REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Dainų šventė (nuotr. Fotodiena.lt)

Kas ketverius metus vykstanti „Dainų šventė“ baigėsi, tačiau dalyvių nuoskaudos – ne. Nusivilti šiems teko ne tik garsiuoju guliašu ar „sasyskomis“. Kai kuriems apkarto ir kelionė į sostinę. Iš Kėdainių vaikai buvo vežami ilgoms kelionėms nepritaikytu transportu – miesto autobusu: kietomis sėdynėmis ir be saugos diržų.

8

Kas ketverius metus vykstanti „Dainų šventė“ baigėsi, tačiau dalyvių nuoskaudos – ne. Nusivilti šiems teko ne tik garsiuoju guliašu ar „sasyskomis“. Kai kuriems apkarto ir kelionė į sostinę. Iš Kėdainių vaikai buvo vežami ilgoms kelionėms nepritaikytu transportu – miesto autobusu: kietomis sėdynėmis ir be saugos diržų.

REKLAMA

Į portalą tv3.lt parašiusi moteris tikina, kad kelionė į šimtmečio „Dainų šventę“ virto košmaru. Virš 100 km atstumą, iš Kėdainių į Vilnių, vaikai turėjo įveikti miesto autobusu: transportu, nepritaikytu ilgoms kelionėms.

Tėvai buvo sunerimę dėl mažamečių saugumo, o kolektyvų vadovai – dėl vaikų motyvacijos. Neva po tokių išgyvenimų vargu ar pavyks bent vieną prikalbinti dalyvauti kitoje dainų šventėje.

„Dainų šventės linksmybės nesibaigia. Kėdainių moksleiviai buvo nugabenti į šventę miesto autobusu – visiškai tam nepritaikytu transportu.

REKLAMA
REKLAMA

Ne paties geriausio kvapo, drebantis autobusas, kietomis sėdynėmis nėra pritaikytas važiuoti tolimus atstumus. Kodėl taip tyčiojamasi iš vaikų, kurie aukojo savo savaitgalius, laisvas dienas repeticijoms, kokia gali būti motyvacija sekančiai šventei?

REKLAMA

Vaikų daiktai skraidė po autobusą, apie saugos diržus turbūt net nereikia klausti – jų ten tiesiog nėra. Tėvai susirūpinę vaikų saugumu, nes jeigu būtume žinoję, būtume vežę vaikus patys. Kažkoks košmaras“, - Tv3.lt skirtame laiške rašė moteris (vardas, pavardė redakcijai žinomi).

Oficialių skundų nėra 

Kėdainių rajono savivaldybės delegaciją „Dainų šventėje“ sudarė 635 dalyviai. Delegacijos atstovas – Kėdainių rajono savivaldybės Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Kęstutis Stadalnykas oficialių skundų dėl transporto nėra sulaukęs.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tv3.lt sakė, jau girdėjęs ir viešoje erdvėje matęs transportu nepatenkintų tėvų nuomonę. Esą skundėsi ne tie, kurie važiavo minėtu autobusu.

„Aš tą autobusą pasitikau Vilniuje ir šventės dalyviai, kolektyvų vadovai neturėjo nusiskundimų šiuo transportu.

Tai nėra oficiali informacija ir skundų aš, kaip delegacijos vadovas, negavau nė vieno. Nusiskundimai transportu pasirodė viešoje erdvėje, Facebooke. Ten viena mama išreiškė nepasitenkinimą, kad važiuoja tarsi miesto autobusu.

Tačiau vežėjas turėjo visus reikiamus dokumentus važiuoti tokį atstumą, iš Kėdainių į Vilnių ir atgal. Dalyviai autobusu nesiskundė, tačiau kiekvienas turi savo nuomonę ir gali ją viešai reikšti“, - kalbėjo K. Stadalnykas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriau nei traukiniu

Kėdainių rajono savivaldybė „Dainų šventės“ dalyvių nuvežimui į Vilnių skelbė konkursą. Jį laimėjo konkurso sąlygas atitikusi bendrovė „Kėdbusas“ Tiesa, visų dalyvių ji nepajėgė nuvežti, todėl didžioji jų dalis vyko savivaldybės biudžetinėms įstaigoms priklausančiais autobusais.

„Į „Dainų šventę“ iš Kėdainių dalyvius vežė 13 savivaldybės biudžetinėms įstaigoms priklausančių autobusų – geltonųjų autobusų ir kitų bei 8 įmonės „Kėdbusas“ autobusai. Tarp jų buvo du tokie patys 40 vietų autobusai. Jie nėra turistiniai ir tarsi primena miesto autobusą. Vienu iš jų ir skundėsi mama. Nors kiek anksčiau, liepos 1 dieną, identišku autobusu į Vilnių vyko dvi suaugusių šokėjų grupės. Jie kelione nesiskundė.

REKLAMA

Primenu, kad pagal visus pirkimo dokumentus ir reikalavimus, šie autobusai turėjo turėti licenzijas ir atitikti visus reikalavimus. Nei vienas autobusas nebuvo perpildytas, nevažiavo jame daugiau keleivių negu numatyta vietų. Organizatoriai kolektyvus į autobusus skirstė pagal vietos skaičių juose.

Kadangi vienas kolektyvas turėjo 40 dalyvių, tad jam ir buvo skirtas 40 vietų autobusas“, - teigė K. Stadalnykas.

Anot pašnekovo, kelionė šiais autobusais vaikams buvo kur kas geresnis pasirinkimas negu alternatyva vykti traukiniu. Tokia kelionė vežantis daug asmeninių daiktų bei priemones miegui būtų kur kas sudėtingesnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų