REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Suimti du vyriškiai, Vilniaus rajone įtariami žiauriai nužudę moterį. Moteris buvo išrengta, spėjama ir išžaginta ar išprievartauta. Aiškėja ir baisios detalės, kokią seksualinę prievartą patyrė gerokai už įtariamuosius vyresnė moteris.

Suimti du vyriškiai, Vilniaus rajone įtariami žiauriai nužudę moterį. Moteris buvo išrengta, spėjama ir išžaginta ar išprievartauta. Aiškėja ir baisios detalės, kokią seksualinę prievartą patyrė gerokai už įtariamuosius vyresnė moteris.

REKLAMA

Į teismą atvestas pagrindinis įtariamasis kraupaus moters nužudymo byloje. Jau anksčiau teistas vyras neslepia veido. Prokuroras 38-erių metų vyriškį prašo suimti trims mėnesiams. Netrukus po nužudymo sulaikytas vyras buvo girtas. Jis tikina nieko nemušęs, nežudęs ir neprievartavęs.

„Jis visiškai neigia savo kaltę, matyt yra apkalbamas. [...] Jis teigia, kad šeimininkui buto  paprašius išeiti, jis tą patį padarė ir visiškai nežino, nematė jokių muštynių ir pats nėra mušęs“, - sako advokatas Algirdas Gurauskas.

Žiauriai sumušta 59-erių metų moteris naktį sugebėjo paršliaužti štai į šiuos namus pas pažįstamą vyrą. Moteris buvo visai nuoga – 59-erių moterį greičiausiai užpuolikai dar ir išprievartavo ar išžagino. Prokuratūros duomenimis, būtent šiame name ir prasidėjo išgertuvės, vėliau jos persikėlė į kitą vietą, ne prie ežero, o į netoli jo esantį namą, viskas vyko jo kieme.

REKLAMA
REKLAMA

„Jo, prie vieno iš gyvenamųjų namų, sodyboj, ne viešoj vietoj. Ta prasme lauke, bet ne kažkur tai ten gatvėj. Bet kur buvo konfliktas – čia kitas klausimas“, - sako prokuroras Nikolajus Kozliakas.

REKLAMA

Žmonės pasakoja, kad sumušta ir veikiausiai išniekinta moteris prašė jokiu būdu nekviesti nei policijos, nei medikų. Greičiausiai to maldavo tik todėl, kad buvo baisiai pažeminta, tačiau Juodšilių gyventojai mano, kad jai ir buvo prigrasinta. Rytą sumušta moteris rasta nebegyva. Pagrindinis įtariamasis tikina, kad išvarytas gėrė kitoje vietoje.

„Viskas vyko Juodšiliuose, Juodšilių kaime, o paskui jie prie parduotuvės išgėrinėjo ir buvo sulaikyti gerokai vėliau“, - pasakoja advokatas Algirdas Gurauskas.

REKLAMA
REKLAMA

O prokuroras mano, kad įtariamasis viską neigdamas meluoja. Štai įtariamasis jau išvedamas nudelbęs žvilgsnį į žemę - jis ką tik išgirdo nepalankų teismo sprendimą.

„Taip suėmiau, maksimaliam trijų mėnesių terminui“, - sako teisėjas Pavelas Borkovskis.

O štai pas kitą teisėją atvestas antras įtariamasis. 34-erių vyrą prokuroras taip pat paprašė suimti trims mėnesiams, jis suimtas.

„Nieko gero neturiu pasakyti – jis nepripažįsta visiškai, nekaltas“, - sako advokatė Liudmila Karvelienė.

Teisėsaugininkai dėl moters nužudymo sulaikė dar ir šio įtariamojo brolį, 42-ejų metų vyrą. Kokios kardomosios priemonės bus prašoma jam, kol kas neaišku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įtariamieji yra trys oficialiai, jie visi įtariami kartu padarė šį nusikaltimą“, - sako prokuroras Nikolajus Kozliakas.

Moteris greičiausiai buvo žiauriai suspardyta, jai buvo prakirsta lūpa, antakis, sulaužyti šonkauliai. Prokuroras galimos prievartos nekomentuoja, laukiama matyt laukiama ekspertų išvados.

„Objektyvių duomenų, kad buvo padarytas kažkoks nusikaltimas seksualinės apsisprendimo laisvei ir neliečiamumu, šiuo metu mes dar neturim, duomenų, kurie pagrįstų tą manymą. Šiaip kažką galvot, kažką svajot mes galim, bet mąstom tik tai, kas įrodyta, kas neįrodyta“, - mano prokuroras.

Aiškėja ir daugiau detalių: šaltiniai atskleidžia, kaip pažeminta buvo moteris – jai smarkiai sudraskyta išangė.

REKLAMA

„Objektyvių duomenų, kurie pagrįstų ne tik lytinį santykiavimą, o prievartinį lytinį aktą aš taip pat neturiu. Nes lytinis aktas gali būti toks arba kitoks“, - sako prokuroras.

Įtariamieji veikiausiai bus teisiami už nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis, o už tai gresia kalėjimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų. Arba kalėjimas iki gyvos galvos.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų