REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniečiai, gyvenantys Pilaitės mikrorajone, 10 dienų paliekami be karšto vandens. Vilniaus šilumos tinklai atsiprašo už nepatogumus, kurių išvengti nepavyks dėl pradėtų šilumos trasų magistralės remonto darbų. Pilaitės gyventojai piktinasi, jog darbai atliekami per ilgai.

Vilniečiai, gyvenantys Pilaitės mikrorajone, 10 dienų paliekami be karšto vandens. Vilniaus šilumos tinklai atsiprašo už nepatogumus, kurių išvengti nepavyks dėl pradėtų šilumos trasų magistralės remonto darbų. Pilaitės gyventojai piktinasi, jog darbai atliekami per ilgai.

REKLAMA

Į portalo tv3.lt redakciją kreipėsi Pilaitės mikrorajone gyvenanti Daiva. Mažą vaiką auginanti moteris sako, jog šilumos trasos remonto darbai ne tik jos šeimai sukels nepatogumų. Šiame rajone itin daug naujagimius ar mažus vaikus auginančių šeimų, tad visą savaitę jiems likti be karšto vandens – tikras iššūkis.

„Buvo iškabinti panešimai, kad iki liepos 15 dienos 16 val niekas neturės karšto vandens. Kiti Pilaitės gyventojai gavo pranešimus, kad vandens neturės iki liepos 10 dienos, 16 val.

REKLAMA
REKLAMA

Kilo sambrūzdis, kaip iš tikrųjų yra ir apskritai, juk tai – mikrorajonas, kuriame gyvena daugiausiai jaunų šeimų. Jos yra paliekamos be karšto vandens.

REKLAMA

Galima būtų suprasti, jei jie atsiprašinėtų už nepatogumus, kuriuos būtų galima išspręsti savaime – nueiti pas kaimynus ar kažkaip. Bet kai liekame savaitę laiko be karšto vandens, tai nei pats nusipraust gali, nei vaiko paruošti“, - guodėsi moteris.

Pašnekovė sako suprantanti, kad tam tikrus darbus būtina atlikti, tačiau kelia klausimą, kodėl jie užtrunka taip ilgai?

„Aš dėl ko supykau, nes mes ruošiamės krikštynoms. Man tai yra labai svarbi šventė, o aš vaiko negalėsiu nuprausti ir aprengti švariais rūbais vien dėl to, kad Vilniaus šilumos tinklai apgailestauja, kad negali atlikti darbų greičiau. Kiek teko gyventi kituose Vilniaus rajonuose, niekada tokių cirkų nebūdavo“, - tikina Daiva.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausio masto darbai

Vilniaus šilumos tinklų atstovė Edita Sirutienė sako, jog šiuo metu Pilaitėje pradėti vieni didžiausio masto remonto darbai. Juos planuojama įvykdyti per 10 dienų. Siekiant maksimaliai sutrumpinti karšto vandens atjungimų trukmę šio mikrorajono gatvėse, bus naudojama ir mobili katilinė. Anot atstovės, Pilaitės mikrorajone trasų atjungti dalimis neįmanoma.

„Nėra kaip kitaip atlikti darbų. Pavyzdžiui, kitame Vilniaus rajone, mes galime atjungti dalimis, o čia – vientisa magistralė, tad neįmanoma atkarpomis atjungti ir daryti bandymus.

Primenu, kad Pilaitės mikrorajono šilumos trasų magistralė pastatyta prieš 30 metų, tad problemų ten išties yra nemažai“, - tv3.lt teigė E. Sirutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak pašnekovės, darbai bus atliekami etapais, tad vienus gyventojus karštas vanduo gali pasiekti greičiau. Kitiems teks palaukti iki liepos 15 dienos. Ir nors tai bus sekmadienis – karštas vanduo turėų pasiekti gyevntojus. Mat darbai vykdomi ir savaitgaliais.

Praneš namo administratoriams

Jeigu gyventojai nurodytu laiku nesulaukia karšto vandens, turėtų kreiptis į namo administratorius. Mat šiems pirmiausiai siunčiama informacija apie atnaujintą karšto vandens tiekimą.

„Įvairiais etapais bus atliekami darbai. Tad vieniems ilgiau, kitiems trumpiau teks gyventi be karšto vandens, bet bandysim daryti viską taip, kad kuo greičiau užbaigti darbus.

Mes išsiuntinėjame pirmiausiai pranešimus namų administratoriams. Nes jie pirmiausiais turi daugiabučiuose išjungimą padaryti, šilumos punktuose. Ir tada, kai mes pabaigiame darbus, vėl juos informuojame, jog jau galima „atsukti“ kranus, kad būtų tiekiamas karštas vanduo. Darbai atliekami ir savaitgalį, tad pranešimus namo administratoriai taip pat tądien gauna“, - sakė E. Sirutienė.

REKLAMA

Pilaitės mikrorajone Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) tiekia termofikacinį vandenį, naudojamą pastatų šildymui ir karšto vandens paruošimui, į daugiau kaip į 320 įvairių objektų.

„Pilaitės mikrorajono šilumos trasų magistralė pastatyta prieš 30 metų. Vamzdynų eksploatacijos laikotarpiu veikiant įvairiems aplinkos faktoriams didėja avarijų rizika ir šilumos energijos nuostoliai, kurie didina įmonės sąnaudas. Todėl reguliarus trasų remontas ir jų priežiūra yra būtina. Dalis remonto darbų šiame mikrorajone buvo atlikta ankstesniais metais, tačiau nepilna apimtimi. Dar būtina pakeisti 16 seno tipo kompensatorių, pašalinti žinomus defektus ir išbandyti vamzdyno patikimumą“, – sako VŠT Technikos direktorius Jevgenijus Sakovičius.

REKLAMA

Vandens gali nebūti ir 10 dienų

Pasak jo, įgyvendinus šį remontą šilumos energijos ar karšto vandens tiekimo sutrikimų tikimybė sumažės dvigubai.

Dėl vykdomų remonto darbų liepos 9 -20 dienomis daugumai Pilaitės gyventojų ir įstaigų karšto vandens tiekimas gali būti sustabdytas iki 5 dienų. Keliolikai individualių namų, esančių Darkiemio, J. Rutkausko, Mozūriškių, Sidaronių, Stalupėnų g. ir Pilaitės pr., karštas vanduo nebus tiekiamas iki 10 dienų.

„Atsiprašome klientų dėl laikinų nepatogumų ir tikimės jų kantrybės bei supratimo. Darome viską, kas įmanoma, kad šie remonto darbai būtų užbaigti greičiau ir karšto vandens išjungimas truktų trumpiau nei skelbiame mūsų pranešimuose“, – teigia Jevgenijus Sakovičius.

Siekdama ateityje išvengti panašių nepatogumų klientams, VŠT planuoja nutiesti rezervinį magistralinį vamzdyną į Pilaitę. Projektas užtikrintų šio augančio Vilniaus mikrorajono poreikius ir šilumos tiekimo patikimumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų