvenęs vyras galėjo būti vienas iš daugelio marijampoliečių, mėginančių užsidirbti draudžiamų daiktų mėtymais į „zoną“ per įkalinimo įstaigos tvorą. R. Draugelis dėl vienos rankos buvo pripažintas esąs invalidas, tačiau jo aplinkos asmenys sakę, kad sveikąja ištreniruota ranka Rimas galėdavęs labai stipriai užtvoti.

REKLAMA

Per praėjusią savaitę minėtas rūsys Beržų gatvės name pelnė mįslingos ir lemtingos patalpos reputaciją. Lygiai prieš savaitę iki R. Draugelio nužudymo iš čia į ligoninę buvo išvežtas marijampolietis Vilmantas Zuikis (28 m.). Vyras buvo girtas ir patyręs sunkią galvos traumą. Jis iki šiol gydomas Kauno medicinos universiteto klinikose. Įvykį tiriantys pareigūnai tikinami, kad nelaimėlis susižalojo pats - esą gavo smūgį bokso kriauše ir krisdamas susitrenkė.

Sprendžiant pagal sužalojimo laipsnį ši versija mažai tikėtina. Ar abu įvykiai susiję, juos tiriantys pareigūnai dar negali pasakyti. Beje, praėjus dviem paroms po R. Draugelio nužudymo, kai policijoje jau buvo apklausta grupė tragedijos liudininkų, į Marijampolės ligoninę dėl rankos lūžio ir smarkiai sužaloto kūno kreipėsi niekur nedirbantis marijampolietis Ruslanas Misiukevičius (26 m.), kuris atsisakė paaiškinti patirtų traumų aplinkybes, bet ir šiandien tebegydomas Traumų skyriuje. Šis vyras - taip pat kruvinų įvykių rūsyje dalyvis, davęs parodymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie Marijampolės policijos komisariato pareigūnai tvirtina ir anksčiau žinoję įtartinai pagarsėjusį daugiabučio rūsį, tačiau, kaip „Akistatai“ sakė miesto policijos nuovados vyresnysis specialistas Renius Bradūnas, iki šiol namo gyventojai nebuvo oficialiai skundęsi nei dėl triukšmo, nei dėl galimos nusikalstamos veikos. Užtat apie šį rūsį, kaip apie narkotikų prekeivių ir narkomanų irštvą, gerai žino Marijampolės taksistai, pagal užsakymus vežiojantys įvairiausio plauko klientus. Ant vienų namo durų, esančių greta krauju aplaistyto rūsio, taip ir užrašyta: „Žolė“.

Marijampolės nuovados vadovų teigimu, po minėtų tragedijų paslaptingasis rūsys bus išardytas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų