REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant pagrindinei pasaulio futbolo čempionato dvikovai tarp Prancūzijos ir Kroatijos rinktinių aistros nerimsta.

Artėjant pagrindinei pasaulio futbolo čempionato dvikovai tarp Prancūzijos ir Kroatijos rinktinių aistros nerimsta.

REKLAMA

Buvęs Kroatijos rinktinės treneris ir žaidėjas Igoris Štimacas savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje uždavė kompromituojantį klausimą.

50-ies futbolo specialistas iš Kroatijos ėmė stebėtis su kuo šalies rinktinei teks žaisti finale ir galiausiai prie 13 Prancūzijos rinktinės žaidėjų pavardžių prirašė jų kilmės šalis iš Afrikos žemyno.

Maža to, I.Štimacas pareiškė, kad Kroatija finale susikaus ne tik su Prancūzija, bet ir su visu Afrikos žemynu.

 

 

 

 

Tai sukėlė nemenką pasipiktinimą viešoje erdvėje, o po kurio laiko šis I.Štimačo įrašas buvo apskritai ištrintas.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso net 14 iš 23-ių dabartinės Prancūzijos rinktinės futbolininkų, įskaitant Paulį Pogbą, Kylianą Mbappę, Samuelį Umtitį ir kitus, yra kilę iš Afrikos.

REKLAMA

 

 

 

 

Tačiau tai – jokia naujiena. Toje pačioje auksinėje 1998-ųjų rinktinėje taip pat buvo ne vienas ir ne du žaidėjai, turintys ne prancūziškų šaknų: Zinedine'as Zidane'as, Thierry Henry, Davidas Trezeguet, Marcelis Desailly, Patrickas Vieira, Lilianas Thuramas, Christianas Karembeu ir kt.

Prieš lemiamą šio čempionato akistatą Maskvos „Lužnikų“ stadione kilusias aistras nusprendė nuraminti Prancūzijos rinktinės treneris Didier Deschampsas.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip jau susiklostė, kad Prancūzijos rinktinė visada turi žaidėjų iš Afrikos ir kitų šalių bei teritorijų. Tai praturtina mūsų futbolą. Mes – visi prancūzai ir didžiuojamės jai būdami. O kalbėti apie kilmę, kur kas praleido savo vaikystę ar kur dabar yra jų šeimos, neverta. Bet taip, aš suprantu, kad už mus sirgs ir kitose šalyse ir didžiuosis tuo, kad tie žaidėjai atstovauja ir joms“, – teigė D. Deschampsas.

Finalo dvikova tarp Prancūzijos ir Kroatijos rinktinių vyks sekmadienį 18 valandą Lietuvos laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų