REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už kyšininkavimą nuteistam buvusiam Respublikinės Šiaulių ligoninės generaliniam direktoriui Petrui Simavičiui Apeliacinis teismas trejus metus uždraudė eiti vadovaujamas pareigas.

Už kyšininkavimą nuteistam buvusiam Respublikinės Šiaulių ligoninės generaliniam direktoriui Petrui Simavičiui Apeliacinis teismas trejus metus uždraudė eiti vadovaujamas pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip penktadienį pranešė teismas, buvusio ligoninės vadovo skundas atmestas, o be 2850 eurų baudos, kurią paskyrė pirmosios instancijos teismas, pritaikytas ir draudimas eiti pareigas.

REKLAMA

Pirmosios instancijos teismas buvo pripažinęs, kad P. Simavičius priėmė 50 eurų kyšį už neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, tai yra už tai, kad į jį besikreipusiam asmeniui būtų išduotas trijų dienų nedarbingumo pažymėjimas, nefiksuojant ir kaip nedarbingumo priežasties nenurodant alkoholio vartojimo.

Apeliacinio Teismo teisėjų kolegija konstatavo, kad tokia pirmosios instancijos teismo išvada neatitinka byloje esančių įrodymų ir suformuotos teismų praktikos. Teisėjai nusprendė, kad P. Simavičius priėmė kyšį už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, tai yra už tai, kad į jį besikreipusiam asmeniui būtų atliktas sveikatos patikrinimas išduodant nedarbingumo pažymėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak teismo, iš liudytojų parodymų ir baudžiamojoje byloje ištirtų įrodymų nustatyta, kad į ligoninę atvykusiam vyrui skubi medicinos pagalba buvo reikalinga.

Pirmosios instancijos teismo sprendimą skundė ir prokuroras, jis prašė nuteistajam paskirti baudžiamojo poveikio priemonę. Šį prašymą Apeliacinis teismas tenkino.

„Apeliacinės instancijos teismas konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas nuteisdamas P. Simavičių nepagrįstai nepaskyrė baudžiamojo poveikio priemonės. Teisėjų kolegija, įvertinusi visas bausmės skyrimui reikšmingas aplinkybes, taip pat įvertinusi ir tai, kad P. Simavičius padarė korupcinio pobūdžio nusikalstamą veiką atlikdamas profesines pareigas, jam kartu su bausme paskyrė baudžiamojo poveikio priemonę“, – teigiama teismo BNS atsiųstame komentare.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši baudžiamoji byla dėl kyšio priėmimo atskirta iš atliekamo didelės apimties ikiteisminio tyrimo dėl piktnaudžiavimo, kyšininkavimo ir kitų nusikaltimų, pasisavinant ligoninės lėšas, neskaidriai vykdant viešuosius pirkimus ir atliekant kitus neteisėtus veiksmus.

Tyrimą dėl galimos korupcijos Šiaulių ligoninėje Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai pradėjo 2015 metais.

Įtariama, kad vykdant viešuosius pirkimus, kurių bendra vertė yra per šimtus tūkstančių eurų, buvo siekiama, kad juos laimėtų iš anksto pasirinktos įmonės, o už tai iš šių įmonių vadovų buvo reikalaujami ir priimami kyšiai. Taip pat tiriamos aplinkybės, susijusios su ligoninės lėšomis įsigytais ir galimai pasisavintais įvairiais brangiais daiktais bei kitos ligoninės lėšų pasisavinimo schemos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų