REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
82
G. Šapiro-Bilo apie netikėtą filmavimą: „Tai buvo didžiulė adrenalino dozė“ (nuotr. tomasfoto.lt)

Naujosios TV3 kulinarinių kelionių laidos „Maisto kelias“ ekspedicija tęsiasi. Jau rytoj žiūrovų laukia kelionė po Alytaus apskritį – miškingiausią Lietuvos regioną, išsiskiriantį savo unikaliomis tradicijomis, uogų ir grybų gausiais miškais bei išskirtiniu kulinariniu paveldu. Nuotaikingosios laidos vedėjų trijulės Alytaus apskrityje laukia ne tik nauji skoniai, bet ir kvapą gniaužiantys ekstremalūs pojūčiai.

82

Naujosios TV3 kulinarinių kelionių laidos „Maisto kelias“ ekspedicija tęsiasi. Jau rytoj žiūrovų laukia kelionė po Alytaus apskritį – miškingiausią Lietuvos regioną, išsiskiriantį savo unikaliomis tradicijomis, uogų ir grybų gausiais miškais bei išskirtiniu kulinariniu paveldu. Nuotaikingosios laidos vedėjų trijulės Alytaus apskrityje laukia ne tik nauji skoniai, bet ir kvapą gniaužiantys ekstremalūs pojūčiai.

REKLAMA

Kiekvieną šeštadienio rytą trys maisto ekspertai – kulinarė, TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ vedėja Ilona Juciūtė-Čibirkienė, šefas iš Šri Lankos Dilan Dampella Gamage bei legendinės grupės ŽAS narys Gidonas Šapiro-Bilas budina žiūrovus ir kviečia į kelionę per visas dešimt Lietuvos apskričių, kur ragina aplankyti geriausius kulinarinius objektus, išbandyti autentiškus regionų patiekalus, atrasti visiškai naujus skonius bei supažindinti su ilgaamžėmis lietuviško maisto tradicijomis.

Tačiau kelionėje po Alytaus apskritį vedėjų laukė ir ekstremalūs išbandymai. Mat komanda lankėsi „Dzūkijos dvare“, kuriame jie ne tik mokėsi kepti tikras dzūkiškas bandas bei skanavo dvaro restorano kulinarinius šedevrus, bet ir buvo pakviesti papramogauti į šalia dvaro įsikūrusią nuotykių šalį „Tarzanija“.

REKLAMA
REKLAMA

Šri lankietis Dilanas nuotykių parke pasiryžo skrydžiui per Nemuną, Ilona išdrįso pirmą kartą išbandyti pašėlusius kalnelius, o Bilas, besileisdamas pačia greičiausia ir įspūdingiausia trasa su laisvojo kritimo tramplinu, patyrė išties nemažą adrenalino dozę – nusileidimo metu jis net pametė dėvimą vaizdo kamerą.

REKLAMA

Ekstremalūs vedėjų pojūčiai – vaizdo įraše:

„Tai buvo didžiulė adrenalino dozė!“, – po nusileidimo šypsojosi muzikantas, o jo kolegė Ilona Juciūtė-Čibirkienė tikino, kad tokių ekstremalių pojūčių jai užteks ilgam laikui.

Alytaus apskrities kulinariniai perlai

Adrenalinas ir ekstremalūs pojūčiai vedėjus nuteikė itin gerai, tačiau jų kelionėje, žinoma, netrūko išskirtinių kulinarinių atradimų.

Savo kelionę po Alytaus apskritį „Maisto kelio“ komanda pradėjo miškų apsuptuose Druskininkuose įsikūrusiame viešbutyje-restorane „Romnesa“, kur vedėjų laukė visiškai nauja patirtis – čia jie ne tik sudalyvavo šakočių kepimo edukacijoje, kurios metu patys iškepė kvapnų ir gardų šakotį, bet ir apsilankė viešbučio teritorijoje įsikūrusiame vieninteliame pasaulyje šakočių muziejuje.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš pasaulyje niekur nemačiau tokio raguoto deserto“, – juoksis Dilanas, įžengęs į muziejų. Jame saugomas „Romnesos“ šakočių kepėjų pagamintas analogų neturintis aukščiausias pasaulyje šakotis – Gineso rekordininkas, kurio aukštis – 3, 72 m, o svoris – beveik 86 kg!

Prisigardžiavusi Barboros Radvilaitės itin mėgtu šakočiu komanda toliau leisis į kelią. Grybų ir uogų krašte juos svetingai sutiks šaltalankių ūkio „Amberry“ šeimininkė. Čia vedėjai sužinos ne tik, kaip šaltalankiai yra auginami, dauginami, bet ir kokia produkcija yra gamina iš šių uogų.

Vedėjai ragaus šaltalankių sulčių, sirupo, arbatos, uogienės ir netgi giros. Pasirodo, šaltalankių uogos ne tik maistas, bet ir vaistas – vitamino C juose daugiau nei citrinose, o karotinas – dar lengviau įsisavinamas nei iš morkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Artėjant vakarui „Maisto kelio“ trijulė atvyks į vaizdingoje Alytaus apskrities vietovėje įsikūrusį „Dzūkijos dvarą“, kur po patogios nakvynės ir bajoriškų pusryčių jų lauks kulinarinis Dzūkijos pažinimas. Kartu su etnologe Regina Zabitiene, Ilona, Bilas ir Dilanas keps tradicines dzūkų bandas.

Tačiau ši edukacija – ne vienintelis kulinarinis atradimas „Dzūkijos dvare“. Vedėjų trijulė taip pat ragaus ir vertins dvaro restorano patiekalus. Dvaro šeimininkai stebins ir tradiciniais dzūkiškais patiekalais, tokiais kaip švilpikai ar zrazai, ir moderniais europietiškais skanėstais – antiena su traškia medaus plutele bei sultingais kalakutienos kumpeliais.

REKLAMA

„Mes keliaudami skaičiuojame nuvažiuotus kilometrus, bet manau, kad reikės užvesti lentelę priaugtiems kilogramams“, – juokaus laidos vedėja I. Juciūtė-Čibirkienė.

Pasimėgavę gardžiais patiekalais „Maisto kelio“ vedėjai ryšis ekstremaliems pojūčiams, kurie jų lauks didžiausiame ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse pramogų parke „Tarzanija“. Laipynės, kalnų miestai, laisvojo kritimo sūpynės, GO kartingai ir kitos pramogos vedėjams itin patiko.

Nauja kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“ žiūrovus kvies atsikelti nuo sofos, susiruošti kelionei ir kartu su kompanija vykti į gražiausias šalies vietas, kur jų lauks ne tik įdomios istorijos ir pažinimas, bet ir skaniausi patiekalai. „Maisto kelias“ – tarsi Lietuvos kulinarinio turizmo gidas, padėsiantis žiūrovams lengviau išsirinkti, ką nuveikti bei kur skaniai pavalgyti šią gražią, šiltą vasarą.

„Maisto kelias“ – šeštadieniais, 9.30 val. tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų